kanapki - 13123 przepisów (strona:482/875)

FILET Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z KALEROSSE 120

zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych.  Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych.   Marka Fit&Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza całkowitą nowość. Byłam ogromnie ciekawa smaku tego nowego warzywa i dlatego podałam

Z Majeczką w kuchni
Czy stół w kuchni jest potrzebny? 283

będzie chciało się iść do jadalni, wybierzemy raczej ten barek w kuchni w której zazwyczaj jest najprzytulniej i najcieplej. My jadamy posiłki przy stole, ale gdy mąż robi sobie kanapkę na szybko, do stołu się już nie pofatyguje, zawsze siądzie przy barku. Dla małych pomieszczeń są również opcje barków lub stolików składanych, żeby nie przeszkadzały w codziennej komunikacji po kuchni

Relaxtime
Zakwas z buraków 348

doskonałym naturalnym napojem wzmacniającym odporność. Same buraki mają mnóstwo wartości odżywczych i picie zakwasu przyniesie nam same korzyści. Ukiszone buraczki można wykorzystać do sałatki, carpaccio lub do położenia na kanapkę. 1,5 kg. buraczków ćwikłowych 1 główka czosnku garść ziela angielskiego garść czarnego pieprzu kilka liści laurowych woda sól (1 łyżka soli na 1 litr wody) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Buraczki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Drobiowe roladki na zimno z serem korycińskim i suszonymi pomidorami 178

Pyszne, drobiowe roladki, które robi się błyskawicznie.... a smak powala :) Można podać je na zimno na desce lub pokroić cieniutko do kanapek, a także można zjeść na ciepło jako mięsko do obiadu :) Roladki idealnie sprawdzą się na świątecznym stole :) Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka, ok. 50 g  SEROWAR PODLASKI - Ser Koryciński Swojski Krystyny Łukaszuk, ok. 4-5 suszonych pomidorów

Aga w kuchni
Zupa jarzynowa z jajkiem i kalerosse 165

charakterystyczny smak i idelnie sprawdziło się w jarzynowej zupie. Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych. 1,5 l bulionu drobiowego 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1 por (biała część) 2 marchewki Kawałek korzenia selera 1 korzeń pietruszki ½ pęczka natki

VioletoweKucharzenie
Pokrzywa (liście) 122

przez co działa antybakteryjnie i antywirusowo. Liście pokrzywy w zimowej diecie. W okresie jesienno-zimowym zalecane jest picie naparów z liści pokrzywy lub dodawanie suszu do ulubionych sałatek i kanapek

Pij soki wyciskane
Pestka awokado jako zdrowa przyprawa 154

preferencji, można w tej postaci przełożyć susz do słoika lub dokonać dalszego rozdrobnienia suszu blenderem na drobny proszek. Zastosowanie: Wysuszona pestka awokado nadaje się jako dodatek do sałatek, kanapek, koktajli oraz soków wyciskanych. Wykorzystywana jest również do przyrządzania herbat i naparów. Pozostałe fusy można po wypiciu herbaty również spożyć. Zalety: Naturalnym zjawiskiem jest ciemnienie pestki, ponieważ zawiera ona bardzo dużo

Pij soki wyciskane
Jajko na miękko z grzankami 137

grill. W garnku zagotuj wodę. Ser i pomidora ułóż na jednej kromce, posyp bazylią i przykryj drugą kromką. Obie strony grzanek posmaruj ramą (za pomocą pędzelka) i włóż (zamkniętą kanapkę) do nagrzanego piekarnika - połóż na kratce. Zapiekaj po 4 minuty z każdej strony. Jajka włóż pod bieżącą ciepłą wodę na kilka sekund - zapobiega to pękaniu jajek :)  Następnie wkładaj jajka

Alutka-Gotuje
Nowe warzywo na polskim rynku – Kalerosse 211

czyli w okresie największego zapotrzebowania naszego organizmu na te składniki. Doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych. Warzywo jest  pyszne i zdrowe, p olecam je szczególnie dzieciom, osobom dbającym o swój organizm i lubiącym zdrowe odżywianie. Zapraszam wkrótce do mnie

Kuchcik gotuje
Dżem z pomarańczy i mandarynek 189

polukrowane makowce i wzbogaca smakiem świąteczną kutię. Poza tym pachną energią i świeżością, jaką lubię w swojej kuchni. Stąd pomysł na dżem, właśnie z tych cytrusów. Można smarować nim kanapki lub spody ciast, dodawać do drożdżówek, zdobić pączki. Jeśli go sami przygotujcie to z pewnością nie będziecie chcieli wybrać dżemu ze sklepowej półki. Składniki: 6 pomarańczy 3 mandarynki

Zasmakuj Kuchni
Jak nie zmarnować jedzenia podczas Świąt? 251

kostki lodu i zamroź. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do bulionów, gulaszów, sosów itp. 7. Nie wyrzucaj mięsa Z ugotowanego wcześniej mięsa możemy przygotować również: pasztety, pasty do kanapek czy mięsny farsz do np. klusek. 8. Nie wyrzucaj ziemniaków Ziemniaki, które pozostały nam z obiadu przydadzą się do przygotowania klusek śląskich, kopytek czy zapiekanki ziemniaczanej. 9. Nie wyrzucaj warzyw

Tradycyjna Kuchnia
Masło w prezencie 336

umiarem, jak już wspomniałam 1 łyżeczka to 70 kcal. Do czego można użyć takiego masła?  Można je jeść samo - zakleja wtedy buzie ;-). Można też wykorzystać je do kanapek, bananów lub jako składnik dań słodkich lub słonych. Masło to doskonale sprawdza się jako składnik fit ciasteczek. Możecie eksperymentować. Powodzenia!   Masło orzechowe składniki: 250g wyłuskanych orzechów arachidowych wykonanie: Ja użyłam

Przysmaki Karolki
Pasta śledziowa z jajkiem 118

Pasta śledziowa z jajkiem - tylko dwa składniki i pyszna pasta na kanapki gotowa. Prosta, tania i do zrobienia w ekspresowym tempie. Możesz ją przygotować na dwa sposoby, drobniutko posiekać śledzia i ugotowane na twardo jajka lub oba składniki po prostu zmiksować. Na małych kromeczkach pumpernikla super mini przekąska. Z kromką domowego chleba pyszna kolacja. Składniki: 2 śledzie 2 jajka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Paprykowy hummus 166

dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane piersi kurczaka, mnóstwo zieleniny i dwie pasty: paprykowy hummus i mocno czosnkowa pasta. Paprykowy hummus można wykorzystać, jako dodatek do kanapek, lecz także, jako dodatek typu przystawka. Wystarczy zapewnić... Read More The post Paprykowy hummus appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Paprykowy hummus 166

dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane piersi kurczaka, mnóstwo zieleniny i dwie pasty: paprykowy hummus i mocno czosnkowa pasta. Paprykowy hummus można wykorzystać, jako dodatek do kanapek, lecz także, jako dodatek typu przystawka. Wystarczy zapewnić... Read More The post Paprykowy hummus appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek

Proponowane wyszukiwania