kanapki - 13123 przepisów (strona:508/875)

Dżem z marchewek 140

produkować i sprzedawać swój słynny dżem z marchewek. Dżem rzeczywiście jest wyjątkowy i ma wiele zastosowań. Jest konkurencją dla klasycznych dżemów z truskawek czy malin. Rewelacyjnie komponuje się na kanapkach z serami pleśniowymi. Pasuje nawet jako dodatek do mięs (zamiast żurawiny czy borówki). W tej wersji jako dodatek do dżemu delikatna nuta whisky

Milion Smaków
Ogórki krokodylki 190

zimę. Uwielbiam robić przetwory :) Kupiłam właśnie świeże polskie ogóreczki i jako pierwsze u mnie ogórki krokodylki. Są fantastycznym dodatkiem do obiadu, ale również znakomicie smakują zimą jako dodatek do kanapek. Są słodko - kwaśne, ale też i pikantne dzięki chilli i sporej ilości czosnku. Gorąco polecam, bo są naprawdę pyszne. Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 4 lyżeczki soli kamiennej 2 łyżeczki

kuchnia doski
Pasta rybna z żółtym serem 164

smak. Majonez można zamienić na jogurt naturalny, dzięki czemu pasta będzie mniej kaloryczna. Jeśli macie ochotę na inne smarowidła to zapraszam tutaj , gdzie podane jest kilka pomysłów na pyszne kanapki. Składniki 1 wędzona makrela 100 g startego żółtego sera 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Z makreli usunąć ości i ugnieść widelcem. Wymieszać z pozostałymi składnikami. pasta rybna

O kuchni z uczuciem
Co Lila jadła w środę? 11 175

piła sok wyciśnięty z jabłka, jarmużu, mięty i sałaty masłowej.  Kolacja 19:00 Strasznie objedliśmy się tymi bułami ;) Na kolacje Lila zerwała sałatę, ugotowałam jajka i zrobiliśmy pyszne kanapki. Dla przypomnienia napiszę, że Lila ma 2 lata i 9 miesięcy. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Jeśli chcesz być na bieżąco

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Sztrass Burger recenzja nowego menu 150

kurczaka marynowany w cytrynie / sałata rzymska / bekon / sos majonezowy z kaparami / sos jogurtowo-cytrynowy Moja ocena: 5- Pewnie powiecie zaraz, że burger z kurczakiem zasługuje co najwyżej na miano kanapki, a nie hamburgera. Dla mnie to jednak zdecydowany faworyt. Nie ukrywam, że wolę delikatną i tak przyjemnie zamarynowaną pierś od najlepszej wołowiny. Do tego wspaniałe dodatki inspirowane popularną sałatką cezar

Food Square
Ogórki małosolne z koperkiem 739

miejsca w domu. Korzystam za to z sezonu i często robię ogórki małosolne w prostej zalewie składającej się tylko z przegotowanej wody z solą, najprościej. Wykorzystuję do kanapek, sałatek lub jako dodatek do obiadu. Warto zainwestować w dobrej jakości, amerykańskie słoiki, które doskonale nadają się także do warzywnych i owocowych przetworów, do tego są bardzo estetyczne. Słoiczki Ball bardzo często

Moja smaczna kuchnia
Mega pyszna kanapka dla kibica 144

Dzis kolejny ważny dzień dla nas. Polska gra z Portugalia. Warto więc zadbać o kibiców i przygotwać im cos pysznego do zjedzenia. Moja propozycja to mega pyszna kanapka z domowej bagietki bardzo chrupiącej. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Mielonka z warzywami z szynkowara 190

Bardzo smaczna wędlina na kanapki, dodatek suszonej włoszczyzny sprawił że mielonka jest bardzo aromatyczna a w dodatku ładnie wygląda. Moja rodzina uwielbia domowe wędliny. Składniki: 800 gram łopatki wieprzowej 4 łyżki suszonej włoszczyzny 2 łyżeczki pekolsmaczku 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki przyprawy Rozkosznej 50 ml. zimnej wody Szynkowar Singiel Tradismak Sposób przygotowania: Umyta łopatkę kroimy na mniejsze kawałki, mielimy, przekładamy

Bajeczna Kuchnia
Recenzja #.22 - pasta słonecznikowa z bazylią Zwergenwiese 139

blogu :)) oraz właśnie tej z bazylią. Która smakowała mi bardziej? Ciężko powiedzieć, ponieważ naturalną pastę jadłam zwykle jako dodatek do czegoś na słodko, a tę bazyliową solo na kanapce. Jednak jest jedna rzecz, którą muszę napisać - obie pasty są lekko kwaśne i o ile w przypadku tej pierwszej nieco mi to przeszkadzało i maskowałam ten smak przez dodatki, o tyle

breakfast of dreams
Rolada pieczeniowa z wołowiny otulona boczkiem wędzonym 231

wzorek, nadając lekkiej słodyczy. Całość zawinięta w mocno wędzonym boczku, który ochrania przed wysuszeniem mięsa i nadaje aromat wędzonki. Pieczeń nadaje się na gorąco, jak też jako wędlina na kanapki, bo bardzo dobrze się kroi. 1,3 kg mielonej wołowiny 400 g pieczarek 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1 łyżka soli pieprz kolorowy 2 łyżki

https:KKuchniaMniam
Karkówka w marynacie musztardowej 212

prosto i smacznie. Całość jest miękka i niezwykle aromatyczna! Na zdjęciu widać karkówkę jeszcze ciepłą.  Dodatkowo powstał smaczny sos musztardowy.  Po ostygnięciu mięso idealnie nadaje się na kanapki.   1,5 kg karkówki wieprzowej sól (opcjonalnie) Marynata: 3-4 łyżki oleju 2 łyżki musztardy   2 łyżki przyprawy do karkówki z grilla (sól, czosnek, papryka słodka, kolendra

Di gotuje
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, JABŁKIEM I SELEREM NACIOWYM 165

jabłko, seler i cebulę pokroić w drobną i w miarę równą kostkę dzięki czemu sałatka nie tylko ładniej się prezentuje, ale też lepiej trzyma formę po nałożeniu na kanapkę.  SKŁADNIKI na 2 porcje SAŁATKA 1 puszka tuńczyka (ok. 160 g) w oleju lub w sosie własnym / odsączonego 1 łodyga selera naciowego/ przekrojona wzdluż na dwa paski, a następnie

cool and minty
DELIKATNIE CZOSNKOWE NUGGETSY Z KURCZAKA 181

surówką będą stanowiły pełnowartościowy obiad.  Świetnie smakują także po ostudzeniu, dlatego z powodzeniem można zabrać je ze sobą na piknik, do pracy lub przygotować z nich pyszną kanapkę.  SKŁADNIKI / 2 porcje NUGGETSY 2 małe piersi kurczaka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/5 łyżeczki chili w proszku 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez

cool and minty
PERFEKCYJNIE UPIECZONA PIERŚ KACZKI 167

ukośnie w cienkie plastry i polać cytrynowo-czosnkowym dressingiem. W takiej wersji można je przechowywać w zamkniętym pojemniku, w lodówce przez około 4 dni i sukcesywnie wykorzystywać jako przełożenie kanapek lub dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 pojedyncze piersi kaczki (ok 250 g każda) w temp. pokojowej sól morska, pieprz DRESSING CYTRYNOWO-MIODOWY 1 płaska łyżka miodu

cool and minty
PASTA JAJECZNA 152

mieszamy z jajkami. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, pokruszoną fetę oraz natkę pietruszki. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem cytryny.   Pastę kładziemy bezpośrednio na kanapki lub przekładamy do miseczki. Posypujemy różowym pieprzem i podajemy z pieczywem

cool and minty