kanapki - 13123 przepisów (strona:515/875)

Muffiny ze szpinakiem (Muffin agli spinaci) 286

Wytrawne muffinki ze szpinakiem mogą być zamiennikiem białych bułek do kanapek. Muffinki s ą  wilgotne, pachnące  parmezanem i mega zielone, cieszą oko i podniebienie;)  Świetnie pasują na śniadanie, kolacj ę lub  jako przekąska  np. na letni piknik. Smacznego

La grande e la piccola cuoca
Zupa krem ze świeżych ogórków 172

ogórkowa kojarzy się z kwaśną zupą na ogórkach kiszonych. Jest to zdecydowanie jedna z moich ulubionych zup. Świeże, zielone ogórki podaję raczej na surowo - w formie mizerii albo do kanapek. Czasami robię potrawkę ze świeżych ogórków i za pierwszym razem to było trochę dziwne doświadczenie bo zielone ogórki na gorąco były zaskakujące. Ponieważ potrawka przypadła nam do gustu a chłodnik

Smaczna Pyza
PASTA Z SARDYNEK DO CHLEBA 151

odrobiną soli. Ale z dodatkiem pysznej pasty kanapkowej jest jeszcze pyszniejszy, a pasta z sardynek na pewno do takich należy! Dla mnie tego typu pasty to odskocznia od nudnych kanapek i jednocześnie baza do sobotnich przekąsek z rodziną i znajomymi. Polecam również przepis na PASTĘ Z SUSZONYCH POMIDORÓW , która cieszy się już wielkim powodzeniem u mnie na blogu ;) SKŁADNIKI

Calzonella.com
Gofry z palonym masłem i truskawkami / Brown butter waffles with strawberries 174

Generalnie nie przepadam za kanapkami i zawsze mam problem z kolacją lub śniadaniem, dlatego przepis na gofry z palonym masłem i truskawkami zawsze ratuje mnie w takich momentach. Uwielbiam je bo są puszyste i chrupiące, podane z jogurtem który równoważy ich słodycz i dużą ilością truskawek. Często polewam je sobie sosem czekoladowym i pomimo wyrzutów sumienia w związku

karmelowy
Podkarpacka pieczona karkówka 197

Jeżeli szukacie przepisu na miękką, soczystą karkówkę do obiadu lub smaczne domowe mięsko do kanapek, to dobrze trafiliście :) Mój przepis, rodem z Głogowa Małopolskiego* (tak, to na Podkarpaciu, nie w Małopolsce :)), jest prosty i nie wymaga wiele pracy, jednak wymaga… upływu czasu. Mięso przed krótkim pieczeniem moczy się w specjalnej zalewie i co 12 godzin zagotowuje się je na chwilę

Trzeci talerz
Bułeczki pszenne śniadaniowe 116

smaruje też leciutko wodą i to pozwala je posypać dowolnymi ziarnami, pysznie smakuje dynia lub mak. Mogą być kwadratowe, trójkątne, bagietkowe lub zwykłe krągłe. Nadają się do wszystkich rodzai kanapek. Samo pieczenie to ledwie 5 minut w 220 st. i 10 w 200 st., na środkowej półce piekarnika na obu grzałkach, ale bez termoobiegu. Lekko złote trzeba przestudzić na kratce

I tu będę miała takie te
"Wsiąść do pociągu byle jakiego..." - mam pociąg do pieczenia; pizzugette/pizzeryjki, czyli wariacje na temat pizzy. 129

kratce. Smakują bardzo pysznie cieplutkie, ale jedzone na wycieczce już całkiem wystudzone są także warte spróbowania. My się raczymy takimi specjałami. A ja i tak będę zawsze wspominać kanapki, które mama zabierała w podróż. Kiedy tylko lokowaliśmy się w przedziale pociągu dalekobieżnego, moja siostra przytulała głowę do zasłonki z nadrukiem PKP i po chwili drzemała, a ja nieodmiennie dopomniałam się

I tu będę miała takie te
Jajanki - "ja jadłam jajeczko". Tak. 129

dzień myślę, jak wielką jestem szczęściarą i raz kolejny zakochuję się bez pamięci :) Przynajmniej wiem, co Mąż zawsze chętnie zjada na śniadanie. Jajka w postaci wymyślonych kiedyś ciepłych kanapek, nazwanych przez Synka jajankami. Ta nazwa przypomina mi sytuację sprzed wielu lat. Jedna z moich siostrzenic, zresztą kiedyś już wspomniana tu przy okazji "chleba naszego poprzedniego", miała kłopoty z wypowiedzeniem

I tu będę miała takie te
Kiełbasa grillowa surowa z serem 122

mięsnej. Napełniamy ściśle jelita wieprzowe i odkręcamy kiełbaski na odcinki około 12-15 cm. Taka kiełbaska doskonale nadaje się do parzenia i jedzenia na gorąco,na zimno krojona do kanapek i równie smacznie smakuje z grilla.Polecam SMACZNEGO. Ps. Są pytania czy można taką kiełbasę wędzić owszem można ale do wędzenia nie dajemy już soli wędzonej na to miejsce trzeba dać

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Schab pieczony z suszonymi owocami 149

Delikatny i kruchy schabik, moczony w mleku kilka godzin, a następnie upieczony w naczyniu żaroodpornym. Nadziewany suszonymi owocami moreli i żurawiny. Doskonały na obiad, ale także na kanapkę. Składniki: 1 kg schabu 500ml mleka suszone morele (ok 10sztuk) suszona żurawina (ok 2 łyżki) 3 łyżki pestek dyni sól morska pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: Schab wkładamy do małej miski

Kuchnia w czekoladzie
Jajka faszerowane pieczarkami 155

półmisku/paterze/talerzu i wykładamy na nie farsz. Smacznego! :) #Jak nie marnować jedzenia: Z podanej ilości składników wyszło więcej farszu, który można wykorzystać jako pastę jajeczno-pieczarkową do smarowania kanapek. Mniam

Cooking Monster
Pasta z awokado na chleb i nie tylko 141

Taka pasta jest idealna na nachosy, jako sos do tortilli, na kanapki itp. Jajka ugotować na twardo, oskrobać i wrzucić do głębokiej miski. Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę. Za pomocą dużej łyżki wydrążyć miąższ. Wrzucić do jajek. Szczypiorek posiekać i dodać do pozostałych składników. To samo zrobić z chilli i czosnkiem. Za pomocą blendera zmiksować na gładką masę. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Kotlety drobiowe siekane 1298

niego o jedno jajko więcej. Siekane kotlety drobiowe powinny smakować zarówno dzieciom jak i dorosłym. Sprawdzą się doskonale podane z ryżem na gorąco w porze obiadowej, a także w kanapce zabranej na drugie śniadanie. Składniki: (na około 20 małych kotletów)  1 kg piersi z kurczaka (2 podwójne piersi) średni pęczek koperku 2 jajka (L) 150 g sera żółtego

Kuchcik gotuje
Pastrami Hash, czyli bałagan na patelni 138

kilka miesięcy temu  napisałam dość obszerny post z informacjami, co to za mięso, skąd się wzięło i gdzie można kupić najlepsze. I tym razem nie poleciałam w słynne kanapki z pastrami, ani żadną pizzę, tylko zrobiłam bałagan, którym ojedliśmy się jak bąki, tak, niech zostaną bąki :) Następnym razem pobałaganię z kurczakiem, a dziś zdradzę Wam moją osobistą fantazję

Blondynka Gotuje
Kiełbasa surowa z żółtym serem. 153

mięsnej. Napełniamy ściśle jelita wieprzowe i odkręcamy kiełbaski na odcinki około 12-15 cm. Taka kiełbaska doskonale nadaje się do parzenia i jedzenia na gorąco,na zimno krojona do kanapek i równie smacznie smakuje z grilla.Polecam SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania