kanapki - 13123 przepisów (strona:493/875)

Rano Zebrano – recenzja zakupów przez Internet 160

gotowe zupki czy pasztety jak i spore eko-firmy, które kojarzę z Targów Natura Food jak VegaUp. Co można kupić?   W mojej lodówce widać gotowe pasztety warzywne do kanapek, kimchi z fabryki111, która mieści się w Pruszkowie i produkuje tylko 1 produkt – kimczi. Mam gotową zupę w litrowym słoiku i hummus z Lawendowego Domu Grażyny Winkowskiej – małego

Ugotowane pozamiatane
Roladki ze schabu z mozzarellą i pomidorami. 189

około 60 minut.Naczynie można przykryć żeby roladki podczas pieczenia zbytnio się nie zeschły. Podajemy z ziemniakami, ryżem, kaszą lub czym wolicie. Takie roladki wyśmienicie smakują na zimno na kanapce. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z ogórków i papryki 163

Doskonała na kanapki lub jako dodatek do obiadu 2 kg ogórków 2 czerwone papryki Ogórki należy porządnie umyć  i zetrzeć bez obierania skórki na cienkie plasterki używając szatkownicy do warzyw. Paprykę umyć,przekroić na połówki i wydrążyć wszystkie nasionka,zetrzeć szatkownicą na cienkie paseczki. Warzywa wymieszać i umieścić w słoikach,które wcześniej trzeba wyparzyć. zalewa: 3,5 szkl. wody

Kolorowa kuchnia Elki
Marynowana papryka 123

Warto mieć w swojej spiżarni chociaż kilka słoiczków marynowanej papryki,bo to wspaniały dodatek do kanapek,sałatek i niektórych potraw.   2 kg mieszanej papryki (czerwona,żółta i zielona) 2 ząbki czosnku pokrojonego na plasterki 1 duża cebula pokrojona w plasterki liście laurowe ( po 1 szt na każdy słoik)  kolorowy pieprz ziarnisty ziele angielskie gorczyca zalewa: 6 szkl

Kolorowa kuchnia Elki
Domowa mielonka słoikowa 179

Kolejny domowy wyrób czyli smaczna,pachnąca bez żadnych dodatków,naturalna wędlina na kanapki.  Tak przygotowane słoiki można przechowywać do 3 miesięcy,ale uwierzcie mi kiedy otworzycie jeden sięgniecie po następny. Tej mielonce nie można się oprzeć. 1,3 kg łopatki wieprzowej 1,5 łyżeczki soli  1 łyżeczka soli peklowej 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka majeranku

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z pora i papryki 17484

Szybka sałatka do obiadu lub do kanapek. Można zamiast majonezu tak jak podałam w przepisie przygotować z jogurtem lub jak kto woli ze śmietaną. Za każdym razem będzie smaczna. Uwielbiam takie surówki czy sałatki do obiadu. Zawsze staram się przygotować coś nowego lub dawno nie podawanego. Jeśli macie ochotę to zerknijcie do zakładki Sałatki lub Surówki. Znajdziecie tam fajne

O kuchni z uczuciem
Sałatka jajeczna z awokado i rzodkiewką / Egg avocado and radish salad 219

majonezu, jogurtu greckiego i musztardy i już mamy pyszne śniadanie. Dodatek prażonych ziaren dyni i słonecznika dodają jej chrupkości, a kolendry aromatu, bardzo lubię takie dodatki. Polecam także na kanapki do pracy, sprawdza się świetnie, zapraszam! Scroll down for English Sałatka jajeczna z awokado i rzodkiewką (4 porcje) Składniki: 8 dużych jajek, ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę

karmelowy
Czekoladowe pancakes – czyli pyszne śniadanie 195

Pancakes czekoladowe z dodatkiem wiśni Jeżeli śledzicie mojego bloga to wiecie, że od czasu do czasu pozwalamy sobie z mężem na jakieś inne śniadanie niż kanapki z serem i szynką i pomidorem Zazwyczaj pozwalamy sobie na takie szaleństwo w niedzielę i serwuję wówczas: klasyczną jajecznicę, naleśniki z nutellą, omlet cesarski ( przepis tutaj ) lub też inne pyszności. I właśnie tej niedzieli

Relaxtime
Nadziewane bułeczki na ciepło 782

Wczoraj przygotowałam bardzo smaczne, nadziewane bułeczki. Jeżeli chcecie odczarować zwykłe kanapki z szynką i z serem, zróbcie takie same Są proste, efektowne i bardzo smaczne. Koniecznie zjedzcie je, kiedy będą jeszcze ciepłe. Przepis na nadziewane bułeczki Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 min Składniki dowolne bułki szynka ser masło Przepis 1 Nacinamy bułeczki w kilku miejscach. 2 Nacięcia smarujemy

Kuchnia Bazylii
Konfitura z truskawek i czerwonej porzeczki 119

Rozpoczął się czas zamykania w słoikach letnich smaków. A jesienią i zimą w paskudne poranki, będziemy poprawiać sobie nastrój kanapką z cudnie pachnącą konfiturą. Nie zrobiłam zbyt wiele słoiczków z konfiturą więc nie mam pewności, czy wystarczy ich do zimy. Po zrobieniu pierwszej partii konfitury z truskawek w wyniku ,,próbowania" zapasy uszczupliły się o połowę. Następne słoiczki z konfiturami przezornie

Codziennik Kuchenny
Sałatka z ogórków na zimę 191

ogórków należy do ulubionych przetworów mojej rodziny. Jest po prostu przepyszna, lekko słodka i niezbyt kwaśna, dzięki temu smakuje dzieciom. Jadamy ją jako dodatek do dań obiadowych i kanapek. Zajrzyj równiez do mojego przepisu na sałatkę z cukinii i papryki w dwóch wersjach (łagodna i pikantna), do jej zrobienia zaczerpnęłam pomysł z przepisu na sałatkę z ogórków. Składniki

Codziennik Kuchenny
Kiszone ogórki i cukinie na zimę 158

najlepsze ogórki na świecie, w końcu na takich smakach wyrosłam:)  Ogórki wg tego przepisu są twarde, kwaśne i nie za słone. Można ich użyć do sałatek, kanapek i przygotowania zupy ogórkowej. Składniki użyte do wypełnienia słoja o pojemności 4,25 l: 1 kg ogórków gruntowych 1 kg cukinii (małe, wielkości ogórków) 1/2 dużej główki czosnku 4 cm obranego

Codziennik Kuchenny
Kiszona brukselka 172

była zbyt twarda, została obgotowana i zalana wodą z kiszonych ogórków. Czy to nie jest świetny pomysł na kiszone warzywo? Kiszona brukselka jest smacznym dodatkiem do obiadowych, kanapek i mięs z grilla.  Składniki: brukselka na każdy słoik: 2 ząbki czosnku, kilka gałązek koperku woda z kiszonych ogórków, do wypełnienia słoika Przygotowanie: Brukselkę oczyścić z zewnętrznych liści, ugotować al dente

Codziennik Kuchenny
Sos barbecue (sos BBQ) 252

rzadkiej do bardzo gęstej. Rzadkie i ostre odmiany sosu nadają się do marynowania mięs przeznaczonych do grillowania lub pieczenia. Gęsty sos jest doskonałym dodatkiem do hamburgerów, potraw z grilla , kanapek, makaronów.   Bazą sosu są pomidory, a pozostałe składniki różnią się zależnie od kraju, a nawet regionu. Wersji sosu BBQ jest tyle, ilu gotujących go kucharzy. Niektórzy skrupulatnie ukrywają skład

Codziennik Kuchenny
Surówka z młodej kapusty 199

potrawki ( przepis tutaj ).  Dziś proponuję młodą kapustę w nieco mniej znanej odsłonie, chrupiącej surówki obiadowej. Taką surówkę można podać do dań obiadowych, mięs z grilla lub zjeść do kanapki na drugie śniadanie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 4 łyżki posiekanego koperku sól Sos: 1 łyżka płynnego miodu 4 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oleju (jaki lubicie - słonecznikowy, rzepakowy

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania