Szynka pieczona w musztardzie i miodzie

Szynka pieczona w musztardzie i miodzie

Szynka pieczona w musztardzie i miodzie

Przepis na : obiad

Mięsko pyszne zarówno na kanapki, jak i na niedzielny obiad :D Składniki: 1,5 kg mięsa wieprzowego sól i pieprz 3 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżki miodu łyżka masła Przygotowanie: Mięso opłukać i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego, w którym mięso będzie się marynowało. Wymieszać musztardę z miodem, marynatą zalać mięso. Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na minimum 24 h. W międzyczasie mięso można obrócić, aby równomiernie się marynowało. Zamarynowane mięso wstawić do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Malinowo w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.