kanapki - 13623 przepisów (strona:570/909)

Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem 448

Polecam to danie na zbliżające się Andrzejki… a nawet na odległego Sylwestra ;) Tortilla z kurczakiem smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc może nam także zastąpić kanapki do pracy :) Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem – Składniki: 300g piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka Gyros olej rzepakowy 1 puszka kukurydzy (220g po odsączeniu) 1 puszka ananasa (340g

Kulinarne Przeboje
Cukinia marynowana w occie 144

Bardzo smaczna cukinia marynowana, idealna na kanapki. Robię ją od kilku lat, wszystkim bardzo smakuje, więc polecam!!! Składniki: 3-3,5 kilograma cukinii Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 3 łyżeczki soli 1 szklanka cukru Dodatkowo na każdy słoik(0,75 l): 1 baldachim kopru 3 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu 2 liście laurowe 0,5 łyżeczki gorczycy Sposób

Bajeczna Kuchnia
Ogórki w miodzie 160

Ogórki w miodzie mają wspaniały lekko słodki smak. Uwielbiam te ogórki, muszę robić je w większej ilości gdyż pierwsze znikają ze spiżarni. Doskonałe na kanapki. Składniki: 2,5-3 kilogramy ogórków Zalewa: 1 litr wody 1 szklanka octu 1,5 szklanki cukru 2 łyżki miodu prawdziwego 2 łyżki soli 1 łyżeczka gorczycy 5 ziaren ziela angielskiego Sposób przygotowania: Ogórki myjemy

Bajeczna Kuchnia
Ogórki w zalewie musztardowej 167

Bardzo smaczne ogórki w musztardowej zalewie. Mogą być doskonałym dodatkiem do obiadu jak i również na kanapki. Mają fajny słodko-kwaśny smak. Składniki: ok. 3 kilogramy ogórków  Zalewa: 1 litr wody 1 szklanka octu 1,5 szklanki cukru 5 łyżek musztardy 4 łyżeczki soli 5 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego Sposób przygotowania: Ogórki myjemy nie obierając ich, kroimy

Bajeczna Kuchnia
Szynka w miodzie i piwie (pieczona w rękawie) 192

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Szynka wyszła aromatyczna, soczysta i dobrze doprawiona. Mięso nadaje się na obiad lub po schłodzeniu -  idealnie na kanapkę. Piekłam niezbyt duży kawałek, ale Wy możecie zrobić z większej porcji i do marynowania użyć ulubionych przypraw. 800-900g szynki wieprzowej (może być większy kawałek) 1-1,5 łyżki przyprawy

Di gotuje
Smaki dzieciństwa - KONKURS 125

zdałam sobie sprawę, że większość smaków, które kojarzę z dzieciństwa nierozerwalnie wiążą się z moim tatą. I to nie koniecznie są moje ulubione smaki... Boczek, który tata układał na kanapki, a później kroił na tak maleńkie kawałki, żeby dało się to przełnąć bez gryzienia (nienawidziłam tego). Sosy... musztardowy i chrzanowy, których nikt nie potrafi podrobić... Barszcz biały - nie jadłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
akcja Śniadanie Daje Moc 215

produktach zbożowych i warzywach. Najpierw zapoznaliśmy się z zasadami zdrowego żywienia, przygotowaliśmy stanowisko pracy i przystąpiliśmy do pracy.  A że zdrowe nie znaczy nudne to zamiast zwykłych kanapek uczniowie zrobili śmieszne kromki w różnych kształtach.  Dziecięca wyobraźnia nie ma granic, więc w ciągu pół godziny na naszym stole pojawiły się myszki z jajek, pomidorowe muchomorki, biedronki, kwiatuszki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Adżika czyli pasta paprykowo-pomidorowa 222

idealna na jesień. Rozgrzewa, dostarcza witamin (polecam wykorzystać do jej przygotowania przecier z pomidorów z własnego ogrodu) i poprawia nastrój swoim pięknym kolorem. Świetnie się sprawdza jako dodatek do kanapek, tostów, tortilli, nachosów, ale też do mięs i makaronów. Przepis podłączam pod Wyzwanie Kulinarne-domowy ketchup :) Składniki na ok 4-5 słoików o pojemności 300 ml: 1,2 kg pomidorów

Zawsze głodna!
Pasta z wędzonej makreli 167

Proste połączenie składników, a jakie smaczne - wędzona makrela i cebula – pycha. Poniższa pasta idealnie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.  Składniki: 1 wędzona makrela  (wagowo

Ugotować
Pieczeń rzymska 182

mielone mięso – możecie wybrać Wasze ulubione. Można ją przygotować nie tylko na Wielkanoc (na ten czas bardziej proponuję pasztet), ale jako codzienne danie – obiadowe, przekąskę, dodatek do kanapek. Szybka, prosta. Jeśli koniecznie uprzecie się na wersję Wielkanocną, można do niej dodać (przed procesem pieczenia, gdy wykładacie mięsną masę do foremki) gotowane jajka (układacie je poziomo wzdłuż foremki). Pieczeń

Pociąg Do Kuchni
Prosty chleb pszenny 211

chleb, czyli prosty chleb pszenny, który robi się bardzo łatwo. Wielką zaletą tego chlebka jest to, że nie potrzebuje długiego zagniatania.  Bardzo lubię taki chlebek z rana do kanapek, najlepiej z domową wędliną (przepisy na domowe wędliny   tu ). Jest bardzo puszysty, pachnący, mięciutki i co najważniejsze bardzo smaczny! Prosty chleb pszenny - składniki: 850 g mąki pszennej

Kuchnia Łukasza
Serek na śniadanie 158

Uwielbiamy takie śniadania. Lekkie, zwiewne (pomimo majonezu)...idealny serek na kanapki. No może troszkę przechodzimy na "fit"...głównie chodzi o smaki. Składniki 200 g serka wiejskiego 1 pęczek rzodkiewek 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka siemienia lnianego przyprawa do sałatek (wg uznania)     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce do jarzyn

R'n'G Kitchen
Schab pieczony (w boczku i z nadzieniem śliwkowym) 273

już na pewno doczeka się w przyszłym roku powideł! Schab, który kojarzy się z mięsem suchym, dzięki niemałej ilości boczku, wyszedł wyśmienicie. Mieliśmy dwa obiady i wędlinę do kanapek na zimno. Oryginalny przepis pochodzi z książki Nigelli Lawson "Nigella świątecznie". Zmieniłam w nim jedynie dwie rzeczy. Kupiłam schab bez kości i do nadzienia - na życzenie męża - dodałam śliwki zamiast żurawiny

bistro mama
Obiad z piekarnika 212

czasu niż ziemniaki. Tak upieczone mięso i ziemniaki podawaj z ulubionymi dodatkami. Zimne mięso przechowuj w lodówce, przez kilka dni zużyjesz je śmiało krojąc w plastry i jedząc na kanapkach. Jest pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi 175

przestygnie, wkładamy do blendera razem z kawałkami czosnku, suszonymi pomdorami i orzechami włoskimi, stopniowo dolewając oliwę z oliwek. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej pasty. Podajemy jako pastę do kanapek, posypaną nasionami chia , ale i jako dip do przekąsek, nadzienie do pieczonych pierożków. Dla wzmocnienia smaku, jeśli lubimy, można dodać płatki chili

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania