kanapki - 13623 przepisów (strona:570/909)

Smaki dzieciństwa - KONKURS 140

zdałam sobie sprawę, że większość smaków, które kojarzę z dzieciństwa nierozerwalnie wiążą się z moim tatą. I to nie koniecznie są moje ulubione smaki... Boczek, który tata układał na kanapki, a później kroił na tak maleńkie kawałki, żeby dało się to przełnąć bez gryzienia (nienawidziłam tego). Sosy... musztardowy i chrzanowy, których nikt nie potrafi podrobić... Barszcz biały - nie jadłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
akcja Śniadanie Daje Moc 228

produktach zbożowych i warzywach. Najpierw zapoznaliśmy się z zasadami zdrowego żywienia, przygotowaliśmy stanowisko pracy i przystąpiliśmy do pracy.  A że zdrowe nie znaczy nudne to zamiast zwykłych kanapek uczniowie zrobili śmieszne kromki w różnych kształtach.  Dziecięca wyobraźnia nie ma granic, więc w ciągu pół godziny na naszym stole pojawiły się myszki z jajek, pomidorowe muchomorki, biedronki, kwiatuszki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Adżika czyli pasta paprykowo-pomidorowa 237

idealna na jesień. Rozgrzewa, dostarcza witamin (polecam wykorzystać do jej przygotowania przecier z pomidorów z własnego ogrodu) i poprawia nastrój swoim pięknym kolorem. Świetnie się sprawdza jako dodatek do kanapek, tostów, tortilli, nachosów, ale też do mięs i makaronów. Przepis podłączam pod Wyzwanie Kulinarne-domowy ketchup :) Składniki na ok 4-5 słoików o pojemności 300 ml: 1,2 kg pomidorów

Zawsze głodna!
Pasta z wędzonej makreli 179

Proste połączenie składników, a jakie smaczne - wędzona makrela i cebula – pycha. Poniższa pasta idealnie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.  Składniki: 1 wędzona makrela  (wagowo

Ugotować
Pieczeń rzymska 191

mielone mięso – możecie wybrać Wasze ulubione. Można ją przygotować nie tylko na Wielkanoc (na ten czas bardziej proponuję pasztet), ale jako codzienne danie – obiadowe, przekąskę, dodatek do kanapek. Szybka, prosta. Jeśli koniecznie uprzecie się na wersję Wielkanocną, można do niej dodać (przed procesem pieczenia, gdy wykładacie mięsną masę do foremki) gotowane jajka (układacie je poziomo wzdłuż foremki). Pieczeń

Pociąg Do Kuchni
Prosty chleb pszenny 220

chleb, czyli prosty chleb pszenny, który robi się bardzo łatwo. Wielką zaletą tego chlebka jest to, że nie potrzebuje długiego zagniatania.  Bardzo lubię taki chlebek z rana do kanapek, najlepiej z domową wędliną (przepisy na domowe wędliny   tu ). Jest bardzo puszysty, pachnący, mięciutki i co najważniejsze bardzo smaczny! Prosty chleb pszenny - składniki: 850 g mąki pszennej

Kuchnia Łukasza
Serek na śniadanie 181

Uwielbiamy takie śniadania. Lekkie, zwiewne (pomimo majonezu)...idealny serek na kanapki. No może troszkę przechodzimy na "fit"...głównie chodzi o smaki. Składniki 200 g serka wiejskiego 1 pęczek rzodkiewek 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka siemienia lnianego przyprawa do sałatek (wg uznania)     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce do jarzyn

R'n'G Kitchen
Schab pieczony (w boczku i z nadzieniem śliwkowym) 280

już na pewno doczeka się w przyszłym roku powideł! Schab, który kojarzy się z mięsem suchym, dzięki niemałej ilości boczku, wyszedł wyśmienicie. Mieliśmy dwa obiady i wędlinę do kanapek na zimno. Oryginalny przepis pochodzi z książki Nigelli Lawson "Nigella świątecznie". Zmieniłam w nim jedynie dwie rzeczy. Kupiłam schab bez kości i do nadzienia - na życzenie męża - dodałam śliwki zamiast żurawiny

bistro mama
Obiad z piekarnika 222

czasu niż ziemniaki. Tak upieczone mięso i ziemniaki podawaj z ulubionymi dodatkami. Zimne mięso przechowuj w lodówce, przez kilka dni zużyjesz je śmiało krojąc w plastry i jedząc na kanapkach. Jest pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi 187

przestygnie, wkładamy do blendera razem z kawałkami czosnku, suszonymi pomdorami i orzechami włoskimi, stopniowo dolewając oliwę z oliwek. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej pasty. Podajemy jako pastę do kanapek, posypaną nasionami chia , ale i jako dip do przekąsek, nadzienie do pieczonych pierożków. Dla wzmocnienia smaku, jeśli lubimy, można dodać płatki chili

Moja smaczna kuchnia
13 przesądów kulinarnych w Piątek 13-tego 286

Nigdy nie wiadomo, czy mijany właśnie dziadek o przymilnym uśmiechu nie skrywa tajemniczych, vampirzych mocy. A laseczka, którą się podpiera, nie jest tylko zbędnym rekwizytem.  Na wszelki wypadek kanapka z czosnkiem przed wyjściem na miasto nie zaszkodzi, a wręcz może uratować życie. Wyjątkiem są osoby , które marzą o sztyletowych ząbkach i drinkach typu „bloody” co noc, one czosnek mogą

Grunt to przepis!
Twarożek łososiowy a la myszka 268

jednej strony łezkę. Układamy na chlebie. W wąską część wkładamy ziarenka pieprzu - na nosek i oczy. Z plastrów rzodkiewki robimy uszy, a ze szczypiorku wąsiki i ogonek. Dookoła kanapki układami kiełki i pomidorki, można dodać także inne warzywa, które lubi dziecko

Kulinarne Inspiracje
Tosty hawajskie 209

Skończyły się Wam pomysły na śniadania lub kolacje dla dzieci? A one mają już dość jajecznicy i kanapek? Oto pomysł na szybkie tosty hawajskie! Proste w wykonaniu z łatwo dostępnych składników. Dzieciaki będą zachwycone :) Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego 4 plasterki żółtego sera 4 krążki ananasa z puszki 4 plasterki szynki masło Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 150 stopni. Każdą

MyCookBook.pl
Pieczony filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną 206

bójcie się tego, że wyjdzie suchy. Dodatek suszonych owoców oraz pieczenie w folii sprawią, że mięso będzie bardzo soczyste, kruche i smaczne. Może być wykorzystane jako wędlina na kanapki (podana z żurawiną, czy np. chrzanem) lub też na ciepło jako danie główne. Tak przyrządzony filet z indyka może także zagościć w Waszych domach na co dzień, a nie tylko

MyCookBook.pl
Czekośliwka 186

smaku do złudzenia przypominające popularną śliwkę w czekoladzie :) Kto lubi, tego chyba zachęcać dalej nie trzeba :) A czekośliwkę warto mieć w swojej spiżarni, bo ma wiele zastosowań: smarowidło do kanapek, naleśników, do przekładania ciast, tortów i…. do wyjadania ze słoika :D Składniki: 3 kg śliwek węgierek (waga bez pestek) 1 kg cukru 100 g gorzkiego kakao 2 łyżki ekstraktu waniliowego

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania