wyłóż je papierem od pieczenia. Przygotuj paprykę do pieczenia: Odetnij główkę papryki wraz z ogonkiem. Odcięte główki pozbaw ogonka, włóż do pojemnika, schowaj do lodówki i używaj do kanapek lub sałatki (tych fragmentów nie piekę, wole je spożyć na świeżo). Nożem wydrąż nasiona, usuń białe błonki i przetnij wydrążoną część na pół wzdłuż i raz jeszcze na pół, wzdłuż. Każdą
Moja Delicjaserniki na zimno, gwarancją sukcesu jest jednak dobry serek na sernik. Ja używam serka ulubionego z Wielunia - szczerze polecam do serników na zimno, pieczonych i na kanapki!:) S kładniki na tortownicę o średnicy 24 cm : 650 gramów sera porządnie zmielonego lub dobrego "wiaderkowca" (używam "Mój Ulubiony" z Wielunia) 400 ml śmietany krem
cucinareporcję domowego pesto jak się domyślacie, z jarmużu. Pesto z jarmużu należy do moich ulubionych. Jest delikatne w smaku, można dodawać je do makaronu, używać jako sosu lub na kanapki czy pizzę…you name it. Polecam pesto z jarmużu i orzechów cashew. Słodki smak orzechów świetnie harmonizuje z jarmużem. Użyłam też pieczonego czosnku, który jest delikatniejszy w smaku
codojedzeniaKetchup to taki dodatek, który lubi pewnie każdy z nas. Idealny do kanapek, frytek czy też mięsa. Dzieci go uwielbiają. W moim domu grasuje prawie 4-letnia "pożeraczka" ketchupu, stąd też mój pomysł na zrobienie wersji domowej. Składniki: 4 kg pomidorów (użyłam polnych) 2 duże cebule 10 łyżek octu jabłkowego 6% 10-15 łyżeczek cukru (ilość tak naprawdę uzależniona
tojestpyszne.blogspot.comszafce choć pewna byłam, że jest! Zużyłam albo wywaliłam bo jakiś czas temu miałam mole spożywcze. Odbyłam wieczorny rajd po okolicznych sklepach. Nic. Małżon musiał zadowolić się kanapkami na kolację. Następnego dnia ani Biedrona, ani inne okoliczne sklepy nie sprostały mym wymaganiom, pęczaku w asortymencie brak... Całkowicie przypadkowo weszłam do czegoś o pięknej nazwie Delikatesy, takie
Dzieje kuchennej Wiewiórybiber salçası w sklepie. Pastę możecie zrobić zarówno w wersji łagodnej jak i pikantnej, to zależy od proporcji papryk słodkich i chilli jakich użyjecie. Polecam Wam tę pastę na kanapki, ma wspaniały smak, nieco zbliżony do ajwaru . Można jej użyć także jako marynaty do ryby, czy mięsa, jako sosu do posmarowania pide czy pizzy lub jako dipu do świeżych warzyw
Chilli Czosnek i OliwaJakiś czas temu otrzymałam do przetestowania sosy firmy Folwark. Remulada duńska , która świetnie nadaje się do wszelkich kanapek, wrapów, itd.. Otrzymałam też sos kebab-gyros - piekielnie ostry - zupełnie nie moje klimaty ;) i sos BBQ , który został przeze mnie użyty do tego przepisu. Sosik jest boski do mięs, wręcz idealny. Czytaj więcej » Skomentuj
MamaOskarkalubi powideł śliwkowych? Przepyszny dodatek do ciast, kanapek, naleśników... Tylko jak wytrzymać to stanie przy garnku, długotrwałe mieszanie, a i tak czasem śliweczki przywrą do garnka- wtedy trzeba ratować co się da! Ja mam dziś dla Was propozycję przygotowania powideł bez tych żmudnych czynności!"Sposób na powidła dostałam od Pani Doroty wczoraj, a dziś wprowadziłam jego realizację w życie
Kuchnia BeatyBruschetta od kilku dni chodziła mi po głowie. Jest wiele przepisów na te kanapeczki, z mozzarellą, cukinią, bakłażanami, oliwkami, papryką.... Można również wszystkie te składniki połączyć w jednej kanapce i zapiec, też jest bardzo smacznie. Dziś przedstawiam najprostszy sposób na pyszną i lekką przystawkę we włoskim klimacie. Składniki: 2 średnie pomidory malinowe ( nie za miękkie ) 1 żółty pomidor
Jemy PijemyObiecuję że więcej o tym napiszę przy okazji przepisu na pieczenie kurczaka w całości. A teraz obiad w niecałe 40 minut. Jeśli nie pochłoniecie wszystkiego- na zimno do kanapki będzie jak znalazł. W smaku jest bardzo podobny do Zingera. Dodatkowo- kalorie których nie zaoszczędzimy na chipsowej panierce, zaoszczędzimy pieczeniem bez tłuszczu. Nastawcie piekarnik na 180⁰C i naszykujcie sobie
Karo in the Kitchenbardziej płynny – podgrzejcie butelkę lub słoik w kąpieli wodnej. Jeśli bardziej ciągnący się i smarowny – wystarczy że 10 minut odpocznie na kuchennym blacie. Jeśli chcecie go używać np. do kanapek, można dodać 2 łyżki stołowe masła orzechowego zamiast soli. Albo starte pół tabliczki wybranej czekolady. Dla mnie i bez tego jest po prostu pyszny. Wersja bardziej lejąca, taka
Karo in the KitchenSoczysta i mocno aromatyczna. Krucha i pachnąca jałowcem. Idealna jako pieczeń na obiad, a po wystudzeniu i pokrojeniu – genialna jako wędlina na kanapki. Tą szynkę robię już od ładnych paru lat. I zawsze wychodzi tak samo pyszna. W myśl hasła „przez żołądek do serca” to właśnie mięsa, a nie ciasta, były jedną z pierwszych rzeczy, którą próbowałam okiełznać zaczynając kilkanaście
Karo in the KitchenWyczesane mięsko. Miękkie i pełne smaku. Rozpływa się w ustach. Podlane aromatycznym domowym sosem BBQ jest idealne do soczystych kanapek, które świetnie zastąpią regularny obiad. Robi się długo, ale robi się samo! Tak podawana wieprzowina ma swoje korzenie na głębokim południu Stanów Zjednoczonych, w takich miejscach jak Karolina Północna, Texas i Tennessee- w stanach, w których jedną z głównych
Karo in the Kitchenmąki mieszanej, na drożdżach i na piwie. Na piwie ciemnym, więc mocno słodowy i aromatyczny. Nie wiem jak to się stało, ale jakoś nie zdążyliśmy zrobić z niego kanapek. Jest tak dobry, że znika z samym masłem. Piwo typu porter leżakuje przez rozlaniem do butelek około 90 dni. Jest bardzo ciemne, palone, prawie nieprzeźroczyste pod światło. Smak tego piwa
Karo in the Kitchen