bardzo szybki i prosty w przygotowaniu sos chrzanowy z jabłkiem. Sos jest bardzo smaczny i idealnie nadaje się do podania z mięsem, wędlinami lub jajkami, można również nim posmarować kanapki. Dodatkowo sos możemy przygotować dwu kolorowy, dodając do części sosu ćwikłę, sos z ćwikłą jest również bardzo smaczny a dodatkowo na stole bardzo ładnie się prezentuje. Także jeżeli ktoś jeszcze
Uwaga Babcia GotujeMieliśmy ambitny plan zetrzeć chrzan i popakować go w słoiki. Tak żeby był. Do mięsa jakiegoś, do kiełbas, do wędlin na kanapki. No tak po prostu. Chrzan zawsze się w domu przyda. Bo od dawna już kierujemy się zasadą, że jeżeli coś możemy zrobić w sami w domu, to robimy. Zakupy ograniczamy do niezbędnego minimum. Kupujemy tylko to, czego zrobić
Marder&Marder ManufacturePyszna kanapka na ciepło. Idealnie sprawdzi się na szybką kolację. Musicie koniecznie spróbować. Składniki : * kajzerka * jajko * kabanos * plasterek mozzarelli * ogórek kiszony * majonezowy sos chrzanowy Folwark Przygotowanie : Bułkę przeciąć na pół, podpiec i posmarować sosem oraz położyć ser. Jajko usmażyć i ułożyć na bułce, dodać kabanosa i plasterki ogórka kiszonego. Przykryć drugą połówką bułki. Podawać na ciepło
Magiczne Życie Martygości w mojej kuchni już od kilku lat. Często przygotowywałam ją także na Święta Wielkanocne lub Bożenarodzenie – jakaś to odmiana od tradycyjnej sałatki jarzynowej. Najczęściej zjadam ją z kanapką z serem żółtym – uwielbiam to połączenie. Składniki na: Sałatka gyros z kurczakiem jedna podówjna pierś kurczaka lub dwie pojedyńcze jedna […] The post Sałatka gyros z kurczakiem appeared first
Magiczny Garnekktóra ostatnio gości w moich codziennych posiłkach. Lubię zwłaszcza jej młode, najmniejsze listki, chrupiące i jasnozielone, zajadam się nimi dla zdrowia i urody. Jeszcze niedawno gościła tylko na kanapkach czy jako dodatek do obiadu ze śmietaną i cukrem. Pora to zmienić, jeśli i Wy lubicie sałatę, wiosna idzie, wiosna inspiruje nas do kolorowych i energetycznych dań! Sałatę masłową można
Moja smaczna kuchniaskładniki się "przegryzły". Do przygotowania sałatki użyłam MAJONEZU KIELECKIEGO firmy WSP SPOŁEM . Jego wyrazisty smak i aromat jest niepowtarzalny. Bez substancji konserwujących. Posiada gęstą konsystencję. Idealnie pasuje do kanapki, sałatki czy jajek. Niezmieniony smak od lat. Osobiście używam go od zawsze i szczerze polecam. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z AnetąSmaczna i bardzo szybka pasta do kanapek w wersji podstawowej. Składniki: dojrzałe awokado łyżka soku z limonki lub cytryny czosnek sól Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ. Miąższ rozgnieść widelcem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z limonki. Wymieszać i doprawić solą
wyzwania kuchennepasta może mieć kilka zastosowań. Można wymieszać ją z ugotowanym makaronem, dodając nieco oliwy, posmarować nią kanapki lub nafaszerować jajka. Wszystkie sposoby wypróbowałam i wszystkie polecam... Składniki: ok. 80 g rukoli 150 g fety szklanka mrożonego groszku 3 łyżki pestek słonecznika (można podprażyć) 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki zielonych oliwek 1 łyżeczka oregano sól i świeżo mielony pieprz 1/2 szklanki
Czerwień i błękitźródło antyoksydantów – witamin A, C i E oraz kwasu foliowego. Z awokado zrobimy nie tylko guacamole. Jeśli zmiksujemy z dodatkami, np. jajkiem, ciecierzycą, pietruszką, otrzymamy pyszną pastę do kanapek lub deser, jeśli jako dodatek wybierzemy np. owoce świeże lub suszone, twarożek, kakao, miód. Odmianę Hass możemy zapiec na wiele sposobów. Wystarczy przekroić awokado na pół, wyciągnąć pestkę, a wgłębienie
Kucharzycaowsianych, które możecie zastąpić orkiszowymi lub żytnimi. Pieczywo banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, z dużą porcją błonnika. Skropione oliwą lub obłożone plastrami awokado może być znakomitą bazą do kanapek. Czas przygotowania: 50 minut Porcje: 2 chleby Składniki: 430 g białego sera półtłustego 120 g płatków owsianych (można zastąpić otrębami lub wymieszać pół/pół) 4 jajka
SzczyptaSmaQWszędzie widać już zbliżające się święta, więc zanim skompletujecie listę dań, może i ja podrzucę Wam jakieś pomysły. Pieczony boczek, idealny do kanapek, jajeczka z chrzanem i na Wielkanocny stół :) Składniki: - 1 kg surowego boczku - 4 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej - 1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej - szczypta soli
Zainspirowana w kuchnimnie soczewicy z tego samego przepisu. Nie była bym chyba sobą gdybym czegoś nie zmieniła i nie zrobiła po swojemu :) Polecam jako inne wydanie szyneczki z piekarnika. A jakie kanapki pyszne z taką szyneczką własnej produkcji :) Składniki 1,5 kg szynki wieprzowej 5 łyżek musztardy dijon 1-2 ząbki czosnku (u mnie 1 olbrzymi bo szynka w zalewie leżała
Piekielna Kuchnia Patiwątpię. Takie długie bułki można kroić w kromki i robić z nich nieduże kanapeczki. Można też przekroić je wzdłuż, na pół, i wykorzystać do wielkich, dobrze nadzianych, kanapek. Można nawet wydrążyć i zrobić kolorowe przekąski . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaugniatamy widelcem tworząc gładką masę. 2. Pod koniec dodajemy pokrojony koperek, mieszamy i nadziewamy połówki jajek, wierzch posypujemy zieleniną. Jeśli zostanie Wam pasty to polecam wykorzystać ją do kanapek, smakuje wybornie. Można doprawić solą i pieprzem, chociaż ja nigdy tego nie robię, bo smaki same w sobie są wystarczająco intensywne
Apetyczna babeczkatylko leciutko „pyrkać” Gotować szynkę 1 godzinę na każdy kilogram mięsa. Następnie wyjąć z wody, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki. Idealna na chleb do kanapek lub na zimno z sosem tatarskim, czosnkowym itp. Szynka super
Kuchnia Pokoleń