kanapki - 13123 przepisów (strona:534/875)

Pasta szpinakowo-jajeczna 113

kilka minut, często mieszaj. Do sera dodaj jajka. Rozgnieć je widelcem. Dodaj gorący szpinak. Przypraw wg uznania i wszystko dokładnie przemieszaj widelcem. Pasta świetnie pasuje do naleśników i na kanapki. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28-1a1yNY', 'anioszek.blogspot.com', 'carousel', 1, 1]); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async

Anioszek w kuchni
Chlebek naan bez drożdży 180

dowolnej wersji: na słono i na słodko. Można podać z orientalnym sosem lub jak ja dzisiaj - w asyście treściwej zupy gulaszowej. Można też posmarować ulubionym dżemem i zjeść jak kanapkę. Polecam serdecznie! Składniki na ok 11 chlebków: 4 szklanki* mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 kopiasta łyżeczka soli

Anioszek w kuchni
Konkurs "Dla Peggi do pracy" 161

przeważnie jem kanapeczkę z jakąś wędliną i serek waniliowy lub wiejski. Po kilku miesiącach ten zestaw zaczyna mi jednak wychodzić bokiem. I tu zadanie dla Was :-) Wykonajcie danie (sałatkę, kanapki, cokolwiek), które da się zamknąć w pojemniczku, zanieść do pracy i zjeść bez podgrzewania. Jedzonko takie powinno ładnie wyglądać, nie opływać nadmiarem sosów, być smaczne :-)  Osoba, której danie najbardziej

peggiwkuchni
Pasztet z fasoli 238

Pasztet z fasoli jest świetnym i zdrowym zamiennikiem tradycyjnej wędliny lub pasztetu. Uwielbiam kanapki z nim. Co ciekawe w konsystencji i także w smaku jest podobny do tego mięsnego. W mojej rodzinie w mięsnych pasztetach specjalizują się mama i babcia – to im zostawiam tradycyjny pasztet, a sama eksperymentuję. Po części dlatego, że nie posiadam maszynki do mielenia mięsa. Fasolowy

Poezja smaku
Mozaika na kanapki 157

Dawno nie było mięska na kanapki z szynkowaru..tym razem zrobiłam mieszankę mięs -wieprzowe i drobiowe...no i jak to u mnie bywa ilość przypraw na oko.. mięso wieprzowe np.łopatka  mięso drobiowe  żelatyna  dowolne przyprawy np. obsypka bosforska Skworcu Oba rodzaje mięsa pokroić w kawałki,przełożyć do miski, dodać przyprawy i żelatynę,dokładnie wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Delikatnie chrzanowa pasta kanapkowa z jajkiem i rzodkiewką 355

Uwielbiam przygotowywać najróżniejsze pasty kanapkowe. Urozmaicają znakomicie kolację lub śniadania. Dziś zapraszam Was na delikatnie chrzanową pastę kanapkową z jajkiem i rzodkiewką. Doskonale sprawdzi się na codziennych kanapkach (u mnie na chrupkim pieczywie), jak i w czasie zbliżających się świąt. Jajek będziecie mieli wówczas pod dostatkiem, dlatego warto to wykorzystać i zrobić ciekawą pastę. Spróbujcie. Składniki: 4 jajka

Słodkie okruszki
Pasta z sera żółtego z jajkiem i cebulką. Pasta serowa. 223

Szybka, prosta w wykonaniu pasta z sera żółtego. Doskonała na kanapki jako  smarowidło, do krakersów jako przekąska, a w wersji wielkanocnej jako farsz do jajek czy wędliny.  Polecam :) Składniki - 15 dkg sera żółtego ( najlepiej twardego, pikantnego w smaku ) - 1 jajko - 2 łyżki majonezu ( u mnie majonez kremowy Folwark ) - 1 łyżeczka musztardy - 3 łyżki posiekanej zielonej cebulki - sól, pieprz

Kuchnia z widokiem na ogród
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na drożdżach 169

rasowy chleb z dobrej piekarni. Uwielbiamy go tylko z masłem albo masłem i miodem czy serem żółtym. Jest pyszny również przez kolejne dni i nie kruszy się. Przygotowanie pysznej kanapki z nim nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Jeśli nie lubicie kminku, po prostu go pomińcie. Dodatek razowej mąki pszennej delikatnie łamie biały kolor miąższu. Wierzch możecie posypać dowolnymi nasionami

Mieszam w Garnku
Pasztet warzywny z kaszą manną 193

końcu się odważyłam i go upiekłam. Teraz zastanawiam się czemu tak długo się wahałam bo wyszedł rewelacyjny. Konsystencja jak dla mnie idealna lekko kremowa ale zwarta. Doskonały do kanapki jak i do jedzenia bez chleba z racji dodatku kaszy manny jest syty sam w sobie. Muszę przyznać, że popełniłam jeden błąd przy pieczeniu a mianowicie zrobiłam go za mało!!! Następnym

W kuchennej krainie
Salsiccia fresca z papryką i cebulą – amerykańsko-włoski klasyk 217

sangwitch!” – Tony Soprano, łapiący się za krocze przed sklepem z wieprzowiną Satirale’s w New Jersey.   Pytanie raczej powinno brzmieć „a kto nie chce takiej kanapki”? W Chicago i w stanie New Jersey sassidge sangwitch jest do kupienia na każdym rogu. Rzeźnicy prześcigają się w zawodach o lepszy przepis na salsiccie. A samo podanie przypomina konstrukcją

Karo in the Kitchen
Surówka z marchewki i rzodkwi 94

smaczną surówkę do obiadu to zapraszam. Troszkę inna odmiana surówki z białej rzodkwi, którą możecie znajdziecie tutaj . Idealnie pasuje do dań mięsnych, ale również jako świetny dodatek do kanapek. Ja bardzo lubię przegryzać świeże pieczywo z surówkami. Czas na przygotowanie takiej surówki to tylko chwila. Cukier można zastąpić miodem. Składniki 3 średnie marchewki 1 mała biała rzodkiew 2 łyżki żurawiny

O kuchni z uczuciem
Uczciwa włoska kuchnia w Mercato Bar i Delikatesy - recenzja 99

dużo światła do zdjęć :)). Obok posilała się rodzina mówiąca po włosku. W tle grała klimatyczna włoska muzyka. Menu jest takie jakie lubię, czyli krótkie. Mamy tu dobre na lunch kanapki i sałatki, proste zupy i makarony, deski serów i wędlin umożliwiające poznanie oferty delikatesów. Zadowoleni będą również miłośnicy ryb i owoców morza. W karcie jest kilka propozycji, które wypróbował mój

Chilli Czosnek i Oliwa
Mielone z indyka w szynce szwarcwaldzkiej z porem i niespodzianką 146

odmiany mielone inaczej z niespodzianą w środku w towarzystwie brokułów z tego przepisu . Wyszło super. W kolejnym dniu okazały się idealne na kanapki. Składniki 500 g mięsa mielonego z indyka garść świeżej bazylii posiekanej drobno (lub 1 łyżka suchej) łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki ostrej papryki chilli w proszku 1 łyżeczka soli 1 kulka mozarelii

Piekielna Kuchnia Pati
Pasztet Wielkanocny 137

warzywnego( jak nadal za suche to dodajemy odrobinę jeszcze wywaru). Foremkę możemy wyłożyć folią spożywczą i wkładamy pasztet. Do lodówki trafia na całą noc. Teraz możemy śmiało na kanapki smarować. Bulion warzywny: Do garnka wlewamy litr wody ,dodajemy listek laurowy i ziele angielskie. Wkładamy kawałek selera, por, marchew,pietruszkę,doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania