kanapki - 13623 przepisów (strona:536/909)

Chleb cebulowy. 194

może to być rozmaryn, cząber, lubczyk lub każda inna dostępna, pachnąca zielenina :) Chleb stanowi idealny dodatek do mięs, również tych pieczonych na grillu, jajecznicy lub jako baza do aromatycznych kanapek. Mi najbardziej smakuje chleb cebulowy obłożony tylko pomidorem, lub maczany w sosie spod pieczystego. Mmmm...Palce lizać! Składniki na chleb cebulowy:  na formę 24x28 cm lub tortownicę

Rozpustne gotowanie
Chleb w jajku | Smak dzieciństwa 151

patelnie, chleb maczamy dokładnie w jajku i smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Krok 3 Jemy z ketchupem! *Ja dodatkowo posypałam chleb parmezanem. Można sobie zrobić także podobne „kanapki” z serem. Po przypieczeniu z obu stron nakładamy na kromki cienkie plasterki sera i przykrywamy patelnie, aby ser lekko się rozpuścił. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof

Kuchnia Bazylii
Sałatka z kaszą pęczak, zielonym ogórkiem i rzodkiewką 162

rzodkiewki. Aby wzbogacić smak sałatki i dla witamin, dodałam posiekaną natkę z pietruszki, którą potrafię zajadać się bez końca, tak już mam po ukochanej babci Małgosi. Pamiętam jak jadła kanapki z pomidorek i listkami natki z pietruszki, dzisiaj ja robię podobnie! Sałatka z kaszą pęczak, zielonym ogórkiem i rzodkiewką Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak 1/2 świeżego zielonego ogórka

Moja smaczna kuchnia
Budyniowa owsianka z ananasem, żurawiną i chrupiącym musli 261

Uwielbiam śniadania. Zwłaszcza, gdy mam troszkę więcej czasu na ich przygotowanie. Wówczas zamiast szybkiej wersji kanapki robię moją ulubioną owsiankę. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem (pomysłem) na budyniowa owsianka z ananasem, żurawiną i chrupiącym musli. Do takiej kremowej owsianki idealnie pasują również inne owoce, np. świeże truskawki. Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję) 3 czubate łyżki płatków owsianych pełnoziarnistych

Słodkie okruszki
Focaccia z rozmarynem, tymiankiem i skórką cytryny – bomba aromatu 249

aromatyczna – zioła i skórka z cytryny w połączeniu z dobrą oliwą działają cuda. Przy pieczeniu można zwariować, czując te aromaty wydobywające się z piekarnika… Do zjedzenia w formie kanapki – pokrojona na trójkąty i przecięta na pół, będzie świetna z kozim serem, figami. Z szynką serrano, sosem balsamicznym i sałatą. Świetna baza do bruschetty. Nada się też na grzanki

Karo in the Kitchen
Zgrzewana kanapka z bresaolą 128

Uwielbiam bresaolę. Nie codziennie udaje mi się ją trafić w sklepie, ale może to i dobrze, bo jeszcze mi się nie znudziła ;) Wyjątkowo smakuje mi w zgrzewanych kanapkach z różnymi sosami i dodatkami. Dziś prosto i z małą ilością składników

Milion Smaków
Karkówka z szynkowaru 180

temu mięso szybciej się schłodzi. Schłodzone mięso chowamy razem z szynkowarem do lodówki na noc. Na drugi dzień nasz własnoręczny wyrób jest gotowy – możemy go wyciągnąć i kroić na kanapki. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest pyszny. Domowe mięsko zawsze jest lepsze od tego ze sklepu. Zwłaszcza że możemy je dowolnie doprawić pod swój smak. Po drugie: jest

Proste-przepisy.pl
Drożdżowe buły nadziane pesto 154

sercu, czy raczej podniebieniu, mianowicie w formie drożdżowych bułek, które uwaga: na trzeci dzień są równie miękkie i puszyste co w dniu pieczenia. Smakują same jak i w postaci kanapki z pomidorkiem.   Składniki na 8 sztuk: 450 g mąki pszennej 50 g otrębów 300 ml mleka sojowego niesłodzonego łyżeczka soli opakowanie 7-8 g suchych drożdży

greenscarf
Pasta jajeczna z botwinką 191

wymieszać jaja z botwinką, dodać sok z cytryny, oliwę oraz Remuladę duńską FOLWARK . Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.   Delektować się niekonwencjonalną pastą do kanapek i samemu zjeść calusieńka porcję! S macznego :) ŚNIADANIOWAŁAM WSPÓLNIE Z: Życie zaczyna się w kuchni Moje domowe kucharzenie Moje Małe Czarowanie   Kolorowy talerz Szóste niebo

Grunt to przepis!
Pasta z pieczonej papryki 135

chyba najważniejsza kwestia, czyli jak polecam to jeść lub z czym. Osobiście zaserwowałem pastę na naleśnikach z ciecierzycy oraz z delikatnymi w smaku warzywami. Świetnie też sprawdzi się na kanapkach, cieście francuskim czy nawet jako sos do pizzy. Pasta z pieczonej papryki naprawdę wymiata! Pieczona papryka, suszone pomidory jak i papryczki czereśniowe zostały mi dostarczone z firmy Rolnik, linia produktów

Blendman
Pasta jajeczna ze szpinakiem 147

Coś szybkiego do zrobienia i smacznego ..pasta jajeczna na kanapki idealna...Pasta jajeczna jest tematem Wypiekania na śniadanie ..u mnie co prawda ze szpinakiem, bo nie miałam szparagów, a botwinka jeszcze ciut za mała..a miałam akurat szpinak zerwany u Mamy na działce,więc postanowiłam zrobić ze szpiankiem.Mam nadzieję, że wpis nada się do akcji. 3 ugotowane jajka 1/2 małego

Moje domowe kucharzenie
Makaronowa sałatka z sosem tatarskim 217

Smak, który zamknięty jest w szklanym słoiczku jest niemalże domowy,  wyrazisty, lekko kwaskowy z wyczuwalnymi kawałkami warzyw, a jego konsystencja jest puszysta. Sos polecany jest do kanapek, wędlin, warzyw, jajek i sałatek. Z pewnością niejednokrotnie sięgnę po owy słoiczek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Mini kanapki z grillowaną ośmiornicą 162

Jest sobota, jest weekend to co rozpalamy dzisiaj grilla? Jeśli tak to proponuje zrobić na grillu pyszna ośmiornice i podać ją na mini kanapkach. Lekko, smacznie i wakacyjnie. Nie trzeba jechać do Chorwacji czy Grecji by zaznać odrobinę śródziemnomorskiej kuchni. Co wy na to? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Golonka gotowana w piwie z nutą musztardy i jałowca 227

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Tak przygotowana golonka jest miękka, soczysta i niezwykle aromatyczna. Idealnie nadaję się na obiad, czy kanapkę. 1 golonka (około 600-700g z kostką) 1 cebula 2 łyżki oleju sól Marynata: 2 ziarnka jałowca 1 łyżka musztardy (najlepiej ostrej) Zalewa: 1/2 litra piwa 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego

Di gotuje
Śniadanie na zdrowie - wiosenne kiełki 149

Podlewamy, by podłoże było wilgotne. I jak widać - wyrosły! Po około 7-10 dniach kiełki są gotowe. Teraz wystarczy je przepłukać, odrzucić te, które nie wykiełkowały i wykładać na kanapki posmarowane twarożkiem. I wcinać! Bo pyszne! Jeśli nie zjemy całej porcji od razu, to można osuszone kiełki trzymać w lodówce do 7 dni.   Więcej informacji na ten temat

dobra gospodyni dom wesołym czyni

Proponowane wyszukiwania