kanapki - 13123 przepisów (strona:568/875)

Pieczeń z mięsa mielonego z porem 130

Pieczeń z mięsa mielonego, idealna na kanapki. Dużo zdrowsza i smaczniejsza niż sklepowa, nie posiada żadnych konserwantów i ulepszaczy. Do przygotowania nie potrzebujemy dużo czasu, ani wysiłku, a efekt... sami spróbujcie. Domowy pieczony chlebek, masełko i pieczeń, a na wierzch plasterek kiszonego ogórka. Pycha! Składniki: 1 kg mięsa mielonego wieprzowego (miałam z łopatki) 1 duży por 2 łyżki masła klarowanego

O kuchni z uczuciem
Jarzębina nie tylko na korale 124

goryczy. Część przerobiłam na dżem, a część... Ach, powiem Wam innym razem! Dżem wyszedł bardzo oryginalny. Mimo sporej ilości cukru i dodatku jabłka - nadal gorzkawy. Nie nadaje się na kanapki dla dzieci, ale będzie stanowił intrygujący dodatek do deski serów. Myślę, że nawet na dystyngowanych gościach zrobiłby wrażenie. Sama jeden słoiczek już wykorzystałam, kolejne dwa czekają na moją inwencję

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chutney brzoskwiniowo – gruszkowy 249

Chutney to świetny dodatek do mięs, kanapek czy serów. Przypomina dżem i w pierwszej chwili po spróbowaniu można mięć takie wrażenie. Jednakże oprócz słodyczy przebija dość wyraźny ostry smak. Do wyjadania prosto ze słoika się nie nadaje, ale z wędliną smakuje super :) SKŁADNIKI: 1 kg brzoskwiń 1/2 kg gruszek 2 cebule 1 1/2 szklanki brązowego cukru 2 ząbki czosnku

https:KKuchniaMniam
Ostry żółty sos chilli 86

Żółty i prosty. Ten sos to podstawowy ostry sos prawie z samych papryk, który świetnie nadaje się do wzmacniania smaku kanapek, obiadów, a nawet innych sosów. Jest dość wydajny, dlatego nie trzeba robić go dużo. Z drugiej strony w lodówce może wytrzymać otwarty nawet i kilka tygodni, więc jeśli planujemy go używać regularnie to nic nie stoi na przeszkodzie żeby

Milion Smaków
Keczup z zielonych pomidorów z kurkumą i chili 133

się za kolejną porcję złoto - zielonego keczupu. Było doprawiane, smakowane, wyszło nieco pikantnie i naprawdę smacznie. Warzywna pasta "ala" keczup będzie świetnym dodatkiem do drobiu, makaronów, a także na kanapki, a zresztą sami zdecydujecie z czym ją zjeść!. Składniki na ok. 8-9 słoików po 200-220 ml: 2 kg zielonych pomidorów 1,2 kg cebuli 2 jabłka 4 płaskie

Apetyczna babeczka
Zdrowa i niskokaloryczna "nutella" z daktyli 269

użycie) i miksujemy na najwyższych obrotach do czasu otrzymania jednolitej konsystencji kremu. Nie trzeba go dosładzać, gdyż daktyle same w sobie są bardzo słodkie. Jemy łyżeczką, na kanapce, z plackami, na cieście, w naleśniku, z chrupkami gryczanymi (na zdjęciu) lub w inny kreatywny sposób. Po przyrządzeniu trzymamy w lodówce nie dłużej niż 3 dni. Smacznego

Be Fit Be Strong
Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami 129

lata! Oliwa z oliwek tłoczona razem z pomarańczami, skórka z cytryny, sadzone z płynnym żółtkiem i pomidorki lima, zaskakująco dobre połączenie, do szczęścia brakowało mi jedynie dobrego wina! Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Składniki: 2 kromki chleba pełnoziarnistego 1 lyżka masła 1 jajko 1 plasterek sera gouda 2 małe pomidorki lima 2 duże różyczki kalafiora

Moja smaczna kuchnia
Wieprzowina z wolnowaru ( pulled pork ) 284

popularnej co burgery.      Wieprzowina z wolnowaru, to jedno z moich ulubionych mięs duszonych. Nadaje się do zjedzenia na obiad z ziemniakami i warzywami, ale też na kanapce. Ostatnio zrobiłam je z nowymi przyprawami i okazało się to strzałem w 10 !    Wieprzowina z wolnowaru ( pulled pork )  1 kg łopatki wieprzowej  1 łyżka kuminu ( kmin

Kuchnia na wzgórzu
Czekośliwka 137

Śliwki i czekolada.  Bardzo lubię ich połączenie.  Na tyle, że już któryś rok z rzędu przygotowuję sobie te śliwowe powidła.  Do kanapek, naleśników czy wyjadania prosto ze słoiczka :) Na jesienne wieczory. I zimowe śniadania :) Składniki (na 3 słoiczki jak na zdjęciu): 1 kg śliwek 100 g cukru 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 1/2 szklanki wody

My simple kitchen
Sałatka szwedzka - zimowe zapasy 227

smakują nadzwyczajnie przyszła kolej na naszą ulubioną sałatkę szwedzką. Ogórki pokrojone w plastry w charakterystycznej słodkawej zalewie octowej, bez niepotrzebnych dodatków, oprócz gorczycy to smaczny dodatek nie tylko do kanapek i burgerów. Robiłam ją po raz pierwszy, kierując się raczej własną intuicją i przepisami egzystujacymi już w blogosferze, a właściwie jednym przepisem, modyfikowanym na różne sposoby. Sałatka jest tak samo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rzecz o gubieniu kilogramów :) 187

obiadu z dnia poprzedniego, jakąś sałatkę, ciastka, które upiekłam itp. Oczywiście nie wszystko na raz, ale często wyglądało to tak, że w trakcie pracy podjadałam cały czas. Nawet kanapkę potrafiłam jeść przez półtorej godziny. Mój żołądek nie miał żadnych szans na odpoczynek. Efekt był taki, że chodziłam albo wiecznie głodna albo wypchana i ciężka (w zależności od dnia

bistro mama
Sesyjny sos pleśniowy z serii It's sesja time! 105

czasie dorzuć do rondelka garść suszonych pomidorów. Dodaj papryki i pieprzu. 3. Mieszkaj sos w razie potrzeby dolewając mleka. 4.Podawaj z ulubionym jedzeniem 5. Świetnie smakuje również na kanapkach

Fiolka w kuchni
Z serii "TRUDNE SPRAWY" studenta w sesji-Minestrone 140

biedacy poprawkowicze.. Tak więc szybko i na temat bez zbędnego rozwlekania się: Minestrone . By rozwiązać tą trudną sprawę jaką jest: zamówić pizze,żyć na zupkach chińskich czy kanapkach? Albo też sprawę z serii: rozmyślam co zjem na obiad zamiast się uczyć... Składniki cebula puszka pomidorów/dwa duże pomidory puszka drobnej białej fasolki 3/4szklanki groszku mrożonego albo świeżego 2 małe

Fiolka w kuchni
Pasta brokułowa cywilove love - śniadanie przedterminowe 83

wodzie. (pamiętaj by warzywo wrzucać na wrzątek bądź gotować na parze) 2.Brokuł do gara, dodaj ser i resztę przypraw oraz oliwę 3.Zblenderuj /ugnieć widelcem Pastę podałam na kanapkach z zielonym ogórkiem,pestkami i ziołami. Smacznego

Fiolka w kuchni
Puree z kasztanów 119

kasztanów pochodzi z Węgier i nosi nazwę Gesztenyepüré. Deser składający się jak sama nazwa mówi z puree, jadalnych kasztanów i bitej śmietany. Pasuje również jako dodatek do makaronu, kanapek, tortilli czy sałatek. Składniki do kasztanowego pure: 380 g kasztany jadalne (duszone, obrane) 300 ml. mleko 225 ml. woda Syrop: 50 g cukier kryształ 80 ml woda 1 szczypta soli

Smaczne Potrawy

Proponowane wyszukiwania