Uwielbiamy majonez. A w zasadzie kto nie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Jajka z majonezem, majonez do sałatek, czy surówek no i do kanapek, nadający im niesamowitego smaku. Dobry majonez można jeść dosłownie łyżkami ze słoika, pod jednym wszakże warunkiem, że nie liczymy kalorii " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Sos majonezowy, zwany
Mieszam w Garnkustrony wewnętrznej, czyli tej "miąższowej". Takie trudno słowo ;) Dolną podpieczoną część pieczywa smarujemy serkiem, nakładamy rukolę, łososia i pokrojone awokado. Przykrywamy drugą polówką bajgla. Zajadamy chrupiącą kanapkę :) Smacznego
bistro mamawiecie nie kupuję już sklepowych wędlin, ale szynki, które do tej chwili robiłam były gotowane. Postanowiłam upiec coś do kanapek czy na obiad tak dla odmiany!Odeszłam trochę od "zer i jedynek" i oprócz typowych przypraw dodałam kardamon i goździki. Może dla niektórych z Was to codzienność, ale dla mnie - niemały eksperyment! Aromat pieczonego mięsa rozchodził się w całym domu
Kuchnia Beatyrazem wypróbowałam nowy przepis- okazał się na prawdę pyszny, Fajne w nim jest również to ,że zrobimy ją na prawdę szybko i jak tylko wystudzimy możemy wcinać na kanapce nie trzeba czekać-polecam pycha!! Zapraszam również po inne przepisy na wędliny domowe -znajdziecie je pod tą nazwą na pasku bocznym Składniki: - 1 kg chudego surowego boczku - 5 jajek
Swojskie jedzonkosama odmierzała, mieszała a potem smażyła placuszki. Ja jedynie pomagałam odwracać je na drugą stronę. Same w sobie niezbyt słodkie. Pyszne z syropem klonowym ale i w formie kanapki z domowa nutellą. No i idealne do pudełka :) Pankejki 1 szkl. maślanki 2 łyżki masła jajko łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. mąki 1 łyżka cukru
Dzieje kuchennej Wiewiórynie moralnie. pyszny. przepis na jeden chlebek w keksówce 500 gram mąki orkiszowej 400 ml ciepłej wody 3 łyżki posiekanych suszonych pomidorów w zalewie z oliwy
na gazieprezentuje się bardzo efektownie. Doskonale sprawdzi się jako przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi. op. ciasta francuskiego (275g) op. łososia wędzonego (150g) op. twarożku naturalnego do kanapek (150g) łyżka gęstego jogurtu naturalnego (ew. śmietany) 1/2 awokado cytryna garść rukoli do dekoracji sól himalajska pieprz kolorowy świeżo mielony jajko do posmarowania 2 łyżki posiekanego koperku Ciasto francuskie rozwinąć
Smakołyki Asirównież na obiad, gdyż posiłek jest bardzo syty i da nam pokłady energii na dłuższy czas. Przepis: Wegańska tofucznica z pomidorami i rukolą 2. Pasta z tofu na kanapki Głównym składnikiem jest wędzone tofu. Dzięki niemu osiągniemy smak wędzonego sera lub wędzonej ryby. Jeśli tęsknicie za takimi smakami, to ta pasta jest właśnie dla Was. Nie musimy pisać, że prostota
Bananowe PoleMoje szkolne kanapki mienią się coraz to innymi kolorami, począwszy od pomarańczowego, kończąc na różowym (chyba pora na coś zielonego). Skończyło się moje niedawno robione smarowidło na chleb, więc szybko zaczęłam działać i uzupełniłam słoiczek nowym. Buraczek, mleko kokosowe i amarantus ekspandowany- mieszanka udana! Przetrwałam czwartek, jeszcze tylko jutro i dwie godziny zajęć w sobotę. Za dwa dni mój wymarzony
healthy dreamsjuż nie jeden raz wspominałam, ja i mój mąż uwielbiamy pasty do kanapek. Ja osobiście nie cierpię miksować past na jednolitą masę. Wolę, żeby każdy składnik był osobno wyczuwalny. Dziś zaproponuję szybką pastę z pieczonego Indyka w towarzystwie ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i suszonych pomidorków. Zapraszam :) SKŁADNIKI: 20 Dag fileta z Indyka może oczywiście być Kurczak 4 Ogórki Konserwowe
Gotowanie PatkiLubicie kaszę jaglaną? Korzystacie z niej?? Dzisiaj na blogu wczorajsza kolacyjka:) Kasza jaglana jest naprawdę dobra a i bardzo zdrowa. Jest świetną alternatywą na kolację zamiast kanapek. Co myslicie o takim zestawieniu?? Składniki; szklanka kaszy jaglanej, 200 g pomidorków cherry, mała cebula, ząbek czosnku, pietruszka, 3 łyzki oliwy z oliwek, 3 łyżki przecieru pomidorowego, sól, pieprz Wykonanie; Kaszę
Anioły w kuchniNigdy do tej pory nie zrobiłam kolacji na ciepło.Zazwyczaj kolacja moja kończyła się na kanapce z wędliną lub serem.Od dziś będę częściej serwować sobie dania na gorąco.A szaszłyki naprawdę wyszły smaczne i POLECAM je osobom , które je lubią pomimo że są niezdrowe i robione są z byle czego.Pomimo że wiem jak się je wyrabia i z czego składa
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidrobno.Teraz odkrywamy bez przykrycia dusimy aż większość płynów nam odparuje.Konsystencja ma być średnia nie za rzadka ani gęsta. I KONIEC SMACZNEGO:) Znakomite żarełko na gorąco i na zimno na kanapkę.Zapach obłędny a smak nie da się opisać. POLECAM
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.cięciu. Przygotowanie słoniny. Płaty cienkiej słoniny najpierw trzeba będzie odparzyć aby później nie była twarda.W takim celu płaty słoniny posypujemy czarnym pieprzem i solą tak jakbyśmy przyprawiali kanapki dosłownie kilka szczypt.Zawijamy szczelnie w folie spożywczą i parzymy.Woda 80 stopni czas 100 min.Po tym czasie naszą słoninę osuszamy i rozkładamy aby wystygła.Docinamy ją do szerokości schabu,a długość słoniny
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.przyznać, że jestem maniaczką, jeśli chodzi o buraki. Zjadam ich w tygodniu dużo za dużo, najczęściej z kozim serem w postaci tego smakołyku i najczęściej na śniadanie (zamiast kanapek !!!) - w wersji na lenia bez żurawiny i orzechów, z garścią słonecznika :D No dobra, ale nie o moich przywarach miałam tu rozprawiać, tylko o buraczanym cieście. Zapomniałam dodać, że ciasto
Słodko-Słony Świat Ilony