kajmak - 2148 przepisów (strona:54/144)

Słonecznikowiec 210

chwilę, tak mnie kusiło, ale jakoś zawsze coś innego wpadało. Powiem Wam, że fajne jest, nie takie słodkie jak by się wydawało. Ciasto bardzo czekoladowe, do tego masa z kajmakiem i karmelizowanym słonecznikiem, a na górze ubita śmietana bez cukru z dodatkiem kakao i posypane to wszystko również słonecznikiem. Pychota :) Inspiracja: klik Składniki ciasto czekoladowe: 300 g gorzkiej czekolady(...)złoty kolor. Ciemny słonecznik będzie gorzki.  Po upieczeniu pozostawiamy do wystygnięcia a potem siekamy trochę nożem. Mikserem ubijamy masło na puszystą masę, dodajemy kajmak i 2/3 słonecznika. Blat nasączamy kawą, wykładamy na niego masę, przykrywamy drugim blatem, nasączamy go kawą i ciasto wstawiamy do lodówki. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy łyżkę kakao, wykładamy całość na wierzchni blat

kruche babeczki
Sernik gotowany ze słoną orzechową nutą 226

rondelka dodajemy łyżkę masła, do rozpuszczonego wsypujemy ciastka, mieszamy. Blaszkę wykładamy cisteczkową półsypką masą. Na ciastka wlewamy gotową masę twarogową. Wkładamy do lodówki. W tym czasie w rondelku rozgrzewamy kajmak. Tylko chwilkę aby stał się bardziej płynny. Orzeszki miksujemy w blenderze. Po nie mniej niż 25 minutach wyciągamy sernik z lodówki, smarujemy go kajmakiem oraz posypujemy orzeszkami. Wkładamy do lodówki

Kocham Czekoladę
domowe wafelki z kajmakiem 194

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 1 opakowanie wafli 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego wykonanie: Puszkę z mlekiem wkładamy do garnka zalewamy ją wodą (ok. 2 – 3

Domowy Smak Jedzenia
ciasto toffi z bezą 198

mąki pszennej 300 g masła łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na bezę: 4 białka 100 g płatków migdałowych szklanka cukru na przełożenie: 300 g masła 1,5 puszki kajmaku sok z połowy cytryny kieliszek wódki 250 g kakaowych herbatników Składniki ciasta zagnieść, całość podzielić na trzy części i każdą rozwałkować na papierze do pieczenia wielkości blaszki.  Białka ubić(...)minut. Po tym czasie na jeden blat ciasta nałożyć pianę, posypać migdałami i piec jeszcze pół godziny w 140*C, pozostałe blaty ciasta wyjąć. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z kajmakiem i sokiem z cytryny, Na końcu dodać wódkę. Podzielić krem na 3 części. Herbatniki rozłożyć na dnie blaszki. Posmarować częścią kremu. Delikatnie przykryć jednym ciastem i posmarować drugą częścią kremu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
3 bit ciasto bez pieczenia 213

takie słodkości pozwolić. Może i Wy się skusicie i zrobicie 3 bita. Składniki 400 g ciastek herbatników typu petitki 600 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka żelatyny 1 puszka kajmaku 2 budynie śmietankowe 750 ml mleka 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru kryształu 200 g masła 50 g startej czekolady I Na blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć jedną(...)warstwę herbatników II Kajmak rozsmarować równo na ciastkach III ciastka IV W 1/4 szklanki mleka wymieszać budynie i cukier kryształ, a pozostałe zagotować i wlać budyń. Zagotować aż zgęstnieje i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na gładką masę i łyżkami stopniowo dodawać zimny budyń miksując na gładki krem. V Ciastka VI Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno

O kuchni z uczuciem
Orzechowiec 145

mleka 3 budynie toffi 2/3 szklanki cukru 400g masła 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich PONCZ: sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki gorącej wody 3 łyżki cukru DODATKOWO: 1 puszka kajmaku orzechowego 1 mały słoik nutelli 3 czekolady z orzechami 1 szklanka grubo siekanych orzechów włoskich i lakowych Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, ubić z solą na sztywną pianę. Stopniowo(...)wierzchu folię spożywczą. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas miksując. Dodać zmielone orzechy i dokładnie zmiksować. SKŁADANIE: W blaszce ułożyć pierwszy blat, naponczować. Posmarować kajmakiem, wyłożyć 1/2 kremy, wygładzić, przykryć drugim plackiem, który również naponczować. Pokryć do nutellą, pozostałym kremem, wyłożyć ostatnim blatem, polać resztą ponczu. Wierzch polać rozpuszczonymi czekoladami, posypać siekanymi orzechami. Schłodzić

Cakes By Kejt
Ciasteczka z kajmakiem i kawałkami czekolady 180

całym roku? :) Nie? 12 kwietnia to „Dzień Czekolady” :D Nie zdziwi Was zatem fakt, że musiałam przygotować jakiś smakołyk z jej dodatkiem. Padło na wyjątkowo pyszne ciasteczka z kajmakiem i kawałkami czekolady. Ich przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Wystarczy tak naprawdę wymieszać razem wszystkie składniki i gotowe! Potem tylko formowanie i pieczenie. Ciasteczka te są idealne na wiele okazji(...)ciasteczka pochodzi z bloga „Moje Wypieki”, jednak zmieniłam w nim proporcje składników. Rodzince i znajomym bardzo smakowały :) Polecam! Składniki (na ok. 52 szt.): 500 g mąki pszennej 280 g kajmaku (masy krówkowej) 280 g masła (miękkiego) 10-11 łyżek cukru 200 g czekoladowych groszków (tzw. chocolate chips) lub dość grubo posiekanej czekolady gorzkiej lub mlecznej (albo pół na pół

MyCookBook.pl
Mazurek kajmakowy 499

szklanki mąki krupczatki 1 szklanka cukru pudru 2/3 kostki margaryny 2 zółtka  2-3 łyżki śmietany 18% (gdy ciasto nie będzie się kleiło) szczypta soli Dodatkowo: 200 g kajmaku polewa czekoladowa bakalie (płatki migdałowe, orzechy, morele, itp.) Przygotowanie: Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części (mniejszą i większą), wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Większe ciasto wyjąć(...)temp. 180*C ok. 25 minut, do zarumienienia (jeśli na cieście w czasie pieczenia zrobi się górka, to nic, po wystudzeniu opadnie). Upieczone ciasto ostudzić i wyłożyć na nie kajmak. Udekorować. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Tarta SNICKERS bez pieczenia :) 247

oblepić blaszkę. Ja użyłam tortownicy o średnicy 22 cm. Odstawić do lodówki. SKŁADNIKI NA MASĘ: 1 tabliczka czekolady karmelowej 400 g masła orzechowego crunky 250 g mascarpone 1 puszka kajmaku 1 szklanka orzeszków ziemnych solonych 1 tabliczka gorzkiej czekolady W kąpieli wodnej roztopić czekoladę karmelową wraz z masłem orzechowym. Gdy oba składniki się połączą dodać do nich mascarpone i mieszać(...)uzyskania masy w jednym kolorze. Wypełnić tartę. Odstawić do lodówki.  W garnuszku zagotować puszę z kajmakiem. Wylać na wierzch tarty i zasypać orzeszkami. Odstawić do lodówki. W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę, polać wierzch tarty. Odstawić na 2 godziny do lodówki

ClauditteMissCooking
Różano - serowa tarta z karmelem i orzechami dla Zakochańców! 172

tarty wyłożoną schłodzonym ciastem. Dodaj płatki róż dość symetrycznie. Ciasto pieczemy przez 35 - 40 minut na złoty kolor. Temp 160 stopni C. Dół + góra MASA KARMELOWA: - 1/2 puszki kajmaku - 3 łyżki kremówki - 4 łyżki orzechów ziemnych niesolonych Kajmak z kremówką podgrzej w rondelku, tak aby masy się połączyły, dodaj orzechy i odstaw na czas pieczenia się ciasta to jest

SMYKWKUCHNI
Ciasto wesoły słonecznik 206

minut. Biszkopt po wystudzeniu wyjąć z blaszki i podzielić na dwa blaty. Masa 400 g słonecznika łuskanego 4 łyżki mleka 120 g masła+ 500 g masła 1 puszka kajmaku (ale nie masy krówkowej) 120 g masła rozpuścić, dodać mleko i słonecznik. Wszystko razem smażyć około 10 minut stale mieszając, a następnie wyłożyć na blaszkę i piec w 180 stopniach(...)złoty kolor, ale od czasu do czasu pomieszać. Masło utrzeć na gładko dodać kajmak i ponownie zmiksować. Do masy dodać 3/4 wystudzonego zrumienionego słonecznika i dokładnie wymieszać. Dodatkowo 1 paczka herbatników 100 g czekolady Składanie ciasta 1 blat biszkoptu 1/2 masy 1 blat biszkoptu pozostała część masy (ale zostawić dwie czubate łyżki) herbatniki posmarować delikatnie masą  posypać resztą słonecznika

O kuchni z uczuciem
mazurek a la snikers 188

foremki. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, z nadmiar ciasta podwijamy na ścianki blaszki. Pieczemy w 180 st. C do zrumienienia. składniki na nadzienie: 1 puszka gotowego kajmaku lub ugotowane mleko skondensowane słodzone 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej 150 g orzeszków ziemnych, solonych wykonanie: Jeśli używamy gotowego kajmaku to go lekko podgrzewamy aby nabrał

Domowy Smak Jedzenia
Zestawienie przepisów na Święta Wielkanocne 231

Dziś przedstawiam zestawienie moich najsmaczniejszych przepisów, które z pewnością urozmaicą świąteczny stół. Zapraszam! Mazurek różano-kawowy Sernik marmurkowy z Nutellą Pyszna sałatka jajeczna Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Miodowe udka z kaczki Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami. Przepis(...)wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana babka kawowa Jajka herbaciane nadziewane guacamole Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi

karmelowy
Trufle z masy kajmakowej i herbatników 209

masy kajmakowej tradycyjnej 200 g herbatników typu petitki 50 g orzechów włoskich do obtoczenia papilotki Wykonanie: Herbatniki kruszymy na proszek. (użyłam blendera). Następnie do naszego herbatnikowego proszku dodajemy kajmak. Powinna nam powstać w miarę jednolita masa , z której będziemy formować kulki. Gdyby masa była zbyt kleista , można do kruszyć w blenderze 2- 3 ciasta, albo dodać 2 łyżki mleka(...)proszku. Wszystko zależy od tego jaki kajmak kupimy. Uformowane małe kulki obtaczamy kawałkach orzecha włoskiego, którego wcześniej również zmiksowałam nieco z blenderze. I gotowe! Można cieszyć się smakowitymi truflami :) Jedne z najtrudniejszych zdjęć do wykonania .... ... smak trufli mi ten trud wynagrodził

W Moim Magicznym Domu
mazurek z kajmakiem i czekoladą orzechową 175

czekoladą lub dżemem i udekorować. Taki kolorowy mazurek będzie na pewno ładną ozdobą stołu. A co do tego konkretnego ciasta to smakuje trochę jak snickers- łączy w sobie orzechy, kajmak i czekoladę. Polecam zwłaszcza wielbicielom tego popularnego batonika.  Składniki: na ciasto: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli na wierzch(...)nagrzanego do 200*C i piec około 10 minut aż do delikatnego zrumienienia. Wystudzić. Czekoladę połamać, zalać mlekiem i rozpuścić nad parą. Posmarować środek ciasta, zostawiając około centymetrowy margines. Kajmak przełożyć do szprycy i kiedy czekolada zastygnie ozdobić pozostawione boki wokół czekolady. Na wierzchu ułożyć żelki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia