Zapiekane mięso mielone

Zapiekane mięso mielone

Zapiekane mięso mielone

Z mięsa mielonego robimy głównie klopsiki lub sos do spaghetti. Ja ostatnio zapiekłam je w keksówce z pieczarkami, wyszło bardzo soczyste, idealne do obiadu lub po prostu na kanapkę. Składniki 1  kg wołowego mięsa mielonego 500 g pieczarek 1 cebula 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki majeranku 1 łyżka sosu worcestershire (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą, jajko, majeranek, doprawiamy ostrą i słodką papryką, pieprzem i solą. Cebu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delusional Trine

Autor

Trine McWilliamsTrine McWilliams

Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, tarta, mielone, pieczarki, mięso mielone, sosy, bułki, kanapki, spaghetti, obiad, papryka, sos spaghetti, mięsa pieczone, pieczarki do obiadu, pieczarki w sosie, tarta na słodko, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Delusional Trine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.