przechowywane w lodówce i w zamkniętych naczyniach. Szaszłyki - mięso do nich można pokroić i przyprawić nawet 2 dni wcześniej. Dzień wcześniej nabić na patyki wraz z innymi składnikami. Kanapki - kolorowe, malutkie, z wymyślnymi dekoracjami, należy przygotować tego samego dnia. One muszą być jak najświeższe. Do przechowywania przed podaniem idealnie sprawdzają się duże tace z pokrywkami (zamykanie na klipsy.) Rosół - najlepszy
Codzienna kuchnia niecodziennaUlubione w moim domu śródziemnomorskie klimaty:) Smaczna i aromatyczna pasta. Rewelacyjna do kanapek, zwłaszcza z dodatkiem różnych serów. Jako dodatek do krakersów, podanych z kieliszkiem wina jest po prostu świetna! Przepis zmodyfikowany ze starego numeru gazetki "Przyślij Przepis" składniki: 1/3 szkl suszonych pomidorów w oliwie 1/3 szkl czarnych oliwek bez pestek 100 g ziaren słonecznika 2 ząbki czosnku 2 łyżki
6niebosoczysty. Doskonały zarówno na świąteczny stół, jak i na co dzień. A przy tym bardzo prosty w przygotowaniu, gotowy bardzo dobrze się kroi, świetnie smakuje i wygląda na kanapkach. Polecam :) Składniki - 1.2 kg boczku surowego bez skóry ( długi, cienki, niezbyt tłusty płat ) Zalewa - 40 g soli peklowej - 1 łyżeczka cukru, - 0.5 łyżeczki soli morskiej - 1 łyżeczka czosnku mielongo - 1 łyżeczka
Kuchnia z widokiem na ogródlubię taką sałatkę na chleb, kanapki do pracy nie są wtedy suche i nudne. Tuńczyka z puszki wyjąć i odcedzić. Wrzucić do dużej miski, dodać odcedzoną kukurydzę. Jajka ugotować na twardo, oskrobać i pokroić w kostkę. Ostudzone jajka dodać do sałatki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wrzucić do sałatki. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać
Kuchnia Pokoleńidealna kanapka. przepis na dwie porcje 4 kromki ulubionego chleba .. mój zdecydowanie ten KLIK albo ten KLIK ulubione dodatki ... tutaj : sałata szpinak ogórek świeży papryka marchewka kalafior - pieczony około 8 minut w piekarniku ( 180 stopni) polany oliwa i posypany kurkumą natka pietruszki pestki dyni ser feta rozgnieciony z dodatkiem ugotowanego i startego buraka plus jeden ząbek
na gaziecytryną, żeby nie straciło koloru. Siekam czosnek i cebulkę, bardzo drobno, podobnie robię z chili. Wszystko mieszam, solę i pieprzę do smaku i gotowe! Ja najbardziej lubię guacamole na kanapce, choć bardziej popularne jest w wersji jako salsa do chipsów z tortilli czy warzyw jak marchewka i seler. Smacznego
Bazując na smakupraktyk dwa razy grubsza i ani trochę wyższa, niż zaczęłam. Pierwszy krok - śniadanie w domu, które nasyci mnie na tyle, że będę mogła smarować biszkopty kremem, i nie podjadać. Kanapki są na drugie śniadanie, owsianka...? Za długo. Granola jest dobrym rozwiązaniem (koniecznie domowa !), ale od czasu do czasu potrzeba zmiany. Z czeluści szafki wygrzebałam więc zapomniane nasionka szałwii hiszpańskiej (która
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKarkówka pieczona w rękawie jest bardzo soczysta i mięciutka. Na gorąco można podać do obiadu, na zimno na kanapki. Lubie mięsa pieczone w ten właśnie sposób, bo mało pracy, a efekt.. zresztą sami spróbujcie, bo warto. W moich przepisach znajdziecie również kurczaka pieczonego w rękawie (przepis) , który także bardzo polecam. Karkówkę możecie zastąpić łopatką. Życzę Wam smacznego i zapraszam
O kuchni z uczuciemmięsa, wędliny i ciasta? Proponuję dla odmiany lekką pastę kanapkową z wędzonej makreli na śniadanie albo kolację. Ja lubię takie pasty kanapkowe, bo są fajnym sposobem na urozmaicenie kanapek. PASTA Z MAKRELI Składniki: 1,2 makrele wędzone 3 jajka 1 cebula 2 łyżeczka koncentratu 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Makrele obieramy ze skóry i usuwamy
Bon appetit mon amieWytrawne tarty mogą stanowić prosty,ale sycący obiad, który można zabrać ze sobą do pracy, albo zjeść na przykład na kolację zamiast nudnych kanapek. Można je jeść na ciepło i na zimno. Ja robię je dość rzadko,więc postanowiłam to zmienić , bo pole do popisu, biorąc pod uwagę składniki, których możemy używać jest w tym temacie ogromne. Dzisiejszy
Bon appetit mon amiejednak nie należę do entuzjastów avocado. Tak naprawdę taką pastę można zrobić również z warzyw. Ja wykorzystałam do tego brokuły. To z nich powstało moje "brocomole"- pasta na kanapki, rodzaj dipu do warzyw, macy albo chipsów. A skoro dzisiaj jest piątek - weekendu początek, może akurat szukacie przepisu na urozmaicenie imprezowych przekąsek.Oto on. BROKOMOLE Składniki: brokuły kremowy serek naturalny czosnek
Bon appetit mon amiektórej ziarenka są dobrze wyczuwalne w upieczonym chlebie. Dzięki niej chlebek jest wilgotny i długo zachowuje świeżość. Swoją konsystencją bardziej przypomina tradycyjne razowe pieczywo niż puszyste pszenne. Idealny na kanapki.” Czytaj więcej
Wiem co jemspedzonej w lodówce otrzymasz twarożek o konsystencji serka homogenizowanego po 2-ch dniach idealny twarożek do smarowania pieczywa po 3-ch dniach twaróg i da się kroić. Idealny na kanapki i do upieczenia sernika po 5-ciu dniach dalej będzie gęstniał i dojrzewał. Stanie się kwaśny i ostry w smaku. Teraz jest najlepszy czas, by zakonserwować go w oleju, łatwo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kiedyś myślałam ,że nigdy nie będę mogła obyć się bez smarowania kanapek masłem lub margaryną oraz cukru.Jak ja się zarzekałam ,że to nie możliwe ,nie wytrzymam , a jednak daję radę i nie brakuje mi tych rzeczy co kiedyś uważałam za konieczność.W prawdziwym życiu też tak bywa.Myślimy ,że bez pewnych rzeczy nie jesteśmy wstanie się obejść
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo ostatnio zasmakowała mi FETA z owocami i warzywami z chlebem żytnim.Bardzo często sobie robię kanapki z tym SEREM.Świetnie słodycz owoców i warzyw się ze sobą łączy i smakuje niebiańsko.Jedynie mankamentem jest ,że chce się po nim bardzo pić.Ale to dobrze bo musimy wypić 3 litry dziennie wody mineralnej. Danie ma 350 kcal. 0.5 szkl.muesli
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki