kanapki - 13623 przepisów (strona:541/909)

Szybkie ciasto czekoladowe z ananasem 295

mała szczypta soli 3 krople aromatu pomarańczowego Delecta 3 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta do dekoracji - Delecta Decorada kuleczki zbożowe w różowej posypce * domowy lub kupny krem do smarowania kanapek Przygotowanie Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy margarynę, dzieląc ją na mniejsze części, wsypujemy cukier, kakao i wlewamy 7 łyżek zalewy z ananasa. Całość stawiamy na małym ogniu, rozpuszczamy ciągle

Słodkie okruszki
Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską 164

kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem. Przekładamy do lodówki, aby smaki "przegryzł się". Do takiej sałatki można podać ulubione paluszki grissini lub tostowe pieczywo i przygotować kanapki włoskie tramezzini. Zamiast majonezu można użyć jogurtu naturalnego lub w proporcji 1:1 wymieszać z majonezem. Świetnie sprawdzi się, dla zaostrzenia smaku, posiekana cebula

Moja smaczna kuchnia
Pasta czekoladowa z awokado 145

muszę się nimi zająć, aby ich żywot nie poszedł na marne. Wróciłem do mieszkania. Czym prędzej zacząłem się zastanawiać co z tym fantem zrobić… Na szybko zjadłem kilka kanapek z nimi, solą, pieprzem i pomidorkiem. Bardzo fajna opcja, ale to wciąż za mało. Zasługują na coś więcej. Zasługują, aby internety się o nich dowiedziały. Tak więc wziąłem miskę, blender

Blendman
CHRZANOWA PASTA KANAPKOWA Z WĘDZONEJ MAKRELI 144

śniadanie najczęściej jem kanapki. Często przygotowuje więc różnego rodzaju pasty do nich. Pasta z makreli, to jedna z moich ulubionych. Dzisiaj wzbogacona chrzanową nutą, stanowiła moje pyszne śniadanie. SKŁADNIKI: 1 mała wędzona makrela 2 ogórki korniszony 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka tartego chrzanu kilka kropel soku z cytryny 1 łyżka majonezu sól  pieprz A jak to zrobić: Makrelę

Kuchnia w opałach
Domowy ketchup z musztardą do słoików 164

stosowana do przyrządzania potraw rybnych. Słowo keczup pochodzi od słowa kôe-chiap w chińskim dialekcie Xiamen i znaczy dokładnie zaprawa do ryb. Dziś keczup używany jest bardzo często do kanapek, wędlin itp. U mnie dziś domowy z dodatkiem musztardy. Pycha! Składniki: 3 kg pomidorów 25 dag cebuli 0 ml octu 10 dag ostrej musztardy 8 dag cukru Przyprawy: gałka muszkatołowa

Tradycyjna Kuchnia
Pizza z tapenadą i pomidorkami 248

razu wszystko razem. Dodaj oliwę i ponownie kilka sekund zblenduj. Dodaj pietruszkę i wszystko dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną możesz trzymac w lodówce kilka dni. Świetnie sprawdzi się na kanapkach, z makaronem albo na pizzy!   Pizza: ciasto wg tego przepisu. Swoją pizzę posmarowałam około 1/3 tapenady z powyższego przepisu, udekorowałam połówkami pomidorków i starłam niewielką ilość wegańskiego sera typu cheddar

greenscarf
Dżem z rabarbaru z nutką imbiru, cynamonu i soku z limonki. 172

Mamy sezon na rabarbar więc postanowiła zrobić kilka słoiczków domowego dżemu z nutką imbiru i cynamonu.Taki dżem nadaje się na kanapki a także do ciast i deserów. Często  domowe dżemy używam do ciast z masami, super się sprawdzają. Przygotowanie dżemu nie zabiera dużo czasu :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 563 g rabarbaru 1 cukier waniliowy  1 szklanka cukru

Sama słodycz i szczypta chili
Zielono i wiosennie - pesto z natki marchewki 161

wylądują w koszu... Okazuje się jednak, że można je spożytkować znacznie lepiej. Lubicie pesto? Ja bardzo. Za jego uniwersalność; nadaje się na szybki obiad do makaronu, do kanapek, albo jaki dip do warzyw pokrojonych w zgrabne słupki. Z natki marchewki również można takie pesto przygotować; jest zadziwiająco smaczne. Przepis znalazłam na blogu ErVegan , i bardzo mnie zaciekawił. Jako

Pożeraczka, czyli raz adobrze
GRILLOWANY SANDWICH ZE SZPINAKIEM I AWOKADO 218

GRILLOWANY SANDWICH ze szpinakiem i mozzarellą to niezawodna przekąska, kiedy... Artykuł GRILLOWANY SANDWICH ZE SZPINAKIEM I AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pasta z groszku i awokado 157

rozmrożony 1 ząbek czosnku 2 cm łodygi rabarbaru opcjonalnie 5 cm łodygi selera, koperek sól do smaku Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na gładką, jednolitą masę. Pasta rewelacyjnie smakuje na kanapkach z sałatą i kiełkami, a także jako dip do warzyw

Kucharzyca
Sałatka ze szpinaku z orzechami włoskimi na ciepło 209

sałatkach na ciepło jest coś pociągającego, może przez to, że ich smak jest intensywniejszy. Uwielbiam szpinak pod każdą postacią, zarówno na surowo, gdy akurat skończy mi się sałata na kanapkę, jak i na ciepło np. w w formie takiej sałatki. Robi się ją błyskawicznie, a z dodatkiem ryżu lub kasz może być propozycją na obiad. Składniki na 2-4 porcje

greenscarf
Kanapka caprese na ciepło 186

bazylia (świeża lub suszona) masło Sposób wykonania: 1. Bułkę przekroić, cienko posmarować masłem. 2. Na pieczywie ułożyć naprzemiennie plastry sera (mozzarella) i plastry pomidora. Lekko oprószyć suszoną bazylią. 3. Kanapki umieścić w piekarniku i zapiekać w 180 st. C do momentu, aż ser się rozpuści. 4. Podawać na ciepło. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Idealny chleb bez zagniatania 404

bardzo szybko. W smaku jest bardzo, a nawet bardzo dobry! Jest mięciutki, pulchny i to tylko na 1 łyżeczce drożdży. Ma bardzo fajną chrupiącą skórkę. Idealnie nadaje się do kanapek, jako dodatek do dań  i  zup . Inne przepisy na chleby są TUTAJ . Idealny chleb bez zagniatania - przepis: Składniki: 3 1/2 szklanki mąki pszennej

Kuchnia Łukasza
Domowa musztarda 213

Musztarda - najpopularniejsza przyprawa. Czy to na kanapce, czy jako dodatek do mięsa musztarda jest niezastąpiona. Osoby dbające o linię wiedzą doskonale, że to najmniej kaloryczny sos na zimno, super dodatek poprawiający smak niemal każdego dania. Czy wiesz co kryje się w słoiczku z musztardą? Musztarda to przyprawa, której głównym składnikiem są ziarna gorczycy białej, czarnej lub sarepskiej. Gorczyca pełna jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczeń z porem i jabłkiem 180

Pieczeń z porem i jabłkiem. Idealna do obiadu lub na kanapki.  Bardzo łatwa do zrobienia, nie wymaga wiele pracy, a efekt... Koniecznie musicie spróbować, bo jest bardzo smaczna. Na blogu znajdziecie również pomysły na inne pieczenie, które Wam bardzo polecam, a wszystko to możecie znaleźć w zakładce mięsa Składniki 1 kg mięsa mielonego 1 duży por 1 średnie jabłko

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania