kaczki - 2523 przepisów (strona:96/169)

Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, prosta wędlina 93

tworzę dla Ciebie.. składniki: 1 kg mięsa mielonego, wieprzowego z łopatki 0,5 kg dowolnego mięsa drobiowego bez kości i skóry (udka,piersi,może być indyk lub kaczka) 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka ostrej, mielonej papryki lub słodkiej jeśli wolisz łagodnie 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka brązowego cukru lub miodu 1 łyżka soli

Ogrodnik w podróży
Pieczona pierś z gęsi 87

roku w listopadzie, jedna z sieci sklepów prowadzi akcję zachęcającą do jedzenia polskiego drobiu – kaczek i gęsi . Specjalnie po te mięsne rarytasy udaliśmy się w sobotę rano do sklepu i pewnie gdyby nie tak wczesna pora to nie włożylibyśmy do koszyka ostatniej paczki piersi z gęsi . Do jej przygotowania posłużyliśmy się poradą dotyczącą namaczania mięsa w solance, długo

niecodziennikpary
Kluseczki z kaszy kuskus 74

wszystkich składników, leżakowania kluseczek w gorącej wodzie, a na końcu nadaliśmy im złocistej opalenizny. Było więc trochę pracy, ale warto było, gdyż doskonale komponowały się ze smażoną piersią z kaczki . Składniki 250 g białego sera 100 g kaszy kuskus 50 g bułki tartej 2 jajka 2 ząbki czosnku 60 g masła w temperaturze pokojowej sól, pieprz 1 / 2 pęczka szczypiorku

niecodziennikpary
Kotlety z pęczaku 92

Gryczane kotlety także i Wam bardzo się spodobały, dlatego dzisiaj mamy dla Was kotlety z pęczaku. Nam towarzyszyły do pieczonej kaczki, polane naturalnym sosem wytworzonym podczas pieczenia drobiu smakowały wyśmienicie. Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu i podzielenia się swoją opinią. Składniki 100 g pęczaku (lub 250 g ugotowanego) 200 g bułki tartej 1 1 / 3 szklanki mleka 2 jajka

niecodziennikpary
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 88

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki to zdrowy dodatek do drugiego dania. Pasuje ona zarówno do dań wykwintnych, takich jak gęś lub kaczka, jak i tych bardziej zwyczajnych jak kotlet mielony czy schabowy. Surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki przygotowuje się bardzo prosto i szybko, dosłownie w kilka minut powstaje lekka, soczysta i słodka surówka. Dodatek soku z pomarańczy sprawia

niecodziennikpary
Pieczone przepiórki 75

kupnie i upieczeniu przepiórek na niedzielny obiad. Piekąc przepiórki, najlepiej jest włożyć je do worka do pieczenia i podlać rosołem, gdyż wtedy mięso będzie miękkie i soczyste. Po kaczkach i gęsiach, te małe ptaki wydawały się jeszcze mniejsze i w żartach zastanawialiśmy się, czy będzie się czym dzielić. Jednak jedna pieczona przepiórka to porcja w sam raz dla jednej osoby

niecodziennikpary
Bataty pieczone w całości 81

Bataty pieczone w całości upiekliśmy w folii aluminiowej z dodatkiem masła i rozmarynu. Takie słodkie ziemniaki stanowiły dobry dodatek do pieczonej kaczki, a dzięki temu, że można było wszystko razem upiec, przygotowanie obiadu nie było tak absorbujące i pracochłonne. Bataty stają się coraz bardziej popularnym warzywem, widać to także na naszej stronie, bo chętnie szukacie przepisów na ich przygotowanie

niecodziennikpary
Pieczona perliczka 75

rosół, a podczas pieczenia często polewać wytworzonym sosem. Mięso pieczonej perliczki jest delikatne i faktycznie chude, w smaku nieco bardziej wyraziste od kurczaka, ale nie tak bardzo jak kaczka lub gęś. Na pewno będziemy wyglądać kolejnej dostawy do sklepu, bo perliczka nam zasmakowała. Składniki na pieczoną perliczkę 1 perliczka 150 g wędzonego boczku w cienkich plastrach 1 / 2 pomarańczy

niecodziennikpary
Puree z batatów 84

odmiany zamiast polskich ziemniaków przygotowaliśmy sobie puree z batatów . Kaczka już się piekła, więc wystarczyło słodkie ziemniaki z dodatkiem oliwy i rozmarynu zawinąć w folię i o odpowiedniej porze włożyć do piekarnika. Po upieczeniu zblendowaliśmy bataty, uzyskując kremowe puree o wyrazistym kolorze i wspaniałym smaku, ale można je tylko rozgnieść widelcem. Puree z pieczonych batatów jest dobrym dodatkiem do każdego

niecodziennikpary
Paszteciki z mięsa z rosołu 89

Jeżeli robimy dania z drobiu, kupujemy całego kurczaka lub kaczkę, sami porcjujemy mięso, a z korpusu i skrzydełek gotujemy rosół. Po jego ugotowaniu mamy trochę mięsa, które czasami wykorzystujemy do zrobienia kolejnych potraw. W ten weekend zrobiliśmy paszteciki z mięsem i warzywami z rosołu , który gotowaliśmy z dodatkiem dwóch udek. Ponieważ mieliśmy sporo mięsa, ciasto drożdżowe zrobiliśmy z pół kilograma

niecodziennikpary
Kapusta czerwona duszona z jesiennymi owocami 81

duszona z jesiennymi owocami powinni gotować się na małym ogniu przez 2-2,5 godziny, od czasu do czasu należy ją przemieszać. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczonej kaczki, gęsi lub perliczki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kapusta czerwona duszona z jesiennymi owocami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Pasztet pieczony, drobiowo-wieprzowy 68

równocześnie jest niezwykle kremowy i łatwo się rozsmarowuje. To co, spróbujecie? :) Składniki: 1,5 kg mięsa drobiowego (waga bez kości, mieszanka mięs: uda z kurczaka, pierś z kurczaka, odrobina kaczki, miałam też około 300 g łopatki wieprzowej, która została mi po klasyfikacji) 1,5 kg podgardla wieprzowego (można ewentualnie zastąpić tłustym boczkiem, ale lepiej poszukajcie w sklepach podgardla

Kocham..lubię..gotuję..
Pierogi z ziemniakami, suszonymi pomidorami i grana padano 86

roztopić łyżkę masła, wrzucić pierogi i wymieszać. Następnie przełożyć na talerz i posypać startym serem grana padano. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cie zainteresować: → Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym → Pierogi ruskie → Smażone pierogi z wołowiną na ostro → Pierogi z makiem → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania