zrobić z niego pyszny, gęsty krem do naleśników. W połączeniu z masłem orzechowym stworzył niezwykły orzechowy krem, który świetnie nada się nie tylko do naleśników, ale też do smarowania kanapek czy przekładania ciast. Polecam! :) Te naleśniki nigdy mnie nie zawiodły, są smaczne i elastyczne, nie pękają, dzięki czemu sprawdzają się nie tylko w przypadku składania w kopertę, ale także przy
Cooking Monstermiękkie. Dodatkowo podczas pieczenia mięso należy polewać sosem lub je przekręcać. Jeśli płyn wyparuje należy dolewać po ok pół szklanki wody. Kiedy mięso przestygnie, kroimy w plastry. Idealne na kanapkę. Na ciepło również można podać do obiadu. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.jedynym rodzajem sałaty, którą można kroić nożem. Inne rodzaje tego warzywa wymagają rwania na kawałki w rękach. Jej świeże i chrupiące listki idealnie komponują w różnego rodzaju sałatkach i kanapkach. Sałatka z łososia i sałaty lodowej. Składniki: - ½ sałaty lodowej - ok. 150 g łososia wędzonego na zimno - ½ czerwonej cebuli - 1 ząbek czosnku - kawałek czerwonej papryki - sok z cytryny - skórka starta
mojewypiekiinietylkozawinięta razem z filetem z kurczaka i pastą z ciecierzycy. Smaczny i niecodzienny pomysł na obiad albo na przystawkę, czy też jako alternatywa dla wędliny, bo idealnie pasuje na kanapki. 500 g sera żółtego 100 g sera żółtego wędzonego 2 jajka 1 łyżka majonezu 2 filety z kurczaka 2 puszki ciecierzycy gotowanej 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 2-3 łyżki oliwy
https:KKuchniaMniammajonez, ketchup, słodka konfitura + przyprawy), którymi nic się nie polewa, ale podaje się je w miseczce i zanurza w nich kawałki mięsa, warzyw czy frytki. Dodajemy go również do kanapek. Domowy majonez brzmi dumnie (i słusznie:), bo to nie lada wyzwanie. Masa nie może mieć grudek, a olej dodaje się powolutku i stopniowo. Zaczynamy! :) Składniki: 1 jajko 1 szczypta drobnego
Zasmakuj Kuchnipotem zapominam o jego istnieniu. Jak dobrze wiec, że po ostatnich świętach zostało mi trochę ugotowanego grochu, który musiałam jakoś wykorzystać. Bo dzięki temu wymyśliłam dzisiejszą pastę na kanapki. Mam nadzieję, że także Wam odczaruje to zapomniane warzywo strączkowe! :) Groch łuskany (taki w połówkach) ma jak na strączek wielką zaletę - nie trzeba go moczyć i gotuje się stosunkowo szybko
Chilli Czosnek i OliwaBardzo lubię takie pieczone mięsa. Idealne do obiadu pokrojone w plastry i polane sosem. Na zimno pokrojone w cienkie plastry idealne do kanapek czy sałatek. Nie wymagają dużo pracy, ale troszkę czasu oczekiwania, kiedy mięso chłodzi się w marynacie, a potem, kiedy się piecze. Pieczeń podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej . Pyszny obiad, który i Wam polecam. Składniki
O kuchni z uczuciemProsta pasta na kanapki z ugotowanej ciecierzycy i twarogu z dodatkiem czosnku, odrobiny limonki, oleju sezamowego i świeżej kolendry. To alternatywa dla pasztetów i różnego rodzaju innych smarowideł. Zdrowa, smaczna i bezmięsna. Spróbujcie Składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 140 g twarogu 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki przegotowanej zimnej wody 1,5 łyżki soku z limonki 1 łyżeczka oleju sezamowego
Oryginalny smaktych bułek... Przepis okazał się strzałem w dziesiątkę, nic nie trzeba było dopracowywać. Pierwsze podejście i sukces. Bułki mają przyjemny cebulowy aromat i delikatny posmak, są idealne do kanapek z serem czy wędliną. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufacturejego wykonania wystarczą jajka i dowolne, ulubione dodatki śniadaniowe (papryka, cebula, kiełbasa czy pomidor). 4. Pasta jajeczna Pasta jajeczna smakuje mi zawsze i wszędzie. Wspaniale nadaje się na kanapki. Oczywiście najlepiej będą smakować jeśli samodzielnie upieczecie bułeczki. Kilka przepisów na pyszne, domowe pieczywo możecie znaleźć u mnie na stronie ( tutaj ). 5. Serniczki z patelni To jedyne śniadanie na słodko, które
Bulliochleb popularny w Turcji, tradycyjny na wsi, bardzo często sprzedawany na rynkach. Grubszy od podpłomyków z patelni , w smaku podobny do pity. Można go podawać z dipami, sosami, jako kanapki, a nawet spody do a'la pizzy (patrz zdjęcie pod przepisem). Składniki: (na 4 sztuki) 320 g mąki pszennej 8 g świeżych drożdży
Nastoletnie WypiekanieSurowy brokuł zmiksowny z orzechami włoskimi, olejem i kilkoma przyprawami jest po prostu pyszny. Zamiast orzechów włoskich możesz użyć każdych innych lub migdałów. Pesto brokułowe to świetna pasta na kanapki. z jego udziałem przygotujesz błyskawiczny obiad z makaronem. Na spaghetti z brokułowym pesto zapraszam jutro! Składniki: 1 brokuł 1 szklanka orzechów włoskich 1/2 szklanki oleju +jeszcze trochę skórka otarta
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!efekt osiągnięty! Podaję przepis na pastę, która nadaje się do wszystkiego. Pomimo szczypiorku jest delikatna, lekko słona i pyszna!Ze względu na ser feta pasuje do wszystkiego-przekąski,kanapki,krakersów,wytrawnych ciasteczek! Składniki opakowanie feta, u mnie 190 g 150 g sera twarogowego z kostki pół wiązki szczypiorku sól i pieprz do smaku opcjonalnie trochę śmietany 30% ,ale tylko
Z Kuchni Do KuchniKolejna pyszna pasta do pieczywa na śniadanie. Ja robię bardzo dużo past, zdrowych past i używam ich zamiast masła na kanapki albo zajadam same. Pasty są wartościowym smarowidłem i warto je robić, polecam serdecznie. Pasta z jajek i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie