Przepis na : śniadanie
Dziś chciałabym pokazać Wam bardzo przydatny zamiennik sposobu przygotowywania jajka sadzonego tradycyjnie smażonego na tłuszczu. My będziemy smażyć... na wodzie! Wiem, że trochę to nielogiczne, bo samo słowo smażenie wiąże się z obecnością tłuszczu, ale nie umiem tych jajek nazwać inaczej - wydają się być spomiędzy jajek sadzonych a tych w koszulce. Ja jednak bardzo polubiłam tę metodę, ponieważ jest bardzo prosta i szybka i przyznam szczerze, że wychodzą mi z jej pomocą najlepsze jajka! Już ścięte, ale żółtko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...