kanapki - 13123 przepisów (strona:564/875)

Chleb młynarza (na zakwasie) 189

Chleb młynarza (na zakwasie)... Wypieczony z mąki pszennej i żytniej razowej. O sprężystym, miękkim wnętrzu. I cienkiej, chrupiącej skórce. Tradycyjny, idelany do kanapek. Polecam! Składniki: Zaczyn: 1 łyżka aktywnego zakwasu żytniego; 65 g mąki pszennej (u mnie typ 650); 45 g letniej wody. Ciasto właściwe: 365 g mąki pszennej (u mnie typ 650); 20 g mąki żytniej razowej

Gospodyni Miejska
Pasta kanapkowa z lnu i słonecznika 219

tego że zaniedbujemy powszedni pokarm, jedząc śmieciową żywność którą następnie przykrywamy tabletkami. Efekt jest dość prosty: zakwaszony, nie zdolny do efektywnego przyswajania witamin i minerałów organizm. Dzisiejsza pasta na kanapkę to pewna inspiracja dla Was. Każdy z nas może kreatywnie opracowywać prozdrowotne zamienniki popularnego jedzenia, dając organizmowi prawdziwie zdrowy posiłek. Produkty lniane to świetni sprzymierzeńcy szczupłej sylwetki, skutecznie regenerują ścianki

Kuchnia PROzdrowotna
Pieczona papryka z ziołami i czosnkiem przystawka wegetariańska 301

Dziś przedstawiam bardzo proste i zarazem smaczne danie dla wegetarian.  Jadłam je ostatnio na pewnym bałkańskim obiedzie :) Może to być przystawka, dodatek do kanapek, sałatek, co kto lubi. Można ją też, bo o papryce mowa przełożyć do słoika i przechowywać przez jakiś czas w lodówce. Ja zjadam ją np. z dodatkiem serów :) Składniki na jedną blaszkę do pieczenia

Jemy Pijemy
Domowe Pikantne Kurczakburgery jak z McDonald's 3106

Kurczakburger to jedna z popularniejszych kanapek z sieci restauracji McDonald's. Soczyste, chrupiące i pikantne mięsko z kurczaka w delikatnej bułeczce wraz z ostrym sosem i sałatą lodową to smakowita propozycja dla fanów fast food'ów. Na szczęście mając ochotę na kurczakburgera, nie musimy szukać najbliższego lokalu - możemy go zrobić w domu. Domowe Pikantne Kurczakburgery jak z McDonald

Słodka Strona
Masło orzechowe 74

pełne witaminy B6, magnezu, potasu, wapnia, sodu i żelaza – niejeden sportowiec włączył go do diety. Niejeden misiek też, więc którykolwiek fetysz jest Wam bliższy, jedzcie! Jest świetne do kanapek i deserów, można się nim też wysmarować, choć te bezeceństwa nie mają raczej naukowego uzasadnienia… Ale mogą być przyjemne! Zróbcie je sobie, bo jeszcze się pojawi tu pomysł

GRUBY WAŁEK
Mamaison Le Regina.... 120

tylko o zdjęcia chodzi. Ma być zapewniony komfort osobom uczestniczącym w spotkaniach i konferencjach. Odpowiednie oświetlenie, sale wyposażone w profesjonalny sprzęt  i cudowny catering, gdzie najprostsza kanapka jest dziełem sztuki kulinarnej :) tworzą idealne miejsce na spotkania W hotelu znajduje się apartament, w którym organizowane są spotkanie na najwyższym szczeblu: z ważnymi gośćmi, głowami państw... . Szef kuchni Paweł Oszczyk, jeden

królestwo garów
Jeszcze raz SER Z ZIEMNIAKA, sprawdzona prosta BAZA z 3 składników 151

sobie ugotowane posolone ziemniaki z cebulką z patelni - to już jest pyszne! ;) Gotowy ser możecie użyć do wszystkiego - do pizzy, tostów, zapiekanek, jako dip do warzyw czy nachosów, do kanapek na zimno jak serka topionego, a nawet do wyjadania prosto z palca ;) Pozdrawiam wszystkich serożerców i zachęcam do pisania w komentarzach, jak Wy robicie swoje niby "sery". P.s Na dzisiejszych

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kanapki z rwaną kaczką 128

kawałki, wyjmując przy okazji kości i kosteczki :) Posmarować bagietki tłuszczem z kaczki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 3-5 minut. Figi pokroić na plasterki. Złożyć kanapki. Jeżeli zostanie nam mięso, można je wymieszać z tłuszczem z pieczenia i zamknąć w słoiczku. talerze z Slate Plate

królestwo garów
Kuchenne abc - folia aluminiowa 196

prawidłowo używać folii aluminiowej? "Folia aluminiowa zadomowiła się już na dobre w naszej kuchni. Stosujemy ją do pieczenia czy też gotowania, bo skraca czas obróbki termicznej. Owijamy nią kanapki, bo zapobiega ich wysychaniu. Nie przepuszcza światła, wody i powietrza. Jest doskonałym materiałem do przechowywania serów, mięs czy też jarzyn - opakowane w folię dłużej zatrzymują swój smak, aromat i witaminy. Pieczenie

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Zalewajka z grzybami - Regionalne smaki. Październik 176

ziemniaki. Miękkie ubić tłuczkiem do ziemniaków grzyby oczyścić, pociąć w plasterki i podsmażyć na patelni z gotowego wywaru usunąć boczek (można pokroić i dodać do żuru lub pozostawić na kanapki), następnie wlać wymieszany zakwas. Na początek 500 ml, jeśli jest nie dość kwaśny dolać resztę. Dodać roztarty w palcach majeranek i zaparzyć w zupie białe kiełbaski. Na koniec zabielić żurek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tapenada 114

papryczki chili w płatkach 2 łyżki natki pietruszki 4-5 łyżek oliwy Wszystkie produkty włożyć do kubka i zmiksować przy pomocy blendera. Podawać z grzankami lub jako dodatek do kanapek

Gotowanie jest łatwe
Pesto z natki rzodkiewki 158

miksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny i na koniec dodać tarty ser. Pesto można podzielić na porcje i zamrozić. Używać jako dodatek do makaronu, kanapek, mięs

Gotowanie jest łatwe
Miseczki Joseph Joseph Prep&Store w sklepie rossi - magia wnętrza 116

razem możemy pod przykryciem wstawić do lodówki bez obawy ze deser będzie pachnieć sałatką a sałatka deserem Miseczek równie dobrze możemy użyć jako lunch box , nadają się do zapakowania kanapek do plecaka na wycieczkę. Podczas przygotowania obiadu można miseczek użyć do przygotowania produktów.   Dzięki praktycznej formie i ładnej kolorystyce miseczki staną  się funkcjonalnym dodatkiem, który ułatwi codziennie czynności

Gotowanie jest łatwe
Papryka w ketchupie 203

Papryka w ketchupie... Paseczki kolorowych papryk. Pióra ostrej cebuli. Zatopione w zalewie ketchupowej. Idelany dodatek do mięs i kanapek. Pyszna przekąska na imprezy czy grilla. Polecam! Składniki: 3 kg papryki (u mnie żółta i czerwona); 1 kg cebuli.  Zalewa: 1 litr dobrej jakości ketchupu pikantnego; 1 szklanka octu spirytusowego 10%; 1 szklanka białego cukru; 1 szklanka oleju; 2 łyżeczki

Gospodyni Miejska
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ 135

wody. CZĘSTO MIESZAJ KONFITURĘ , aby się nie przypaliła. Kiedy uzyska ładny kolor i konsystencję, a cebula będzie się rozpadać jest gotowa. TAKA KONFITURA idealnie nadaje się do mięs, pasztetów, kanapek a także do serów i świątecznej kiełbasy. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli

Proponowane wyszukiwania