Działajcie póki papryka jest w dobrej cenie bo naprawdę warto! Ten sos zachwycił mnie podany na pierogach! Jest genialny do wszystkiego... idealny na kanapki np zamiast ketchupu, super do spaghetti gdy chcemy je zrobić na szybko, wspaniale pasuje do dań z grilla. Jeśli ktoś lubi można go podkręcić np bazylią lub tymiankiem. Ja wolę je dodać świeże już w daniu
sierotka maRysia w kuchnikiszonego bardzo drobno kroimy i razem z posiekanym szczypiorkiem umieszczamy w paście. Dodajemy również majonez. Całość mieszamy. Doprawiamy solą do smaku i gotowe. W takiej postaci trafia na nasze kanapki. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki EwyWIDAĆ, co jest dodane :P Smak suszonych pomidorów jest tak intensywny, że te 4 łyżki dodatków nigdy nie przebiją się przez niego i moje dzieciaki ochoczo wciągają kolejne kanapki nie wiedząc, że jedzą właśnie te okropne pestki dyni albo ten niedobry sezam albo np. siemię lniane. Przy okazji mamy najlepszą formę podania ziaren i pestek czyli ZMIELONĄ, i jest
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEsmarowidłem do chleba tym razem połączyłam rybę w postaci wędzonego węgorza, karmazyna wędzonego z jajami i majonezem. Pasta jest pyszna na śniadanie do świeżych bułek czy do pracy na kanapki, zachęcam do zrobienia. Pasta rybna z węgorza i karmazyna. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieuwielbiam taką ugotowaną, słodziutką - wrzucam ją czasami w całości do talerza. Ładniej jednak wygląda pokrojona w drobną kostkę. Pozostałe składniki lądują do kosza, a mięso z gotowania wykorzystuję do kanapek do pracy zamiast wędliny :P Naleśniki zwinąłem w rulon i pokroiłem na małe paseczki - jeden naleśnik na osobę. Warto czekać 5 godzin na talerz rosołu, oj warto
Right Behind The Kitchensię z dzieciństwem. Bo wystarczy sobie wyobrazić, że kiedyś byłem strasznie oporny co do jedzenia. Oprócz jajek konsumowałem ogromne ilości chleba z ketchupem... Ale jak już miałem do wyboru kanapkę z zimnym przetworem z pomidorów i ciepłego tosta wybierałem to drugie. Tosty jadłem przy każdej możliwej okazji - jeśli mama nie schowała przede mną jajek. Ale co najważniejsze - najlepsze grzanki
Right Behind The KitchenŚledząc wiele stron poświęconych kulinarnym doznaniom nierzadko natrafiam na co raz to nowe wersje hamburgerów. Kolejne wersje klasycznych kanapek prześcigają się swoją wielkością, rodzajem mięsa jaki został użyty, dodatkami, sosami. Jedno jest pewne - każdy ma jakieś mięso - mniej lub bardziej doprawione i usmażone. Niektórzy smakosze tego jedzenia uwielbiają chrupiącą bułkę, inni miękką jak tą klasyczną podawaną w korporacji
Right Behind The Kitchenprzelewowy. Zakup kawy na tamtejszych stacjach jest codziennym rytuałem jak zjedzenie śniadania albo obejrzenie prognozy pogody przed wyjściem do pracy. Ale co ważniejsze - wiele z tych stacji serwowało dodatkowo kanapki robione na miejscu, na naszych oczach, coś jak sabłej tylko nie z takim rozmachem. Pomyślałem - to jest życie - wszędzie kawa i jedzenie, które można zabrać do samochodu i skonsumować
Right Behind The Kitchenniej była fura frytek... To jeszcze nic! Inna opcja to pizza z dwoma spodami, gdzie jeden z nich po upieczeniu położony był na wierzchu pizzy - tworzyło to taką śmieszną kanapkę. Albo to samo - dwa spody - a w środku chyba z pół słoika Nutelli. Drodzy Polacy, nie idźcie tą drogą, nie idźcie! PS dwa Nie wspomniałem, że w Aventino dostaniecie także
Right Behind The Kitchenniedawna piekę swoje wędlinki na kanapki. Przynajmniej wiem co się w nich znajduje, bo sklepowe niby "szyneczki" już nam się przejadły. Nafaszerowane są bóg wie czym, eh...szkoda gadać. Co tu dużo będę pisać, po prostu pyszna domowa wędlinka. Zachęcam każdego do upieczenia sobie takiego mięska. Spróbujecie, zasmakujecie i zobaczcie, że będziecie chcieli piec już zawsze takie mięsko. Potrzebujemy
Gotowanie...to proste !jest doskonały do ciast i ciasteczek, a także do naleśników. W sumie do wszystkiego, gdzie czysta słodycz zwykłych dżemów mogłaby być zbyt mdła. Smakuje też doskonale po prostu na kanapkach
Milion Smakówniepowtarzalny, jedwabisty aromat winogron. Idealny dla osób lubiących smak czosnku, ale unikających go ze względu na ostry zapach. Niezastąpiony do wędlin, dań z grilla, a także do pieczonych ziemniaków, kanapek i sałatek. Sałatka kalafiorowo- brokułowa
Kuchnia Danusiszczypiorkowo-czosnkowy jest idealny do pizzy i kanapek. Sos na bazie majonezu, śmietany, szczypiorku i czosnku. Ładnie się prezentuje, a ponadto jest wyrazisty, lekko ostry i na prawdę warto go spróbować. Jeżeli znudziły się Wam tradycyjny sos czosnkowy to poniższy dip idealnie go zastąpi. Składniki: 1/2 pęczka szczypiorku 1 ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany
Ugotowaćzmiękną i baz szwanku dadzą się pokroić. Pitę można zjeść nadzianą falafelami z warzywami, z hummusem , z kebabem lub gyrosem, tofu. Tuńczyk, jako, ser, majonez, pomidor – i mamy kieszonkową kanapkę. Bez nadziewania pita przyda się na przykład do tureckich jajek na jogurcie czy do pałaszowania shakshuki . SKŁADNIKI 3 szklanki po 250ml mąki pełnoziarnistej (około 430g) użyłam Lubelli 3 ziarna 320ml
Karo in the Kitchenniebo lepsze od tych kupnych, wprost idealne, bardzo aromatyczne i przede wszystkim wiemy co tak naprawdę w nich jest. Bardzo fajne jako samodzielna przegryzka bądź też dodatek do sałatek, kanapek czy obiadu. Polecam bardzo;) Składniki: 1 kg pieczarek łyżka soli łyżka octu 6 plasterków marchewki łyżeczka gorczycy 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu 1 mała
Krakowskie smaki Ani