Dziś niedziela, a więc zamiast przygotowywać kanapki na śniadanie, nadeszła pora na szybki posiłek, ale wymagający nieco więcej zachodu - roztrzepania jajka, pokrojenia bułki, smażenia... a wszystko po to, by w ostateczności delektować się ciepłym, słodkim smakiem rozpływających się w ustach kawałków bułki. Dla wszystkich, którzy zapomnieli o tej opcji na śniadanie - dziś przypominacz w formie przepisu. Smacznego! Składniki : 1 bułka
psgotujemyprzygotować nawet dzień wcześniej i wstawić do lodówki a w dniu podania tylko upiec i gotowe. Jest smaczna nie tylko na ciepło ale też na zimno jako dodatek do kanapek. Mięso jest soczyste ale należy uważać, żeby go nie przepiec, bo wtedy będzie suche i niesmaczne. Z podanych składników wychodzi rolada, którą można podzielić na około 12 porcji
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzepis na rewelacyjne, pieczone kasztany jadalne . Tym razem, chciałabym Wam zaprezentować wyśmienity krem z ich udziałem, który świetnie sprawdza się w różnego rodzaju deserach, ale również i na kanapce. Jest delikatny, rozpływa się ustach i swoim nietypowym smakiem na pewno zaskoczy każdego! Składniki: - dowolna ilość kasztanów jadalnych (u mnie 300g) - tyle ml mleka sojowego ile gramów kasztanów jadalnych (u mnie
Be Fit Be Strongpieczywo z różnych stron świata – naan, foccacia, tortilla, pizza. Jednak najwięcej przepisów jest na wypieki słodkie – znajdziecie tu zarówno różnego rodzaju batony jak i pierniczki, czekoladową roladę, ciasteczkową, lodową kanapkę i mase innych słodkości. Książka ta zawiera również przepisy nabiałowe, ale w większości bardzo łatwo można je zastąpić np. mlekiem roślinnym. Gdzie można kupić? W Warszawie w księgarni Bookoff. Jeśli
Fill The Bowlpieczarki zatapiane w chrupiącej i delikatnie czosnkowej panierce oraz pieczarkowe poduszeczki idealne z kubkiem czerwonego barszczu . A jeśli, tak jak mój największy domownik, nie wyobrażacie sobie śniadania, kolacji lub kanapki do pracy bez ketchupu, polecam "Ketchup premium" Folwark . Butelka starczy na o wiele dłużej, a smak i przyprawy doskonale komponują się z zielonymi dodatkami i ulubionymi wędlinami. Nie mogę oczywiście
Słodkie okruszkibułki posmarowałam francuską musztardą z dodatkiem czarnej porzeczki. Takie śniadanie przygotowałam wspólnie z bazarem Cabas.pl na którym możecie kupić wszystkie użyte przeze mnie produkty. Post Kanapki na śniadanie po francusku pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujewykonaniu majonez domowy o tradycyjnym smaku. Ma kremową konsystencję, jest jasny, gęsty i puszysty. Przygotować go można w większej ilości, jeśli oczywiście często używacie majonezu jako dodatku do kanapek, sałatek, sosów czy innych potraw. Jeśli używacie majonezu sporadycznie to ilość podana w moim przepisie będzie idealna. Do wykonania majonezu domowego potrzebne są dwa podstawowe, dobrej jakości, produkty, jajko
Naturalna KuchniaSzynka jest bardzo delikatna w smaku i krucha. Doskonała wędlina na kanapki. Składniki: 1,5 kilograma szynki 0,5 szklanki soli 0,5 szklanki cukru 3 łyżeczki soli peklowej 4 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżka majeranku Do gotowania: 2 litry wody 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy
Bajeczna Kuchniatroszkę było , czym różni się ta od pozostałych ? Jak każda ma swój niepowtarzalny smak , który zawdzięcza mieszance przypraw , tym razem estragonu , papryki słodkiej i czosnku . Naprawdę niesamowita wędlina na kanapki, a wręcz wymarzona na świąteczny stół . Na dodatek bardzo zdrowa , chuda i własna , nie szpikowana chemią , ulepszaczami , czy innym świństwem . Wszystko co w nią powinniście włożyć , to miłość do bliskich
Ogrodnik w podróżyPieczona wieprzowa łopatka idealnie pasuje na świąteczny stół, ale sprawdzi się również jako wędlina na kanapki. Składniki 800 g łopatki wieprzowej 2 duże marchewki 5 ząbków czosnku 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu 4 łyżki oliwy 2 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka pieprzu czarnego w ziarnach 1 łyżeczka kolendry w ziarnach 2 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki oliwy
R'n'G KitchenUwielbiam domowe pieczywo. Co drugi dzień piekę chleb by kanapki w szkole i pracy nie były męką. W ubiegłym tygodniu dzieciaki chorowały a ja szalałam w kuchni ciesząc się wolniejszym czasem i dobrym światłem do zdjęć :) Postanowiłam w piątek zaszaleć i upiec chleb wg receptury Jamiego, z jego najnowszej książki. Chleb to niezwykły bo bez glutenu, za to z całym
Dzieje kuchennej Wiewiórykażdej postaci – jajecznica, sadzone, na miękko, na twardo, w koszulkach, omlety, frittaty… Wszystko W tygodniu nie mam czasu na poranne gotowanie, zazwyczaj albo jem jakąś szybką kanapkę albo kupuję sobie coś po drodze do pracy, ale w weekendy… Wtedy jest czas na śniadnie, na które w tygodniu nigdy nie mam czasu. Tym razem zrobiłam omlet
Martyna Cooksmasa soli właściwie nie chcę wiedzieć, co stanowi pozostałą część takiego paszeciku. Zapewne chemia, od której kiedyś wszyscy zaczniemy świecić ;). Porcja na jeden słoik po dżemie + jedną kanapkę ;) Składniki Spora pierś z kurczaka (ok. 250 g) Wątróbka z indyka (ok. 200 g) 1/4 kostki masła (50 g) Mała cebula Ząbek czosnku Trochę rosołu/wywaru Trochę mleka Sól, pieprz, słodka
Kuchnia w szuwarachpaczka daktyli, których nawet za bardzo nie lubię. Coś trzeba było zrobić, okazja też się znalazła, więc do dzieła! Daktella idealnie nadaje się do wszelkich naleśników, gofrów czy kanapek. Albo do podjadania wprost ze słoika ;) Daktella czyli ulepszona wersja nutelli Składniki 400 g daktyli 1 niepełna szklanka gorącego mleka (lub mleka roślinnego , ewentualnie wody ) 3-4 łyżki kakao
Kuchnia w szuwarachSałatka z selerem konserwowym Sałatka pasuje jako dodatek do kanapek, ale jest równie smaczna z samym chlebkiem i masełkiem. Składniki: 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 150 g sera żółtego 150 g szynki lub wędliny drobiowej 3 jaja pęczek rzodkiewki natka pietruszki 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo ( dodać 1/2 łyżki soli, aby dobrze się
talerz przyjemności