kanapki - 13123 przepisów (strona:545/875)

Aromatyczny boczek pieczony. 99

wiecie nie kupuję już sklepowych wędlin, ale szynki, które do tej chwili robiłam były gotowane. Postanowiłam upiec coś do kanapek czy na obiad tak dla odmiany!Odeszłam trochę od "zer i jedynek" i oprócz typowych przypraw dodałam kardamon i goździki. Może dla niektórych z Was to codzienność, ale dla mnie - niemały eksperyment! Aromat pieczonego mięsa rozchodził się w całym domu

Kuchnia Beaty
Przysmak kanapkowy z boczku 227

razem wypróbowałam nowy przepis- okazał się na prawdę pyszny, Fajne w nim jest również to ,że zrobimy ją na prawdę szybko i jak tylko wystudzimy możemy wcinać na kanapce nie trzeba czekać-polecam pycha!!  Zapraszam również po inne przepisy na wędliny domowe -znajdziecie je pod tą nazwą na pasku bocznym Składniki: - 1 kg chudego surowego boczku - 5 jajek

Swojskie jedzonko
Pankejki czyli Slodki Czwartek odc.98 156

sama odmierzała, mieszała a potem smażyła placuszki. Ja jedynie pomagałam odwracać je na drugą stronę. Same w sobie niezbyt słodkie.  Pyszne z syropem klonowym ale i w formie kanapki z domowa nutellą. No i idealne do pudełka :) Pankejki 1 szkl. maślanki 2 łyżki masła jajko łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. mąki 1 łyżka cukru

Dzieje kuchennej Wiewióry
chleb orkiszowy z suszonymi pomidorami 243

nie moralnie. pyszny. przepis na jeden chlebek w keksówce 500 gram mąki orkiszowej 400 ml ciepłej wody 3 łyżki posiekanych suszonych pomidorów w zalewie z oliwy

na gazie
Wytrawny torcik z wędzonym łososiem 107

prezentuje się bardzo efektownie. Doskonale sprawdzi się jako przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi. op. ciasta francuskiego (275g) op. łososia wędzonego (150g) op. twarożku naturalnego do kanapek (150g) łyżka gęstego jogurtu naturalnego (ew. śmietany) 1/2 awokado cytryna garść rukoli do dekoracji sól himalajska pieprz kolorowy świeżo mielony jajko do posmarowania 2 łyżki posiekanego koperku Ciasto francuskie rozwinąć

Smakołyki Asi
7 pomysłów na dania z tofu 163

również na obiad, gdyż posiłek jest bardzo syty i da nam pokłady energii na dłuższy czas. Przepis: Wegańska tofucznica z pomidorami i rukolą 2. Pasta z tofu na kanapki Głównym składnikiem jest wędzone tofu. Dzięki niemu osiągniemy smak wędzonego sera lub wędzonej ryby. Jeśli tęsknicie za takimi smakami, to ta pasta jest właśnie dla Was. Nie musimy pisać, że prostota

Bananowe Pole
kokosowa pasta z buraka i amarantusa 91

Moje szkolne kanapki mienią się coraz to innymi kolorami, począwszy od pomarańczowego, kończąc na różowym (chyba pora na coś zielonego). Skończyło się moje niedawno robione smarowidło na chleb, więc szybko zaczęłam działać i uzupełniłam słoiczek nowym. Buraczek, mleko kokosowe i amarantus ekspandowany- mieszanka udana! Przetrwałam czwartek, jeszcze tylko jutro i dwie godziny zajęć w sobotę. Za dwa dni mój wymarzony

healthy dreams
Pasta z Pieczonego Indyka w Towarzystwie Susoznych Pomidorków 112

już nie jeden raz wspominałam, ja i mój mąż uwielbiamy pasty do kanapek. Ja osobiście nie cierpię miksować past na jednolitą masę. Wolę, żeby każdy składnik był osobno wyczuwalny. Dziś zaproponuję szybką pastę z pieczonego Indyka w towarzystwie ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i suszonych pomidorków. Zapraszam :) SKŁADNIKI: 20 Dag fileta z Indyka może oczywiście być Kurczak  4 Ogórki Konserwowe

Gotowanie Patki
Kasza jaglana z pomidorkami cherry 196

Lubicie kaszę jaglaną? Korzystacie z niej?? Dzisiaj na blogu wczorajsza kolacyjka:) Kasza jaglana jest naprawdę dobra a i bardzo zdrowa. Jest świetną alternatywą na kolację zamiast kanapek.  Co myslicie o takim zestawieniu?? Składniki; szklanka kaszy jaglanej, 200 g pomidorków cherry, mała cebula, ząbek czosnku, pietruszka, 3 łyzki oliwy z oliwek, 3 łyżki przecieru pomidorowego, sól,  pieprz Wykonanie; Kaszę

Anioły w kuchni
SZASZŁYKI Z PANIEROWNYCH PARÓWEK 175

Nigdy do tej pory nie zrobiłam kolacji na ciepło.Zazwyczaj kolacja moja kończyła się na kanapce z wędliną lub serem.Od dziś będę częściej serwować sobie dania na gorąco.A szaszłyki naprawdę wyszły smaczne i POLECAM je osobom , które je lubią pomimo że są niezdrowe i robione są z byle czego.Pomimo że wiem jak się je wyrabia i z czego składa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Świeżyna 280

drobno.Teraz odkrywamy bez przykrycia dusimy aż większość płynów nam odparuje.Konsystencja ma być średnia nie za rzadka ani gęsta. I KONIEC SMACZNEGO:) Znakomite żarełko na gorąco i na zimno na kanapkę.Zapach obłędny a smak nie da się opisać. POLECAM

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Aromatyczny schab ze słoniną 130

cięciu. Przygotowanie  słoniny. Płaty cienkiej słoniny najpierw trzeba będzie odparzyć aby później nie była twarda.W takim celu płaty słoniny posypujemy czarnym pieprzem i solą tak jakbyśmy przyprawiali kanapki dosłownie kilka szczypt.Zawijamy szczelnie w folie spożywczą i parzymy.Woda 80 stopni czas 100 min.Po tym czasie naszą słoninę osuszamy i rozkładamy aby wystygła.Docinamy ją do szerokości schabu,a długość słoniny

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
CZEKOLADOWE CIASTO Z BURAKAMI (REWELACYJNE) 239

przyznać, że jestem maniaczką, jeśli chodzi o buraki. Zjadam ich w tygodniu dużo za dużo, najczęściej z kozim serem w postaci tego smakołyku  i najczęściej na śniadanie (zamiast kanapek !!!) - w wersji na lenia bez żurawiny i orzechów, z garścią słonecznika :D No dobra, ale nie o moich przywarach miałam tu rozprawiać, tylko o buraczanym cieście. Zapomniałam dodać, że ciasto

Słodko-Słony Świat Ilony
Cherry curd - trochę słońca w środku zimy. 164

przełożycie je przygotowanym wcześniej kremem i deser do kawy będzie jak znalazł. Do czego jeszcze możecie go użyć? Na przykład do przełożenia tortu, posmarowania placuszków lub zwyczajnie, na kanapkę. Możecie też upiec kruchą tartę (lub kupić gotowy spód), wyłożyć na nią krem i zapiec pod bezą. Taka tarta z pewnością wszystkim posmakuje. I, co najważniejsze - mrożone wiśnie dostaniecie w prawie

W poszukiwaniu inspiracji
Sałatka z brokułem, pieczarkami i kurczakiem 266

Podaję z pieczywem. Do przygotowania sałatki wykorzystałam Majonez Tradycyjny, który otrzymałam do testowania od firmy ROLESKI . Majonez ma doskonałą, kremową konsystencję oraz znakomity smak. To idealny dodatek do sałatek, kanapek, czy potraw przygotowywanych na zimno. Spełnił wszystkie moje oczekiwania i jeszcze niejednokrotnie użyję go w kuchni. Zachęcam do zakupu produktów ROLESKI niezastąpionych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania