kanapki - 13623 przepisów (strona:527/909)

Ogórki z chilli 262

Chrupiące paseczki ogórków o smaku słodko – pikantnym. Po spróbowaniu są słodkie, a dopiero po chwili przychodzi ostry smak. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek, wędlin, czy mięs. Wykorzystałam ogórki, które były zbyt duże, aby je kisić :) 2 kg ogórków 1/4 szklanki soli 2 łyżeczki chilli 1 główka czosnku ZALEWA: 1 1/2 szklanki octu 2 szklanki cukru 1/2 szklanki

https:KKuchniaMniam
Ogórki konserwowe po warszawsku 192

minut. Garnek do pasteryzacji warto wyłożyć ściereczką. Po pasteryzacji można jeszcze słoiki obrócić do góry nogami. Tak przygotowane ogórki konserwowe po warszawsku są pyszne jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek i chrupane samodzielnie :)   Post Ogórki konserwowe po warszawsku pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Wiśniowa frużelina 245

słoiczku. Przygotowanie jej jest bardzo proste i przede wszystkim nie zabiera dużo czasu. W przypadku wiśni najdłużej trwa drylowanie.  Frużelina nadaje się do deserów, przekładania ciast i na kanapki jako zwykły dżem. Idealna jest do wykańczania ciast, gdyż rozprowadzona delikatnie ciepła, po zastygnięciu tworzy stabilną powłokę Wygląda też bardzo dekoracyjnie. W poniższym przepisie ilość cukru podałam orientacyjnie. Jeśli wolicie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Buleczki z ciasta drozdzowo-ziemniaczanego, z wisniami czyli Slodki Czwartek odc.110 230

Bardzo nie lubię mieć wizji podróży o tzw. suchym pysku. Nie lubię jeść kanapek w pociągu. Nie lubię kupnego jedzenia na dworcu.  Ciągle nie lubię i nie lubię... za to lubię piec!  W czwartkowy wieczór postanowiłam przekreślić moje NIE LUBIĘ jednym włączeniem miksera. Czemu by nie wziąć w podróż drożdżówki z wiśniami skoro mamy sezon na wiśnie właśnie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasta z awokado i rabarbaru 148

niecodziennym dodatkiem rabarbaru. Ten składnik sprawia, że pasta nie ciemnieje w kontakcie z powietrzem, oraz (przede wszystkim) dodaje jej interesującą nutę smakową. Taka pasta sprawdzi się zamiast masła do kanapek, np z pomidorem czy innymi warzywami sezonowymi robiąc z nich prawdziwą bombę witaminową

Milion Smaków
Gdynia i Sopot kulinarnie. Gdzie warto zjeść ? 226

Gdyni przy ul. Świętojańskiej 65. Ceny przystępne a pizza najlepsza ! Zawsze zamawiam Salami mascarpone z salami picante, pieczarkami, rukolą i mascarpone. W menu znajdziecie pizzę oraz panino – kanapki na ciepło własnego wypieku. Jeśli raz odwiedzicie to miejsce, zakochacie się w nim i będziecie zawsze wracać ! Tak było ze mną Tarttoria To nowe miejsce na kulinarnej mapie Sopotu. Znajduje się

Moja pasja smaku
Ogórki małosolne! Najważniejsze zasady przy robieniu ogórków! 1700

Ogórki małosolne! Kto ich nie lubi? Ja uwielbiam! Jak zrobić ogórki małosolne samemu w domu? Nic prostszego! Wystarczy jeden dzień i mamy ogóraski. Idealne na kanapki, do obiadu, na grilla, na imprezy. Do czego dusza zapragnie! To czego potrzebujesz to dobrej jakości ogórki, zwróć uwagę aby były jędrne i ładnie zielone (nie kupuj nigdy w kolorze idącym ku żółci). Koper

SMYKWKUCHNI
Pikle w ostrej zalewie ketchupowej 753

najważniejsze gęsty!  " Ketchupy JAMAR  to aż 500 g prawdziwych, smacznych, zdrowych pomidorów bez konserwantów, zamkniętych w stylowej, szklanej butelce.  To uniwersalny dodatek pasujący właściwie do wszystkiego: kanapek, chipsów, przekąsek, pizzy, zapiekanek oraz wielu innych potraw." Buteleczka faktycznie jest tak fajna ,że spokojnie mogę ją wykorzystać jako mały wazonik :) Jeżeli chcecie poznać produkty firmy Jamar, bądź dowiedzieć się

W Moim Magicznym Domu
Przepis na ogórki kanapkowe do słoików. 20333

dużo ogórków w ogródku? A może lubisz ogórki kanapkowe? Przedstawiam bardzo fajny przepis, który ucieszy podniebienie w ciemny zimowy wieczór :-) Lekko pikantne ogórki, chrupiące i idealne do kanapek (ale też do wypełniania przekąsek, burgerów itp). Robię je już drugi rok, i w tym roku nieco udoskonaliłam przepis, przez co są jeszcze smaczniejsze :) Nie może ich zabraknąć na półce

Poezja Smaków - blog kulinarny
Konfitura z wiśni! Przepyszna i w obłędnym kolorze! 212

się zrobić kilka słoiczków maxymalnie 7- 8 sztuk, z jakiegoś owocu. Tak aby móc po prostu wrócić smakiem w zimowe wieczory do tych pyszności. Dżemy wykorzystuje nie tylko na kanapki, w ten sposób to chyba najmniej, najczęściej do gofrów, naleśników, ciast. Czy też konfitury do herbaty. Więcej moich przepisów na różnego typu weki znajdziecie w tej zakładce-  SPIŻARNIA

SMYKWKUCHNI
Pasta z bobu z czosnkiem i czarnuszką 182

czarnuszką, dodajemy do smaku sól i mieszamy ponownie. Pastę podajemy polaną oliwą z oliwek i posypaną ziarnami czarnuszki. Doskonale smakuje solo, jako dip do przekąsek warzywnych czy dodatek do kanapek zamiast masła. Można przechowywać w lodówce dwa dni, warto włożyć do lodówki przed podaniem, aby smaki "przegryzły się". Podobną pastę można przygotować z groszku, ciecierzycy czy fasoli, smakuje doskonale

Moja smaczna kuchnia
Sałatka szwedzka z ogórków 448

woda, ocet, cukier, gorczyca, ziele angielskie, czarny pieprz w ziarnach, sól kamienna i słoiki. Sałatka szwedzka jest naprawdę pysznym dodatkiem do dań mięsnych, a można ją także wykorzystać do kanapek. Do sałatki szwedzkiej warto wybrać większe ogórki, ale nieprzerośnięte (bez dużych pestek, są gorzkawe w smaku). Składniki: ogórki gruntowe – ilość tak naprawdę zależy od tego ile chcecie zrobić sałatki

Pociąg Do Kuchni
Bruschetta al pomodoro 190

szybko jest zjadana. Jest tak dobra, że nikt nie ma czasu się nad nią zastanawiać. A poza tym, pozostawiona sama sobie po prostu zmięknie i będzie już zwykłą kanapką bez tożsamości, a nie chrupiącą grzanką pysznie nadzianą z malowniczych okolic Cetraro czy Diamante. Spróbujcie, to zaledwie kilka składników, dość szybko się robi, niemal na oczach gości. Zawsze się

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta z cukinii do chleba 168

chyba pod każdą postacią: w zupie, w leczu, w formie kotletów, a nawet w cieście ( brownie z cukinii ) czy chlebie ( chlebek z cukinii ). Dziś w postaci pysznej pasty na kanapki. Składniki: 1/2 kg cukinia 2 cebule 4 ząbki czosnki odrobina cytryny olej sól, pieprz natka pietruszki Wykonanie: Cukinię, cebulę obrać, pokroić w kostkę włożyć na rozgrzany olej, usmażyć i ostudzić

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania