kanapki - 13623 przepisów (strona:561/909)

Pasta łososiowa z papryką konserwową. 138

Kanapki to podstawa naszego menu, pasują na śniadanie, kolacje i równie dobrze jako przekąska. Musimy, więc zadbać o to , żeby się nam nie znudziły. Najlepszym sposobem moim zdaniem są pasty różnego rodzaju- sycą i wyśmienicie smakują. Co najważniejsze można je tworzyć zgodnie z własnym apetytem. SKŁADNIKI: łosoś atlantycki wędzony papryka konserwowa 5 jajek majonez nać pietruszki sól, pieprz WYKONANIE: łososia

Kuchnia Beaty
Bułeczki a'la Pizza na wiele sposobów 297

otwieram piekarnik i wyłączam grzanie i zostawiam jeszcze na chwilę bułeczki żeby nie opadły. I tak mamy gotowe bułeczki z farszem jaki nam pasuje które idealnie nadają się zamiast kanapki do pracy na II śniadanie, jako przekąska na imprezę lub też na kolację

Piekielna Kuchnia Pati
Masło z avocado 197

Rating: Masło z avocado to smarowidło do kanapek lub dodatek do przystawek. Pomysł na przygotowanie masła z avocado powstał z chęci przygotowania czegoś z avocado i czym czymś stało się masło – smarowidło. Składniki na: Masło z avocado jedno dojrzałe avocado jedna mała lub połówka średniej cytryny przyprawy: sól Przygotowanie: Masło z avocado Dojrzałe avocado obieramy ze […] The post

Magiczny Garnek
Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej 165

przyprawowych. Dodajemy je do popularnej, pochodzącej z Lombardii gremolaty czyli mieszanki posiekanej natki, skórki otartej z cytryny i obranego czosnku, wszystkie składniki siekamy drobno i posypujemy ulubione zupy, makarony, kanapki. Dla wzmocnienia smaku pietruszki, należy używać liści z łodyżkami, których zapach jest bardziej wyrazisty. Pietruszkę dodajemy na sam koniec gotowania.  Tymianek  Należy do grupy najstarszych ziół przyprawowych. Wspomaga

Moja smaczna kuchnia
75 przepisów fit 2912

Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pesto z pieczonej dyni Pomidorowa sałatka

Moja smaczna kuchnia
Klops z indyka, serem feta i warzywami 156

propozycja obiadowa, szczególnie na duży obiad rodzinny. Takiego klopsa śmiało możecie zjeść z warzywami na parze czy ziemniakami. Następnego dnia, klopsa możecie zjeść na zimno razem z pieczywem jako kanapkę. Jest pyszny. 4 duże porcje Składniki :  0,5 kg mięsa mielonego z indyka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek świeżej pietruszki pęczek szczypioru

Niezły Młynek
Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i jogurtem naturalnym 223

Pysznie i zdrowo, chleb akurat wyjęłam z pieca więc będą kanapki. Wędzona makrela jest idealna na pasty, kilka dodatków w kilka minut i gotowe!. Składniki: - 1 wędzona makrela - 2 jaja ugotowane na twardo, najlepiej wiejskie - małe opakowanie jogurtu naturalnego, 180-200 ml - szczypiorek - sól - pieprz 1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy. Rybę obieramy ze skóry i wyjmujemy wszystkie ości. Makrelę

Apetyczna babeczka
Kotlety z dorsza z suszonymi pomidorami i kaparami 169

Kotlety z dorsza idealnie nadają się na danie główne, lecz na zimno doskonale sprawdzą się jako dodatek do kanapek. Kotlety z ryby są mięciutkie i pyszne. Jeśli przeszkadza Ci tranowy posmak morskiej ryby wystarczy ją co najmniej na godzinę przed przyrządzeniem skropić sokiem z cytryny. Dzisiejsze kotleciki aromatyzowane dodatkiem suszonych  pomidorów i kaparów zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Zapraszam do przepisu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Koktajl z rukoli, banana i gruszki 218

smak jest wyjątkowy! Rukola świetnie smakuje nie tylko z wytrawnymi dodatkami, ale i z owocami tworzy doskonały i smaczny duet. Na blogu znajdziecie wiele pomysłów na wykorzystanie rukoli, w kanapkach, koktajlach, ale nie tylko: Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Pasta jajeczna z parmezanem. 190

zwykły ser żółty jeśli nie macie,  przyprawy i majonez. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na kilka minut do przegryzienia smaków.Pyszne i proste, w sam raz na kanapki. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
DOMOWA NUTELLA, BEZ LAKTOZY, BEZ GLUTENU, BEZ CUKRU - NAJLEPSZA 240

miksowałam je, smakowo były super, ale konsystencja pozostawiała wiele do życzenia, no chyba, że dysponujemy blenderem wysokoobrotowym, ja takowego niestety nie posiadam). Taka domowa nutella jest idealna do kanapek, naleśników, ciasteczek, super smakuje również jako dodatek do puddingu chia z kawałkami banana, a także sama... :-) Składniki: - 1 dojrzałe, miękkie awokado - 100g pasty z orzechów laskowych - ok.5 łyżek syropu z kwiatu

Smaczne Zdrowe
PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI I SERA KOZIEGO 199

pasta doskonale sprawdzi się jako zdrowy zastępnik masła na kanapce do pracy, na imprezie można w niej maczać krakersy lub kawałki warzyw, a na grillu jako sos do mięs. Zrobienie jest szalenie łatwe, a efekt wręcz doskonały. Jeśli nie lubicie koziego sera śmiało możecie zastąpić go fetą, jednak moim zdaniem z kozim ma zdecydowanie lepszy, bardziej wyrazisty smak.  SKŁADNIKI

Kuchnia bezglutenowa Loli
Tarta z boczniakami, kozim serem i orzechami 247

marki Merci Chef! Wykorzystałam dwa serki - roladkę twarogową z dodatkiem miodu i serek ziołowo czosnkowy do smarowania. Te sery mają wyrazisty, pełny smak. Nadają się do bezpośredniego spożycia, do kanapek, naleśników czy właśnie do zapiekanek tak jak ja to zrobiłam. Można też nimi nadziewać pieczone warzywa albo zagęścić sos. Zobacz też przepis na tartę z żółciakiem siarkowym - za kilka miesięcy

Smaczna Pyza
Pieczeń wołowa z rostbefu (wolnopieczona) 328

mięsa jak najlepszej jakości – unikajcie tego z supermarketu. Pieczeń warto podać z sosem na bazie czerwonego wina w którym marynowaliśmy mięso. Z resztek takiej pieczeni możemy przyrządzić pyszne kanapki (np. z sosem chrzanowo-majonezowym, ogórkami konserwowymi, rukolą i musztardą) lub sałatkę. Pieczeń wołowa z rostbefu (wolnopieczona): 1 – 1,5 kg kawałek rostbefu bez kości 1 szklanka czerwonego wytrawnego

Poezja smaku
Kilkunastominutowy schab w majonezie 220

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Szybki i prosty sposób na przepyszny schab,  który idealnie nadaję się na obiad czy kanapkę. Mięso jest mięciutkie, soczyste (przepraszam za jakość zdjęć, ale nie oddają charakteru mięsa) i niezwykle aromatyczne. Z poniższego przepisu korzystałam już niejednokrotnie. 0,5-1,5 kg schabu bez kości (ja robiłam z z około 700g mięsa

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania