kanapki - 13123 przepisów (strona:539/875)

Pieczony schab faszerowany szpinakiem 173

Pieczony schab do kanapek pieczony jest w co drugim domu, zazwyczaj sam lub nafaszerowany śliwką czy morelami . Dzisiaj mam dla Was trochę inną wersję, a mianowicie schab faszerowany szpinakiem. Składniki: 700 g schabu bez kości, 3 łyżki majeranku, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/3 łyżeczki soli, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 2 łyżki oliwy, farsz 300 g szpinaku (u mnie mrożony w brykietach

Aga w kuchni
Karkówka czosnkowa na kanapki 105

Pyszna i aromatyczna karkówka, którą można pokroić na kanapki. Domowa wędlina jest nie tylko smaczna, ale również długo zachowuje świeżość.  Składniki: 1kg karkówki 3 łyżki musztardy 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka pieprzu  pół łyżeczki soli 12 ząbków czosnku (około) 2 szklanki wody Musztardę mieszamy z majerankiem, solą oraz pieprzem i utworzoną marynatą dokładnie nacieramy mięso. Karkówkę wsadzamy

Gotowanie i blogowanie
Szynka ze słoika - domowa mielonka 149

Domowa mielonka to poezja, do tego ogóreczki i ciepły chlebek. Smakuje bosko, od teraz będę robić częściej takie słoikowe mięsiwa na kanapki. Pierwszy słoik został zjedzony prawdę mówiąc zaraz po pasteryzowaniu (pierwszym), kolejny już doczekał trzech pasteryzacji i nocy w lodówce. Różnica w smaku była ogromna - po trzech pasteryzowaniach mięso było dużo bardziej wyraziste, więc ostrożnie z przyprawami. Składniki: (porcja

Gotowanie i blogowanie
Pogromca pieczywa - nóż do chleba Fiskars 169

pewnego trzymania noża, nie przesuwa się w trakcie pracy ani nie ślizga. To dość ważne przy nożu do chleba, często myjemy warzywa, następnie ręce i bierzemy się za przygotowywanie kanapek. Taki nóż musi porządnie leżeć nawet w mokrej dłoni, ten leży.  Od kiedy mam ten nóż nie kupuję już pieczywa krojonego, znacznie smaczniejsze są dla mnie kromki krojone

Gotowanie i blogowanie
O kolejnych tekturkach do pochrupania 115

sobie żadnych polepszaczy smaku. To wygodny zamiennik chleba, czy ratujące nas pieczywo, które zawsze jest świeże. Taka awaryjna paczka powinna być zawsze w naszej szafce.  Co prawda kanapek na chrupkim pieczywie nie powinno przygotowywać się z wyprzedzeniem (pieczywo chłonie soki i przestaje być chrupkie), a jedynie zaraz przed podaniem i to chyba jedyny minus jaki dostrzegam w porównaniu

Gotowanie i blogowanie
KANAPKA - DRUGIE ŚNIADANIE DIETA 1500 KCAL. 152

Drugie ŚNIADANIE jest bardzo ważne dla naszego organizmu , a znając  życie  ,wielu z nas wogóle je nie spożywa.Dlatego zachęcam , aby pamiętać o nim . kanapka ma 150 kcal. 1 średnia  kromka chleba baltonowskiego  1 plasterek szynki drobiowej 20 g. 20 g.sałaty 1 szkl.soku pomidorowego 200 ml. 0.5 jajka ugotowanego na twardo 1 łyżeczka szczypiorku

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pyszne i lekkie kanapki śniadaniowe na chrupkim kukurydziano-jaglanym pieczywie 138

Uwielbiam śniadania. Miło jest zacząć dobrze i zdrowo dzień. Dziś zapraszam Was na pyszne i lekkie kanapki śniadaniowe na chrupkim kukurydziano-jaglanym pieczywie. Idealne zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Osobiście lubię takie kanapeczki zjeść również na kolację. Spróbujcie. Składniki: 125 g chudego twarogu 3 czubate łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka płynnego miodu lipowego 1/2 banana 1 1/2 łyżki

Słodkie okruszki
Pasta z makreli i awokado 109

Pyszna pasta do kanapek   Składniki 1 awokado 300 g wędzonej makreli 1 łyżeczka soku z cytryny 4 duże suszone pomidory ( z zalewy ) sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Awokado obieramy, drobno siekamy, skrapiamy sokiem z cytryny. Makrelę obieramy ze skóry i ości, dodajemy do awokado razem z posiekanymi pomidorami. Całość blendujemy i doprawiamy

R'n'G Kitchen
Serek z jogurtów naturalnych (labneh) 126

pieluszki) i przelać jogurty. Jogurt wymieszać z przyprawami (lub zostawić naturalny), zwinąć pieluszką/ściereczką/gazą i wstawić do lodówki. Po 10-12 h powstanie serek do smarowania na kanapkę. Po 24-48 h powstanie serek o konsystencji mielonego twarogu. Po 3-5 dniach powstanie gęsty ser o kwaśniejszym i ostrzejszym smaku. Taki ser idealny jest do zrobienia kuleczek obtoczonych

Di gotuje
Błyskawiczna pasta z bryndzy, szprotek i jajka + film 253

Błyskawiczna pasta ze szprotek, bryndzy i jajek to świetny pomysł na smaczne smarowidło do kanapek a także ciekawy sposób na urozmaicenie śniadań i kolacji, doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek. składniki na około 350 g pasty 150 g szprotek w oleju 100 g bryndzy 1 jajko ugotowane na twardo 3 rzodkiewki 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła

Smakowite Dania
Lekka sałatka z rukolą, fetą i burakami 105

kolację - nie tylko we dwoje ;) Ja uwielbiam wszystkie te składniki, a szczególnie buraki :) O właściwościach zdrowotnych buraków pisałam szerzej tutaj >> Ta sałatka, to ciekawa odskocznia od tradycyjnych kanapek, czy ciężkich sałatek z majonezem. Naprawdę ją polecam ;)  SKŁADNIKI ( na dwie osoby) 1 duży burak ok. 60 g rukoli garść słonecznika łuskanego ok. 100 g sera typu feta oliwa

Calzonella.com
Serek z jogurtów greckich (labneh) 150

przelać jogurty greckie. Jogurt wymieszać z przyprawami (lub zostawić naturalny), zwinąć pieluszką/ściereczką/gazą i wstawić do lodówki. Po 10-12 h powstanie serek do smarowania na kanapkę. Po 24-48 h powstanie serek o konsystencji mielonego twarogu. Po 3-5 dniach powstanie gęsty ser o kwaśniejszym i ostrzejszym smaku. Taki ser idealny jest do zrobienia kuleczek obtoczonych

Di gotuje
Klops inaczej 146

razie gdy podczas gotowania mięso miałoby się rozpaść na kawałki :) Ale jak widać jest całe. Można podać klopsa na obiad (zob. ostatnie zdjęcie) lub na kolację jako wędlinę na kanapki (idealnie smakuje z majonezem ;)) Przepis znalazłam w internecie jednak go nie zapisałam i nie mogę podać źródła. Składniki: pół kilograma mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) cebula ząbek czosnku sól, pieprz

NA MOIM TALERZU
Sałatka z pęczakiem i warzywami 247

pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z kaszą pęczak, pomidorami, oliwkami i serem feta. Dodałam do niej również kawałek piersi z kurczaka, którą upiekłam wcześniej na kanapki (mięso możecie pominąć). Sałatka idealna na drugie śniadanie, do pracy lub kolację. Post Sałatka z pęczakiem i warzywami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Placki ziemniaczane z suszonymi pomidorami. 122

każdym razem dodaję do nich inne dodatki. Robiłam już z kapustą kiszoną, batatami a dzisiaj miałam chęć na suszone pomidory, uwielbiam je :) Placki podałam z sosem do kanapek Roleski , smakowały wybornie :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 6 ziemniaków 1 cebula 1/2 szklanki posiekanych pomidorów suszonych w oleju 2 jajka sól, pieprz do smaku szczypta chili  2, 3 łyżki mąki

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania