Podwieczorek 17:30 Po tych plackach nie było chęci na podwieczorek. Kolacja 19:00 Chleb zapiekany z wołowiną, sałatą, pomidorem i ogórkiem. Niezły hamburger nam wyszedł z tej kanapki. Dla przypomnienia napiszę, że Lila ma 2 lata i 9 miesięcy. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Jeśli chcesz być na bieżąco
lady-och-mistrzyni.blogspot.comprezentuje się zbyt apetycznie ale nadaje warzywom fajnego posmaku. Jeśli ktoś ma nadwyżkę cukinii to polecam takie cukiniowe pikle, zimą będa jak znalazł jako dodatek do obiadu czy kanapek. składniki: ok 2,5 kg cukinii ze skórką ale bez miąższu i pestek listki laurowe, po 1 sztuce na słoik zalewa 1 l wody (4 szklanki) 1 szklanka octu
Monia miesza i gotujeTortille z kabanosami stanowią smaczną i szybką przekąskę, przyrządziłam je na kolację ale również często przyrządzam je do pracy zamiast kanapek. Warzywa i kabanosy doskonale się komponują z sosem tysiąca wysp. Składniki: 4 placki tortilli Fanex 250 gram kabanosów 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 1 główka sałaty rzymskiej Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na pół, oczyszczoną
Bajeczna KuchniaJest to moja propozycja na drugie śniadanie do pracy. Staram się urozmaicić moją dietę i nie jeść tylko kanapki w pracy. Do przygotowania takiej sałatki potrzeba kilka minut. Jest pyszna i zawiera dużo składników potrzebnych naszemu organizmowi. po takiej sałatce na pewno nie będziecie głodni. jest to porcja na 2-3 osoby. Sałatę opłukać i osuszyć, wrzucić do miski. Dodać
Kuchnia PokoleńPyszny dodatek do kanapek i nie tylko. Smacznego! :) Pasta z wędzonego dorsza Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
Smaki Nataliirarytas dla fanów domowych przetworów i słodyczy. Połączenie będzie idealne: truskawki i czekolada, czyli coś, co lubi prawie każdy. Jeżeli jesteście zwolennikiem dżemów to jest to pozycja obowiązkowa. Na kanapki, do naleśników, omletów na słodko, czy po prostu jako dodatek do wszelakich deserów, ciast, ciasteczek. Czyli albo samodzielny dżem, albo baza do dalszej obróbki. Jednym słowem: warto mieć pod ręką
Marder&Marder Manufacturemnie typowo letni sos idealnie nadający się do potraw z grilla między innymi. Tutaj trochę posiekałam, trochę zmiksowałam i w rezultacie powstał pyszny sos. Ja zajadam go do kanapek czy sam ale tutaj pełna dowolność, smakuje zawsze. Popatrzcie, rozważcie i siekajcie. Salsa z awokado i papai. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczosnku i czerstwego chleba na bazie ziemniaków, migdałów, orzechów włoskich. U mnie dzisiaj na bazie świeżego, pachnącego bobu. Taka skordalia z bobu idealna jest do mięs, warzyw czy kanapek. Ja swojej pasty użyłam także do upieczenia pizzy ale o tym wkrótce. Skordalia ze świeżego bobu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietakie gorące dni jak te które teraz mamy, nie mam ochoty na ciężkie kanapki czy jajecznice, dlatego dobra sałatka z tuńczykiem, awokado i jajkiem w koszulce ratuje mnie mnie w takich sytuacjach. Jest świetna na śniadanie, a także na lekki lunch i kolację. Jest niezwykle łatwa i szybka w przygotowaniu, wystarczy wyłożyć na talerz swoją ulubioną sałatę, pokrojone awokado, tuńczyka
karmelowymnie to więcej niż sukces, bo Pani Dorota to moja wyrocznia w kwestii wypieków <3 Udało mi się spróbować ciekawego dania podczas Łódzkiego Dnia Sushi - Sushi w kanapce - smaczne, ale porcja zbyt mała jak dla takiego głodomora jak ja Podczas Festiwalu Dobrego Smaku udało mi się spróbować festiwalowej propozycji w lokalu Przerwa , w którym odbywała się II Konferencja Łódź
Cooking Monstersamych ogórków i w dużej mierze od dodatków. Są idealne, żeby chwycić je w dłoń jako przekąskę i podążyć dalej do swoich obowiązków domowych, jak i jako dodatek do kanapki czy grilla. Dwa lata temu, podczas pobytu u teściów próbowałam ich ogórków małosolnych. Były pyszne…ale to żadna nowość Teść za to zdradził mi tajemnicę swojej mamy, która
Mieszam w GarnkuNapełniamy ściśle jelita wieprzowe i odkręcamy kiełbaski na odcinki około 12-15 cm. Taka kiełbaska doskonale nadaje się do parzenia,pieczenia i jedzenia na gorąco,na zimno krojona do kanapek i równie smacznie smakuje z grilla.Polecam SMACZNEGO. Pieczenie W naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Czas 60- 70 min.w temperaturze 80 stopni do uzyskania temperatury w środku kiełbasy 65-68 stopni
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Już od lat te ogórki goszczą w naszym domu, ale jakoś mi umknęło, żeby je wrzucić na blog, więc dzisiaj uzupełniam zaległości. Idealne ogórki w plastrach na kanapki z dodatkiem kurkumy i czosnku, smakują wyśmienicie, a do tego łatwo i szybko można je zawekować, polecam Kochani za zimowe zapasy. Potrzebujemy: - 1 kg ogórków, lub jej wielokrotność, mogą być różne wielkości
Apetyczna babeczkacukinie, których cena także była bardzo niska (1 zł za kg). Za te trzy sztuki zapłaciłam 1.70 zł. Na końcu bazaru znalazłam pomidory malinowe, które bardzo lubię jeść na kanapkach. Za pół kilo zapłaciłam jedynie 1.50 zł :) Ostatnią rzeczą, którą zakupiłam był melon Galia, który kosztował jedynie
wegujemysię po tego typu kontrasty, które okazują się wcale nie być kontrastami. Charakterystyczny smak sera koziego dobrze komponuje się z małą ilością płynnego miodu a dzięki dodatkowi świeżego tymianku kanapki smakują świeżo i aromatycznie
Milion Smaków