szeroka gamę zastosowań to jest po prostu smaczny i zdrowy. Lekko kwaskowa nuta zgra się nie tylko z daniami mięsnymi ale tak że z serami czy po prostu kanapką. Zapraszam... Skala smaku 10/10 mrożoną żurawinę nie jest tak łatwo dostać. Kupiłam ją w Piotrze i Pawle. Ja zrobiłam z podwójnej porcji, wyszły mi cztery słoiki 250g. które zapeklowałam. Normal
Kubki smakuŁatwe do jedzenia bez talerzyka czy na stojąco. Miłej zabawy! Przepisy na Sylwestra Zimne przekąski sylwestrowe Tatar po szwedzku Jajka faszerowane krewetkami Koreczki śledziowe Koreczki z marynowanego sera Mini kanapki z łososiem Zapiekane daktyle Sylwestrowe przekąski na ciepło Mini zapiekanki z francuskiego ciasta z daktylami i pleśniowym serem Zapiekane pieczarki z chevre Nuggets z awokado Kruche pierogi z grzybami Przekąska
codojedzeniazdrowy obiad jak i kolację. Idealnie sprawdzi się jako lżejsze danie po tych wszystkich świątecznych i kalorycznych pysznościach. ;) Szpinak najchętniej dodawałabym do wszystkiego, poważnie. Czy to naleśniki, zapiekanki, kanapki... zawsze bardzo dobrze mi smakuje. Jednak w towarzystwie kaszy, pomidorów i łososia to już totalne mistrzostwo! Musicie wypróbować! :) Składniki: na 2 porcje 100 g kaszy gryczanej 200 g mrożonego szpinaku puszka
Kuchnia Elliesiano się wypali i ostygnie, potem kruszymy resztki ze spalonego siana i smarujemy nim łososia, do uzyskania czarnej warstwy na górze łososia. Ja pisząc ten tekst właśnie jem kanapkę z serkiem kozim i tym łososiem.. oj, boska to kombinacja. Łosoś wędzony w palonym sianie
Kuchnia na wzgórzuCoraz częściej kupując wędliny w sklepie jestem zdegustowana ich jakością – nastrzykiwane, wypełniane białkiem sojowym, aromatyzowane, podbarwiane…. Jednym słowem dobrze czasem zrobić samemu jakieś mięsko do kanapek i wiedzieć, co się je. Tym razem proponuję chudy peklowany* schabik domowej produkcji. Wymaga niewiele zachodu, choć sam proces peklowania – moczenia w solance i podgrzewania raz dziennie, trwa w sumie 3 dni. Schab, choć
Trzeci talerzDzisiaj potrawa nie tylko świąteczna, ale taka, którą przygotowuję co jakiś czas. Polecam Wam boczek peklowany i gotowany. Idealny na kanapki z musztardą lub chrzanem. Taki najbardziej lubią moi mali i duzi mężczyźni. Wcześniej podawałam Wam przepis na szynkę peklowaną przepis znajdziecie tutaj . Boczek po moczeniu się kilka dni w zalewie można ugotować tak jak zrobiłam
O kuchni z uczuciemŚwięta już lada chwila pora poza Wigilią pomyśleć o całej reszcie!Postanowiłam zrobić pyszny aromatyczny schab - super przekąska i bardzo dobry dodatek do kanapek!Pamiętacie mam nadzieję mój schab na zimno, trochę go zmodyfikowałam, bardziej zapachniał ziołami i smak zadziwia! Nadszedł świąteczny czas... SKŁADNIKI: 1kg. schabu 1/4 szkl. soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku roztartego
Kuchnia BeatyDziś przepis na majonez, czyli jeden z najpopularniejszych sosów świata. Ludzie używają go co dziennie prawie do wszystkiego. Sałatki z majonezem, kanapki z majonezem, nawet wypieki na bazie majonezu! Przyznam się, że majonez jem tylko w sałatkach i czasami w nim marynuję mięso. Domowy majonez jest o niebo lepszy od kupowanego. Jest wg. mnie bogatszy w smaku
Kuchnia Łukaszateraz nie mogę sobie przypomnieć źródła... Ale dla takich przepisów, warto prowadzić zeszyt ;) Idealnie dosmakowane i wilgotne mięsko. Doskonale nadaje się do podania na obiad oraz jako wędlina na kanapkę. Wystarczy tylko kilka składników i pyszne domowe mięsko gotowe :) Zachęcam! Składniki: 1-1,5 kg schabu 1 litr mleka 4 ząbki czosnku pół łyżeczki gałki muszkatołowej 1,5 łyżki
Czerwona Porzeczkamadziarów Inspirowany kuchnią węgierską . Ostry sos pomidorowy z dodatkiem papryki chilli, ze słodko-kwaśnym posmakiem. Doskonale komponuje się z żółtym serem, parówkami i kanapkami. Sos barbecue Najbardziej popularny sos na świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steka. Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych
Di gotujeDodatkowo rybka lubi p ływać, jest to prawda powszechnie znana nie od dzis... więc śledzik to obowiązkowa pozycja zakupowa przed imprezą. ;-) Śledzia w tej formie przygotowuję również na kanapki. Można pokroić go drobniej, ja tego nie zrobiłam, bo lubię kiedy kawałki śledzia, cebuli i ogórka są wyczuwalne. 6 kromek chleba razowego 3 filety śledziowe 3 ogórki kiszone 1 czerwona cebula
Szefowa kuchninastępne 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu od razu wyciągnęłam z foremki. Odczekałam nieznacznie , aż przestygnie i zrobiłam pyszniutkie kanapeczki z łososiem pacyficznym Premium SUEMPOL Położyłam na kanapkach moją ulubiona rybcię i dosmaczyłam kiełkami rzodkiewki. Nie mogło zabraknąć włoskiego akcentu! Dzisiaj przyjechały do mnie gigantyczne, moje ulubione oliwki prosto z Dico w Monfalcone! Oliwki wyjątkowe , którymi objadałam się
Z Kuchni Do Kuchnijuż pisałam w innym poście dostałam większą ilość jabłek. Niestety nie poleżą długo więc postanowiłam zrobić z nich dżem bez sztucznych dodatków. Wyszedł bardzo dobry. Polecam użyć go na kanapki jak również super smakuje z naleśnikami. Zamiast niezdrowej czekolady do naleśników można dodać równie słodki dżem. Zakupy: - 3 kg jabłek - miód wielokwiatowy - dwa słoki z gumką 0,5 l Przygotowanie
Tanio smacznie i prostoDziś mięso a konkretnie szynka wieprzowa, która idealnie nadaje się jako mięso do obiadu a jak przestygnie jest przepysznym dodatkiem do kanapek zamiast nafaszerowanej chemią wędliny dostępnej w sklepach. Wszystkim gorąco polecam. Składniki 1-1,5 kg szynki wieprzowej majeranek tymianek ostra papryka przyprawa gyros lub kebab (opcjonalnie) ocet balsamiczny (opcjonalnie) odrobiną pieprzu i soli olej Ja swoje mięsa pekluje
Piekielna Kuchnia Patiformujemy z niego kuleczki, które obtaczamy w przyprawach i zanurzamy w oliwie. Zostawiamy na kilka godzin, żeby smaki się połączyły. Takie kuleczki można jeść solo lub rozsmarować na kanapce
W poszukiwaniu inspiracji