kanapki - 13123 przepisów (strona:515/875)

Mega pyszna kanapka dla kibica 119

Dzis kolejny ważny dzień dla nas. Polska gra z Portugalia. Warto więc zadbać o kibiców i przygotwać im cos pysznego do zjedzenia. Moja propozycja to mega pyszna kanapka z domowej bagietki bardzo chrupiącej. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Mielonka z warzywami z szynkowara 164

Bardzo smaczna wędlina na kanapki, dodatek suszonej włoszczyzny sprawił że mielonka jest bardzo aromatyczna a w dodatku ładnie wygląda. Moja rodzina uwielbia domowe wędliny. Składniki: 800 gram łopatki wieprzowej 4 łyżki suszonej włoszczyzny 2 łyżeczki pekolsmaczku 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki przyprawy Rozkosznej 50 ml. zimnej wody Szynkowar Singiel Tradismak Sposób przygotowania: Umyta łopatkę kroimy na mniejsze kawałki, mielimy, przekładamy

Bajeczna Kuchnia
Recenzja #.22 - pasta słonecznikowa z bazylią Zwergenwiese 110

blogu :)) oraz właśnie tej z bazylią. Która smakowała mi bardziej? Ciężko powiedzieć, ponieważ naturalną pastę jadłam zwykle jako dodatek do czegoś na słodko, a tę bazyliową solo na kanapce. Jednak jest jedna rzecz, którą muszę napisać - obie pasty są lekko kwaśne i o ile w przypadku tej pierwszej nieco mi to przeszkadzało i maskowałam ten smak przez dodatki, o tyle

breakfast of dreams
Rolada pieczeniowa z wołowiny otulona boczkiem wędzonym 181

wzorek, nadając lekkiej słodyczy. Całość zawinięta w mocno wędzonym boczku, który ochrania przed wysuszeniem mięsa i nadaje aromat wędzonki. Pieczeń nadaje się na gorąco, jak też jako wędlina na kanapki, bo bardzo dobrze się kroi. 1,3 kg mielonej wołowiny 400 g pieczarek 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1 łyżka soli pieprz kolorowy 2 łyżki

https:KKuchniaMniam
Karkówka w marynacie musztardowej 185

prosto i smacznie. Całość jest miękka i niezwykle aromatyczna! Na zdjęciu widać karkówkę jeszcze ciepłą.  Dodatkowo powstał smaczny sos musztardowy.  Po ostygnięciu mięso idealnie nadaje się na kanapki.   1,5 kg karkówki wieprzowej sól (opcjonalnie) Marynata: 3-4 łyżki oleju 2 łyżki musztardy   2 łyżki przyprawy do karkówki z grilla (sól, czosnek, papryka słodka, kolendra

Di gotuje
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, JABŁKIEM I SELEREM NACIOWYM 127

jabłko, seler i cebulę pokroić w drobną i w miarę równą kostkę dzięki czemu sałatka nie tylko ładniej się prezentuje, ale też lepiej trzyma formę po nałożeniu na kanapkę.  SKŁADNIKI na 2 porcje SAŁATKA 1 puszka tuńczyka (ok. 160 g) w oleju lub w sosie własnym / odsączonego 1 łodyga selera naciowego/ przekrojona wzdluż na dwa paski, a następnie

cool and minty
DELIKATNIE CZOSNKOWE NUGGETSY Z KURCZAKA 152

surówką będą stanowiły pełnowartościowy obiad.  Świetnie smakują także po ostudzeniu, dlatego z powodzeniem można zabrać je ze sobą na piknik, do pracy lub przygotować z nich pyszną kanapkę.  SKŁADNIKI / 2 porcje NUGGETSY 2 małe piersi kurczaka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/5 łyżeczki chili w proszku 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez

cool and minty
PERFEKCYJNIE UPIECZONA PIERŚ KACZKI 141

ukośnie w cienkie plastry i polać cytrynowo-czosnkowym dressingiem. W takiej wersji można je przechowywać w zamkniętym pojemniku, w lodówce przez około 4 dni i sukcesywnie wykorzystywać jako przełożenie kanapek lub dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 pojedyncze piersi kaczki (ok 250 g każda) w temp. pokojowej sól morska, pieprz DRESSING CYTRYNOWO-MIODOWY 1 płaska łyżka miodu

cool and minty
PASTA JAJECZNA 122

mieszamy z jajkami. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, pokruszoną fetę oraz natkę pietruszki. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem cytryny.   Pastę kładziemy bezpośrednio na kanapki lub przekładamy do miseczki. Posypujemy różowym pieprzem i podajemy z pieczywem

cool and minty
ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU 196

łatwa w przygotowaniu zupa krem z zielonego groszku.  Z dodatkiem gorgonzoli, kiełków brokuła, pestek granatu i oliwy truflowej. Opcjonalnie także z opieczoną bagietką lub usmażoną na patelni kanapką z cheddarem. Ugotowanie jej nie zajmie Wam więcej niż 15 minut. Jeśli zupa będzie za gęsta możecie dodać więcej bulionu lub wody. Ewentualnie można dolać też mleko lub słodką śmietankę

cool and minty
Smaczna i zdrowa rukola 228

błonnika i znikomą ilość tłuszczu. Rukola w kuchni Rukola świetnie sprawdza się na surowo. Charakterystyczny, pikantny posmak świetnie uzupełnia różnego rodzaju sałatki. Można go także nakładać na kanapki. Można spotkać ją w kompozycji z serami pleśniowymi, świeżymi lub suszonymi pomidorami, ugotowanymi jajkami, czy mięsem. Stanowi także świetne połączenie z makaronami, co można z łatwością zauważyć w kuchni włoskiej. My pokażemy

Ciasna Kuchnia
Zupa czosnkowo serowa 145

100g, jego konsystencja jest aksamitna, delikatna, a smak głęboko serowy jednak subtelny z wyczuwalną aksamitnością. Produkt ten idealnie nada się nie tylko do zup, świetnie sprawdzi się do domowych kanapek, tostów czy też mięs i sosów. Z pewnością jest to produkt godny polecenia i sama niejednokrotnie sięgnę po niego robiąc zakupy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
MIELONE Z PIECZARKAMI I OREGANO 145

jakie smaczne,pycha....Szybko się je robi i nie trzeba na nie długo wyczekiwać , aby je zjeść .Polecam ten przepis na kotlety mielone bo są znakomite na zimno do kanapek albo na ciepło  z ziemniakami i surówką. Danie ma 280 kcal. 50 dag.mielonego mięsa mieszanego lub drobiowego 20 dag.niedużych pieczarek 1-2 cebule 2 Ząbki czosnku 1 jajko

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety mielone nadziane serem i botwinką. 128

blogerów kulinarnych. Zadanie polega na  wykonaniu dania którego składnikiem będzie ser w plastrach Mońki. W przesyłce którą otrzymałam znalazłam sery które świetnie nadają się do dań, chociaż na kanapce smakują także rewelacyjnie! Dziś przedstawiam swoją pierwszą propozycję, ponieważ jeszcze co najmniej jedną mam w zanadrzu. Dziś proponuje klasyczne danie jednak trochę urozmaicone. Składniki; 60 dag mięsa mielonego wołowo

Radość kipiąca uśmiechem.
PASTA JAJECZNA Z AWOKADO 161

PASTA JAJECZNA Z AWOKADO – Nie lubię nudnych kanapek, więc często przygotowuję do nich pasty z tego co akurat wpadnie mi w ręce. Niedawno znalazłam w sieci przepis na jajeczną pastę z awokado. Postanowiłam przetestować recepturę. Pasta wyszła naprawdę smaczna. Należy pamiętać o skropieniu startego awokado sokiem z cytryny, gdyż bardzo szybko ciemnieje. PASTA JAJECZNA Z AWOKADO Wykopaliska dowodzą

Gotowanie-uk

Proponowane wyszukiwania