cytryną, żeby nie straciło koloru. Siekam czosnek i cebulkę, bardzo drobno, podobnie robię z chili. Wszystko mieszam, solę i pieprzę do smaku i gotowe! Ja najbardziej lubię guacamole na kanapce, choć bardziej popularne jest w wersji jako salsa do chipsów z tortilli czy warzyw jak marchewka i seler. Smacznego
Bazując na smakupraktyk dwa razy grubsza i ani trochę wyższa, niż zaczęłam. Pierwszy krok - śniadanie w domu, które nasyci mnie na tyle, że będę mogła smarować biszkopty kremem, i nie podjadać. Kanapki są na drugie śniadanie, owsianka...? Za długo. Granola jest dobrym rozwiązaniem (koniecznie domowa !), ale od czasu do czasu potrzeba zmiany. Z czeluści szafki wygrzebałam więc zapomniane nasionka szałwii hiszpańskiej (która
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKarkówka pieczona w rękawie jest bardzo soczysta i mięciutka. Na gorąco można podać do obiadu, na zimno na kanapki. Lubie mięsa pieczone w ten właśnie sposób, bo mało pracy, a efekt.. zresztą sami spróbujcie, bo warto. W moich przepisach znajdziecie również kurczaka pieczonego w rękawie (przepis) , który także bardzo polecam. Karkówkę możecie zastąpić łopatką. Życzę Wam smacznego i zapraszam
O kuchni z uczuciemmięsa, wędliny i ciasta? Proponuję dla odmiany lekką pastę kanapkową z wędzonej makreli na śniadanie albo kolację. Ja lubię takie pasty kanapkowe, bo są fajnym sposobem na urozmaicenie kanapek. PASTA Z MAKRELI Składniki: 1,2 makrele wędzone 3 jajka 1 cebula 2 łyżeczka koncentratu 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Makrele obieramy ze skóry i usuwamy
Bon appetit mon amieWytrawne tarty mogą stanowić prosty,ale sycący obiad, który można zabrać ze sobą do pracy, albo zjeść na przykład na kolację zamiast nudnych kanapek. Można je jeść na ciepło i na zimno. Ja robię je dość rzadko,więc postanowiłam to zmienić , bo pole do popisu, biorąc pod uwagę składniki, których możemy używać jest w tym temacie ogromne. Dzisiejszy
Bon appetit mon amiejednak nie należę do entuzjastów avocado. Tak naprawdę taką pastę można zrobić również z warzyw. Ja wykorzystałam do tego brokuły. To z nich powstało moje "brocomole"- pasta na kanapki, rodzaj dipu do warzyw, macy albo chipsów. A skoro dzisiaj jest piątek - weekendu początek, może akurat szukacie przepisu na urozmaicenie imprezowych przekąsek.Oto on. BROKOMOLE Składniki: brokuły kremowy serek naturalny czosnek
Bon appetit mon amiektórej ziarenka są dobrze wyczuwalne w upieczonym chlebie. Dzięki niej chlebek jest wilgotny i długo zachowuje świeżość. Swoją konsystencją bardziej przypomina tradycyjne razowe pieczywo niż puszyste pszenne. Idealny na kanapki.” Czytaj więcej
Wiem co jemspedzonej w lodówce otrzymasz twarożek o konsystencji serka homogenizowanego po 2-ch dniach idealny twarożek do smarowania pieczywa po 3-ch dniach twaróg i da się kroić. Idealny na kanapki i do upieczenia sernika po 5-ciu dniach dalej będzie gęstniał i dojrzewał. Stanie się kwaśny i ostry w smaku. Teraz jest najlepszy czas, by zakonserwować go w oleju, łatwo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Prosty, tani i bardzo smaczny przepis na pieczeń z papryką. Idealna do obiadu lub na zimno do kanapek, polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 czerstwa bułka sól, pieprz Wykonanie: Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę, paprykę, bułkę odciśniętą oraz
magiczna kuchnia KasiPyszne, tanie i sycące Zapiekanka z tuńczykiem i jajkiem, doskonałe np. na ciepłą kolację. Zapiekanka z tuńczykiem i jajkiem Składniki: 4 kanapki 1 puszka tuńczyka 2-3 jajka 75 g sera żółtego Przepis: Jajka gotujemy na twardo obieramy i ugniatamy widelcem w miseczce, tuńczyka odcedzamy i razem mieszamy. Nakładamy na kromki tuńczyka z jajkiem, ser i posypujemy ziołami. Piekarnik nagrzewamy
Gotowanie-ukdoskonały, prosty dodatek do mięs i kanapek. Składniki : czerwona cebula - około 40 dag 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki cukru trzcinowego około 100 ml czerwonego wytrawnego wina 20 ml octu balsamicznego, ja dodałam ocet winny czerwony pół na pól z sokiem z cytryny sól, pieprz świeżo mielony Przygotowanie : W garnuszku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy na niewielkim
Proste PotrawyGofry owsiane, a dzisiaj w końcu widzę marcowe słońce. Zjedzone z lodami malina-banan jako taka lodowa kanapka. Genialne. Przepis: własny / 1 porcja / 70 ml mleka sojowego 1/2 łyżki lnu mielonego łyżeczka cukru /użyłam trzcinowy/ 45 g zmielonych płatków owsianych /lub mąki owsianej/ szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Rozgrzać gofrownicę
tost z dżememSmaczne i kolorowe. Te kuszące wyglądem bagietki znalazłam na blogu Smacznej Pyzy. Idealne na wszelkie imprezy. Farsz, który zostanie nam po wypełnieniu bagietek, możemy wykorzystać jako smarowidło na kanapki. S kładniki: 2 tzw. półbagietki albo 1 długa cienka bagietka 50 ml mleka 2 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku 2 serki typu almette do smarowania (ja użyłam o smaku naturalnym
Cukiernia Pychotkiniedzielne śniadanie, kiedy nie musimy się spieszyć z przygotowywaniem posiłku. W połączeniu z warzywami powstaje pyszny posiłek, który świetnie nadaje się na przełamanie porannej rutyny - nie samą owsianką i kanapkami człowiek żyje :) Składniki (3 porcje): 3 marchewki, pokrojone w plastry/kostkę 1/2 czerwonej cebuli, posiekanej 1 pokrojona w paski papryka - ja użyłam po kawałku żółtej, zielonej i pomarańczowej
Powiedz dietom niecebulę. Jeszcze jedno. Pasztet musi być naprawdę dobrze doprawiony. Jeżeli jednak z jakiegoś powodu dodacie za mało soli lub pieprzu, to nic straconego. Pasztet można doprawić również bezpośrednio na kanapce lub przełożyć sobie zawsze niewielką ilość do miseczki i tam doprawić i wymieszać. Na powyższych zdjęciach pasztet na swojskim chlebie pszennym razowym z ziarnami, zaś na zdjęciu poniżej moje dzisiejsze
Passions hobbies life