kanapki - 13623 przepisów (strona:475/909)

Lemon Curd - genialny, prosty krem cytrynowy 216

ksylitolu. Warto go zrobić, bo do letnich deserów nadaje się znakomicie! Na bazie Lemon Curd przygotujesz krem do wypełnienia tarty, babeczek, muffinek, naleśników lub po prostu jako smarowidło do kanapek. Bardzo prosty do przygotowania. Polecam! Składniki na około 250 ml: 2 cytryny 2 jajka 60 g ksylitolu/cukru 60 g masła Wykonanie: cytryny dokładnie wyszorować i sparzyć. Zertrzeć skórkę, a następnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czerwone pesto z suszonych pomidorów (Pesto Rosso) 226

Pesto Rosso to czerwony sos, którego głównym składnikiem są suszone pomidory. Idealny dodatek do ulubionego makaronu, polecam również jako smarowidło do kanapek i tostów. Składniki: szklanka suszonych pomidorów 4 łyżki orzechów piniowych 4 łyżki startego parmezanu kilka listków świeżej bazylii 2 ząbki czosnku szczypta chilli 1/2 szkl. oliwy z oliwek sól Orzechy pinii uprażyć na suchej patelni, czosnek przecisnąć przez

wyzwania kuchenne
Wolnowar – wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale boicie się zapytać 201

jest on idealny do zup i gulaszy, ale jednak zbyt mały jeśli chcemy przygotować większe kawałki mięsa w całości (takie jak np. 2 kilogramowa karkówka do obiadu i kanapek),   powidła lub świąteczny bigos dla całej rodziny.   Dokupiliśmy więc drugi, sterowany elektronicznie wolnowar Crock-Pot ® 5,7l z możliwością ustawienia czasu gotowania w przedziale od 30 minut

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pesto z jarmużu. 231

łatwo, bardzo szybko i z bardzo dużą radością. Z poczuciem, że tworzy się coś bardzo zdrowego! No i jakże kolorowego :) Pesto można wykorzystać na wiele sposobów (choćby położyć na kanapkę), ale oczywiście najlepiej połączyć je z makaronem. Ugotować spaghetti al dente, odcedzić i pozostawić w garnku łyżkę wody, w którym makaron się gotował, wrzucić pesto, wrzucić wciąż gorący makaron, wymieszać

zadanie-gotowanie
Polędwiczka pieczona w boczku 179

się używać zdrowych produktów, ziół, warzyw, owoców. Siłą rzeczy sama staram się też piec pieczywo i wędliny. Wystarczy tylko pomysł i chęć coś zrobić i już mamy coś na kanapkę. Dzisiaj zrobiłam faszerowaną polędwiczkę. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pulchniutkie ślimaki z marmoladą i lukrem 214

przeczytaniu etykiety), że nie znajdują się w środku żadne konserwanty i inne ''pyszniutkie'' rzeczy. Czuć w niej owoce i nic więcej. Idealnie nadaje się do wypieków ale także na kanapki. Naprawdę polecam a sama już nigdy więcej nie kupię innej. No dobrze dosyć moich "super" rad :) Przechodzę do przepisu.  Składniki : mąka pszenna 600 g  drożdże instant (suche

Kuchnia Viki
Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim 184

Bardzo lubię ugotowane w całości buraki. Idealne do jedzenia od tak, ale i w sałatkach czy na kanapkach są wyśmienite. Z surowych buraków lubię miksować koktajle, mają niepowtarzalny smak, a taki koktajl z burakiem i truskawkami to prawdziwy hit! Buraka ugotowanego połączyłam z serkiem wiejskim i posiekaną natką z pietruszki. Bardzo prosta sałatka, którą zjadłam z przyjemnością na pierwsze śniadanie

Moja smaczna kuchnia
Chleb z kaszy gryczanej 179

komentarzy, że chlebek jest bardzo smaczny i nareszcie mogłam się sama o tym przekonać. Mówiąc szczerze, jedząc ten chleb bez żadnego dodatku, to nie bardzo mi smakuje, ale jako kanapka z serkiem i na przykład z pomidorem to jest naprawdę pyszny! Poza tym jest bardzo sycący i zdrowy :-) Składniki: kasza gryczana niepalona 500 g, pestki słonecznika pół szklanki, sezam pół

kulinarne odsłony pati
Soczysta łopatka wieprzowa pieczona w rękawie 172

Łopatka jest miękka, soczysta i niezwykle aromatyczna!  Ciepłe mięso to doskonała propozycja na obiad, a po ostygnięciu idealnie nadaje się na kanapki. Możecie użyć innego rodzaju mięska, zapewniam że stosując się do rad podanych w przepisie - każde będzie smakowało wyśmienicie. Polecam! 1,2-1,5 kg łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku Marynata: 3 łyżki oleju 1,5-2 łyżeczki

Di gotuje
Struan z rodzynkami i cynamonem w majowej Piekarni Amber 200

słodzę herbaty i kawy, to słodki smak odbieram nieco inaczej. W każdym razie do porannej kawy lub na słodkie tosty nadaje się znakomicie. Pewnie pasował by tez do kanapek z białym serem ale nie próbowałem. Ze względu na remont i brak czasu piekłem szybszą wersję na drożdżach. Moje drobne zmiany, jakie wprowadziłem do przepisu: - przeliczyłem na połowę składników (foremka 25x11

Przepisy na domowy ser i chleb
Sos słodkie chili 556

sosu był naprawdę długi....Dlatego warto poświęcić czas na zrobienie domowego sosu, do którego wiemy co wrzucamy. Sos świetnie pasuje do różnych przystawek oraz do pizzy, a nawet na kanapkę.  Składniki: chili 7 szt, cukier 1 szklanka, woda 2 szklanki, ocet pół szklanki, czosnek 2 ząbki, woda pół szklanki i 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej, sól 1 łyżeczka, Sposób

kulinarne odsłony pati
Placuszki bananowe z płatkami owsianymi 203

składników wyjdzie coś dobrego? I wychodzi. I to jak dobrego Placuszki bananowe idealne są na weekendowe śniadania. Robi się je naprawdę szybko, są czymś innym niż zwykła owsianka czy kanapka a zwykle wszystkie składniki do ich wykonania mamy w domu. Po raz pierwszy o plackach bananowych czytałam na fb Ewy Chodakowskiej. Ona proponowała jeszcze bardziej restrykcyjną wersję placków, bo zawierającą

Mieszam w Garnku
PASTA Z AWOKADO, JAJKA I RZODKIEWKI 161

Pasta z awokado to świetny dodatek na kanapki, na dodatek bardzo zdrowy.  Awokado zawiera bowiem sporo witamin, białka, potasu, wapnia. Przygotowanie pasty z awokado jest bardzo proste. Wystarczy obrać awokado, usunąć pestkę, rozgnieść dojrzałe awokado, dodać przyprawy i już mamy gotową pastę. Jednak ja swoją pastę wzbogaciłam o jajko, rzodkiewkę i natkę pietruszki. Dodatkowo nie zblendowałam

Zrób to smacznie
Zupa lasagne 199

roboty niż z klasyczną lasagne. Poza tym w tym daniu świetnie można zagospodarować nadwyżki jedzenia, np zalegający w szafce makaron, ser który lekko wysechł i nie nadaje się na kanapki, czy kupienie zbyt dużej ilości mięsa. A zrobienie dania w jednym garnku to oszczędność energii. Wszystko to w dzisiejszych czasach jest bardzo ważne. A d laczego? I jaka jest

Bernika - moj kulinarny pamietnik