kanapki - 13123 przepisów (strona:509/875)

Szynka pieczona w soku jabłkowym, super 209

raszki, na dno blaszki wlać wodę. Wstawić ponownie do piekarnika na kolejną godzinkę. Gotowe ostudzić i serwować z sosem tatarskim lub innym. Idealna też będzie jako wędlina na kanapki. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
OGÓRKI KISZONE PO STAROPOLSKU 130

tradycyjna metoda kiszenia ogórków stosowana w moim rodzinnym domu od wielu lat. Ogóreczki doskonałe na kanapki, do zupy ogórkowej czy też sałatek SKŁADNIKI ogórki, gałązki kopru (z kwiatostanem), liście laurowe, ziarna pieprzu czarnego, ziarna ziela angielskiego, ziarna gorczycy, chrzan, czosnek Zalewa: 1 łyżka soli kamiennej o'Sole na 1 l wody WYKONANIE Na dno litrowego słoika wkładamy koper, kawałek chrzanu

słodki bratek
Placuszki jogurtowe z jagodami / Yogurt blueberry pancakes 242

Lubię słodkie śniadania, zdecydowanie bardziej niż klasyczne kanapki, a te placuszki jogurtowe z jagodami z decydowanie przypadły mi do gustu. Wilgotne i puszyste, z dodatkiem jagód (u mnie borówki amerykańskie, ale można je swobodnie zamienić na czarne jagody), które przygotowuje się dosłownie w kilka chwil, ze składników które każdy zazwyczaj ma w kuchni. Podałam je ze świeżymi borówkami, odrobiną bitej

karmelowy
Najlepsze ogórki kanapkowe 166

jeszcze można przygotować z ogórków, zachęcam do zrobienia tych z poniższego przepisu. Mają wspaniały słodko-kwaśny smak, a poza tym są wygodne w użyciu, otwieramy słoik i hop! na kanapkę :) Podobno najlepsze są po kilku tygodniach, ale ja nie mogłam się doczekać i otworzyłam je już po tygodniu. Skoro teraz mi tak smakują to co będzie później ?:D Składniki

Czerwona Porzeczka
Keczup z cukinii 121

Keczup z pomidorów zna każdy, ale warto spróbować tego keczupu. Jest genialny! Wyrazisty w smaku, lekko ostrawy. Doskonały do kanapek, kiełbasek, grilla. Tradycyjnie, konsystencja tego sosiku zależy od tego, jak mocno rozdrobnicie go w blenderze. U mnie widać troszkę skórkę cukinii, ale jeśli dłużej poblendujecie, to będzie ona niewidoczna. W zasadzie przepis na keczup z cukinii krąży po internecie jeden

Mieszam w Garnku
Cukinia w stylu sałatki caprese. 154

jest niebezpieczeństwo" ;);) Nic z tego! Temat leśny minął bezpowrotnie, przed nami nowe wyzwanie. Pomidorowe hasło tygodnia bardzo mnie ucieszyło. Jakie jest moje ulubione danie z tym warzywem (owocem)? Kanapki z masłem, pomidorem i cebulką. To jest zdecydowanie smak mojego dzieciństwa. Jednak pierwszą moją propozycją będą cukinie faszerowane pomidorami, mozzarellą i bazylią. Lekkie, aromatyczne danie. Klasyczny, sprawdzony zestaw składników gwarantuje sukces

zadanie-gotowanie
Co jeść przed treningiem? 130

wtedy pewność, że nasz organizm będzie naładowany energią i przygotowany do wzmożonego wysiłku. Chwilę przed treningiem możemy wypić szklankę soku pomarańczowego, zjeść banana albo niewielką kanapkę z masłem orzechowym lub awokado. Posiłek spożywany długo przed ćwiczeniami musi być bardziej kaloryczny niż przekąska 30 minut przed treningiem. Odstępstwo czasu uzależnione jest również

Menmagazine
Smoothie z mango, banana i soku z pomarańczy 118

Zachęcam Was do zrobienia tego pysznego napoju. Pracy przy jego zrobieniu niewiele a wartości odżywczych sporo. Taki napój z powodzeniem może zastąpić śniadanie. Więc zamiast zjeść kanapkę na drugie śniadanie wypijmy smoothie... Mango bogate w minerały i witaminy, dostarcza nam dużo błonnika i białka. Banany są bogate w błonnik i pektynę.   Żelazo zawarte w bananach wzmacnia krew

Kuchnia u Krysi
Aromatyczny schab z ...rękawa 155

ustawionej temperatury piekłam schab 1 godzinę. Po przestudzeniu włożyłam do lodówki na kilka godzin. Dopiero teraz wyjęłam z rękawa i pokroiłam w plasterki.       Wspaniały schab na kanapki, na półmisek. Po prostu pyszny soczysty schab do pieczywa. Schab domowy zamiast wędliny ze sklepu. Polecam, bo warto taki zrobić w domu. Życzę SMACZNEGO! Krys   D ziękuję za odwiedziny

Kuchnia u Krysi
Roladki schabowe z szynką, serem i ogórkiem kiszonym pieczone w piekarniku. 279

aromatyczne roladki, proste w wykonaniu i bardzo pyszne. Do ich przygotowania nie potrzeba dużo produktów.Wyśmienicie smakują  na ciepło a także na zimno, można pokroić je np: na kanapki. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 5 plastrów schabu 5 plastrów szynki 5 plastrów sera żółtego 4 ogórki kiszone pokrojone w paseczki sól, pieprz  4 łyżki masła musztarda

Sama słodycz i szczypta chili
Pasztet z kaszy gryczanej i soczewicy 216

polubią?), a dodane śliwki robią świetną robotę, komponując się z kaszą gryczaną i soczewicą. Pasztet wychodzi dość wilgotny, ale da się go pokroić w plastry lub rozsmarować na kanapce. Zobacz również inne przepisy na dania wege----->  Pasztet warzywny z kaszą gryczaną niepaloną ,  Wegetariański barszcz na botwince ,  Wegetariański smalec z jaglanki ze skwarkami z kaszy gryczanej

Moje Qulinaria
Ogórki kanapkowe (z kurkumą i curry) 737

wszystko można odtworzyć w domu, prawda? Dlatego też przejrzałam przepisy znajomych blogerek i przygotowałam własną wersję (własne proporcje) ogórków kanapkowych! Słodko-kwaśno-ostre, mocno chrupiące, idealne jako dodatek do kanapek, ale nie tylko - sprawdzą się też jako dodatek do grillowanych mięs (testowane!) czy obiadowa sałatka. Curry i kurkuma nie tylko nadają im ładny kolor, ale i wyjątkowy smak. Gorąco polecam

Pora coś zjeść
Pasztet z kaszy gryczanej i ciecierzycy 345

polubią?), a dodane śliwki robią świetną robotę, komponując się z kaszą gryczaną i soczewicą. Pasztet wychodzi dość wilgotny, ale da się go pokroić w plastry lub rozsmarować na kanapce. Zobacz również inne przepisy na dania wege----->  Pasztet warzywny z kaszą gryczaną niepaloną ,  Wegetariański barszcz na botwince ,  Wegetariański smalec z jaglanki ze skwarkami z kaszy gryczanej

Moje Qulinaria
Ogórki z chilli 143

Chrupiące paseczki ogórków o smaku słodko – pikantnym. Po spróbowaniu są słodkie, a dopiero po chwili przychodzi ostry smak. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek, wędlin, czy mięs. Wykorzystałam ogórki, które były zbyt duże, aby je kisić :) 2 kg ogórków 1/4 szklanki soli 2 łyżeczki chilli 1 główka czosnku ZALEWA: 1 1/2 szklanki octu 2 szklanki cukru 1/2 szklanki

https:KKuchniaMniam
Ogórki konserwowe po warszawsku 141

minut. Garnek do pasteryzacji warto wyłożyć ściereczką. Po pasteryzacji można jeszcze słoiki obrócić do góry nogami. Tak przygotowane ogórki konserwowe po warszawsku są pyszne jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek i chrupane samodzielnie :)   Post Ogórki konserwowe po warszawsku pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania