kanapki - 13123 przepisów (strona:579/875)

Kuchnia Kari: Dlaczego SuperSmoothie jest super? 115

prawidłowego funkcjonowania. Owoce zawierają spore ilości błonnika, białka, enzymów i wody. A po kilku godzinach bez nawadniania organizmu woda zawarta w owocach jest ważnym czynnikiem; inne śniadania, jak kanapki, tylko zwiększają niedobory wody w organizmie. Ok, ale do rzeczy: smoothie to smoothie, czyli super zdrowe owocowe śniadanie. Zielone smoothie to zdrowsza wersja poprzez dodanie zielonych warzyw liściastych. A moje SuperSmoothie

Wegańska kuchnia orientalna
Bezglutenowy chleb gryczany 162

umieścić foremkę lub garnek z wodą- dzięki temu chleb nie będzie suchy - Piec 40- 50 minut (sprawdzać patyczkiem, czy chleb jest upieczony) - Kroić dopiero po ostygnięciu bochenka. Gotowe J Kanapki z chleba gryczanego z awokado, ogórkiem, pomidorem i sałatą

Wegańska kuchnia orientalna
Smakowita wizyta w warszawskiej Specialita Italiane 134

które znajdują się w menu jej lokalu. Do Specialita Italiane warto też wpaść na obfite śniadanie, za jedyne 12 złotych zjecie dużo kanapkę z bagietki z pyszną włoską mortadelą lub dużą bruschettę z sadzonym jajkiem (jak na zdjęciach powyżej) z dowolnie wybraną przez Was kawą.  Oczywiście blogerzy nie byliby

Kulinarne przygody Gatity
SAŁATKA SZWEDZKA 369

Przepyszna sałatka o słodko-kwaśnym smaku. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek lub np. do hod-dogów. SKŁADNIKI: MARYNATA: 1 kg ogórków 3 łyżki soli 4 szklanki wody ZALEWA: 2 szklanki wody 1,5  szklanki octu szklanka cukru PONADTO: marchewka cebula 8-10 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu czarnego 3-4 łyżeczki gorczycy PRZYGOTOWANIE: Marynata Ogórki myjemy

RAROSSA
PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA 130

oraz pietruszkę. Doprawić pieprzem do smaku. Miksować jeszcze przez chwilę. Można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku na żywność w lodówce maksymalnie 2 dni lub spożyć od razu. Smacznego :) PS - Kanapki można udekorować warzywami. Dzięki temu uzyskamy jeszcze lepsze wrażenia smakowe

Banana Smiles
Pasztet z cukinii Agnieszki Maciąg 157

Pora na cukinię. Cukinię w różnej postaci, na wszystkie sposoby. Dostałam od mamy świeże jaja, cukinię z własnego ogródka i czas na coś pysznego na kanapki. Przepis na pasztet z  cukinii  Agnieszki Maciąg pochodzi z jej książki Smak Miłości i zauroczył mnie prostotą, smakiem i dużą ilością ziół. Ja ten przepis wykorzystałam jako bazę, ale moja wersja

Apetyt na Zielone
Domowa konfitura wiśniowa 168

truskawkową i dżem poziomkowy . Ta dzisiejsza konfitura to trzeci rodzaj słodkiego przetworu, myślę że to najlepsza w smaku domowa konfitura wiśniowa. Domowe słodkie konfitury są idealne jako dodatek do kanapek, do twarogu, naleśników, czy też słodkich racuchów. Zimą możemy się delektować smakiem minionego lata. Przygotowanie najlepszej domowej konfitury wiśniowej: 2 kg wydrylowanych wiśni zasypałam cukrem (na każde 250 g wiśni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos ogórkowy 143

ogórkowy pasuje do różnego rodzaju placków, warzyw , kanapek, krokietów itp. Można przygotować go  z ogórków kiszonych lub małosolnych. Przepis na placki z cukinii znajdziecie   tutaj Składniki: 200 g śmietany 2 łyżki majonezu 3 ogórki kiszone 1/2 łyżeczki oregano papryka ostra sól pieprz Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć z pozostałymi składnikami sosu i wymieszać. sos ogórkowy

O kuchni z uczuciem
Sałatka z młodych ziemniaków z pomidorem 250

Sałatkę zrobiłam do pracy na drugie śniadanie, zamiast kanapki. Zostało mi z obiadu parę ugotowanych, młodych ziemniaków, więc grzechem byłoby wyrzucać. Objadać się na noc też nie wypadało :) Wystarczyło dodać parę składników i smaczna, sycąca sałatka gotowa. SKŁADNIKI: 2-3 młode, ugotowane ziemniaki 1 pomidor malinowy 1 cebula dymka 2 łyżki posiekanego szczypiorku pieprz czarny świeżo mielony sól

https:KKuchniaMniam
Plastry cukinii w oliwie, z czosnkiem i chili do słoików 128

oliwy. 3. Gotowe słoiczki przekładamy do lodówki lub spiżarni, oliwa i czosnek są świetnymi konserwantami, więc mogą długo posiedzieć. Plastry cukinii zrobione w ten sposób idealnie nadają się na kanapki lub jako przystawka, idealny dodatek do mięs i pasztetów

Apetyczna babeczka
Domowy ketchup z pomidorów - przepis 254

nadal trwa. Robiłyśmy już ketchup z cukinii , tym razem przepis na klasyczny domowy ketchup z pomidorów. Choć bardziej wychodzi chyba sos pomidorowy, który można z powodzeniem wykorzystać i do kanapek, i do grilla, i do pizzy czy do zapiekanek (po dodaniu odpowiednich ziół i przypraw). Ketchup jest wersji pikantnej z dodatkiem papryczek jalapeno. Jak ktoś woli wersję łagodną wystarczy

Pyza i Surówka
Cukinia w marynacie koperkowo-czosnkowej 217

minut . Po wyjęciu z wrzątku , odstawiamy dnem do góry, aż do wystygnięcia – lepiej dociągną . Przechowują się doskonale przez rok i dłużej Polecam, świetna przekąska lub dodatek do kanapek . Post Cukinia w marynacie koperkowo-czosnkowej pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pasta rzodkiewkowa 106

pęczka) sól Przygotowanie: Rzodkiewkę i pietruszkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Tofu dzielimy na kawałki. Wszystkie składniki rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę. Solimy. Pastę można stosować np. do kanapek, grzanek, pierogów

Weganka gotuje
Smarowidło z czerwonej fasolki 147

puszka) sól pieprz ziołowy majeranek Czas przygotowania: 5 min Przygotowanie: Odcedzamy fasolkę. Dodajemy przyprawy. Przy pomocy blendera zamieniamy w jednolitą masę.  Pasta świetnie nadaje się do smarowania kanapek

Weganka gotuje
Pasta z awokado 121

awokado, którego użyjemy było miękkie. Awokado obieramy ze skórki. Wyjmujemy pestkę. Pozostałą część wrzucamy do miski. Dodajemy oliwki, wyciskamy czosnek i wszystko blendujemy. Pasta doskonale nadaje się do smarowania kanapek

Weganka gotuje

Proponowane wyszukiwania