Uwielbiam tuńczyka. Mogłabym go jeść i jeść. Bardzo często robię z nim różne kanapki, sałatki lub tortille. Dziś zapraszam Was na przepis na tortille z lekko pomidorową pastą tuńczykową. Idealne na śniadanie, do pracy lub kolacje. Takie tortille przygotowuje się naprawdę szybko. Spróbujcie. Składniki: 1 tortilla np. pszenna 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym (185 g) 1-2 liście sałaty
Słodkie okruszkiwiem jak Ty ale ja zawsze jadałam ptysie na słodko. Dzisiaj jednak mam wersję wytrawną. Ten przepis świetnie sprawdził się na urodzinach mojego brata zamiast kanapek. Goście byli zachwyceni taką formą podania ptysia. 20 porcji Składniki: ciasto 250 ml wody 200 g mąki 60 g masła szczypta soli 4 jajka farsz 150 g wędzonego łososia
Niezły Młynekoddzielnej pieczarki ,kiedy puszczą wodę czekamy,aż trochę odparuje i zalewamy wodą z mąką , mieszamy . Dodajemy cebulkę ,doprawiamy ,mieszamy aż sos zgęstnieje i odstawiamy. Dwie długie bułki lub kanapka przecięta na pół. Wyjmujemy miękki miąższ ze środka bułek i podpiekamy na grillu elektrycznym .Bułki muszą być chrupiące . Delikatnie napełniamy je farszem pieczarkowym
Ladylaura.zwykle skromnym). No dobra, zrobiłeś/aś pesto z natki marchewki, jesteś osobą szczęśliwą, bo nie została zmarnowana, tylko co z tym zrobić?! Jak to pesto… można posmarować kanapki, podać tak jak Veganbanda z makaronem czy zjeść łyżeczką ze słoiczka – tak też się da. Przekonałem się o tym, gdy Natalia się dorwała. Na początku nieśmiało podeszła do tematu
BlendmanDelikatnie odciśnij. Umieść wszystkie składniki razem z tofu w jednej misce i zblenduj na gładką masę. I voilà. Twoja pasta z awokado i tofu jest gotowa. Polecam podawanie na kanapkach w towarzystwie rzodkiewki, pomidora jak i świeżego ogórka. Smacznego! Artykuł Pasta z awokado i tofu pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanDziś postanowiłam przedstawić sałatkę, czy raczej pastę do kanapek, którą "wyniosłam" z domu. Moja mama przygotowywała ją na święta i inne uroczystości. Dobrze to pamiętam, ponieważ często biegałam po okolicznych warzywniakach w poszukiwaniu pieczarek i cienkiego szczypiorku. Oto przepis na banalnie prostą, szybką, smaczną i efektowną pastę pieczarkową ze szczypiorkiem . Gorąco ją Wam polecam, ponieważ idealnie komponuje się
Codzienne Gotowanieprzygotowywane - niż te z kaszy jęczmiennej ( klik ), ale również smakują rewelacyjnie. Sam kotlet jest soczysty, miękki, ma zwartą strukturę i ten... grzybowy smak. Idealnie sprawdzi na obiad, lunch, do kanapki - czy burgera! (10 sztuk) 1/2 szklanki kaszy gryczanej z grzybami 3/4 szklanki płatków owsianych (użyłam błyskawicznych) 100g żółtego sera 150g pieczarek 2 cebule (średnie) 2/3 szklanki bułki tartej
Di gotujeBędzie pysznie dziś bo mięsko się pojawi ale trochę w innej formie czyli pasztet. Można śmiało go jeść na kanapki lub jako przystawkę z żurawiną. Składniki : 500 g mięsa mielonego ( polecam szynkę) 1 łyżeczka soli i pieprzu białego mielonego pomidorki suszone 5 szt drobniutko pokrojone 1 jajko 2 marchewki czosnek sprasowany 3 ząbki papryka
Różowa kuchniawówczas polecam zwiększyć porcję składników). Do przygotowania mojej sałatki użyłam sosu czosnkowego od Folwark . Bardzo lubię ten sos. Idealnie pasuje do pizzy, jako składnik sałatek lub dodatek do kanapek. Sałatka z kwaszonym ogórkiem, rzodkiewką i nutą czosnku 2016-04-22 09:32:58 Write a review Save Recipe Print 0 calories
Słodkie okruszkiczyli pyszna kanapka bolognese Takie cuda dzieją się wtedy, kiedy dzień był udany. Energia pozostała, aby ukochane bezglutenowe lasagne stworzyć. Przepis zauroczony z kuchni Pana Kuronia, a zmieniony na bezglutenowy i bezlaktozowy. Wyszedł pysznie, nie suchy, lekko pikantny. Ktoś miał dołączyć do nas pomóc nam zjeść, ale zostało na dzisiejszy lunch... Czas przygotowania
Lajtkraft food intolerancekolejny pomysł z serii Lunchbox na nienudny obiad do pracy. Takie roladki znakomicie smakują na ciepło jako posiłek obiadowy, ale także na zimno jako wędlina na kanapki, stąd często staram się robić ich więcej, by potem wykorzystać na dwa sposoby. Ps. do zakładki Lunchbox wrzuciłam starsze przepisy, które wg mnie nadadzą się do zabrania w pojemniku do pracy. Składniki
Fabryka pomysłównaprawdę dobry chleb, fajnie chrupiący, ze zwartym miąższem. Pszenno żytni z dodatkiem rozmarynu. Zioła fajnie pozostają w tle, nie są nachalne, nie dominują. Czuć je gdzieś z tyłu. Kanapki z takim chlebem zyskują dodatkową nutę smaku. Jest tylko jeden haczyk: do upieczenia go potrzebny będzie garnek żeliwny. Bez niego ani rusz. To znaczy oczywiście możecie ten chleb upiec bez garnka
Marder&Marder ManufacturePomysł na zdrowe śniadanie dla dwojga - nie ma to jak smacznie i pożywnie rozpocząć dzień! Degustowałam już hummus oliwkowy firmy PRIMAVIKA w zdrowych i pożywnych FIT kanapkach . Tym razem kolej przyszła na hummus paprykowy . Musze przyznać, że pasta jest bardzo ciekawa w smaku. Dodatek papryki jest wyczuwalny, jej kawałki widoczne, choć nie wybija się na pierwszy plan
Grunt to przepis!Banalny przepis, który sprawdza się zawsze, gdy masz ochotę na coś słodkiego, albo potrzebujesz alternatywy dla kanapki z dżemem na II śniadanie dla twojej pociechy. Przygotujesz go w minutkę z owoców, które właśnie masz pod ręką. Za to właśnie kocham koktajle owocowe. Do tego są syte, smaczne i zdrowe. Koktajl mleczny z owocami Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie
Wielki apetytgenialny na kanapki-prosty do zrobienia i pyszny-polecam spróbować samemu Składniki: jedna makrela wędzona jeden woreczek ryżu(dałam 2/3 woreczka) 1 cebula 1 marchewka 3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego łyżeczka ketchupu ostra papryka mielona-do smaku pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól,pieprz 2 łyżki oleju Przygotowanie: makrelę obieramy dokładnie z ości i skóry, rozdrabniamy, ryż gotujemy według przepisu
Swojskie jedzonko