kaczki - 2523 przepisów (strona:103/169)

Restauracja Pod Kopcem 118

nieco zaskoczeni, kiedy okazało się, że jedziemy pod Kopiec Kościuszki. Lokal okazał się bardzo elegancki, a obsługa na profesjonalnym poziomie. Co do jedzenia byliśmy wyjątkowo zgodni. Początkowo chciałam zamówić kaczkę, ale okazało się, że to danie nie jest dostępne. Krem z borowików z grzankami. Genialny, intensywny, pełen smaku. Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi. Barszcz fantastyczny z dodatkiem zieleniny, przepyszny. Uszka

Karola gotuje
Pieczone bataty z piekarnika 166

się nie dotykały piec w 200*C 20-25 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości pokrojonych kawałków podawać gorące z ulubionymi dodatkami. Poniżej przepis na filet z kaczki w pomarańczowym sosie z batatami (przepis  tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb żytni „ulubiony” Hamelmana 99

Przepyszny! Chleb żytni na zakwasie, który zjedliśmy rodzinnie w ciągu jednego dnia. I choć na stole ułożyłam do poczęstowania się pasztet z kaczką, pokrojone warzywa, sałatkę i sery, to najlepiej pajdy tego chleba smakowały … same! Tak. Przepis na niego pochodzi z książki Jeffrey’a Hamelmana – chlebowej biblii, która jest pełna tak różnorodnych przepisów, że ciężko się zdecydować

Raj dla Podniebienia
Restauracja 2 Pi Er | Lublin – Miejsca ze Smakiem 97

pozytywnym zaskoczeniem, a także dobraną kompozycją smaków. Przypuszczam, że takiej pozycji w menu nie zjecie w innym miejscu w Polsce. Drugim daniem, które wybraliśmy była idealnie wysmażona pierś z kaczki, podana z kluskami leniwymi, sosem śliwkowym z brandy, chutney z jabłka i pomidorów oraz salsą z glazurowanych buraków i rozmarynu. Do obiadu wybraliśmy Nalewkę Saska Pigwa. Co na deser

Kuchnia Bazylii
Bigos z czerwonej kapusty 100

mrożonek. Najpierw na mięsie zrobiliśmy zupę. Mięso pokroiliśmy na kawałki, zalaliśmy bulionem… Składniki 1,5 kg mieszanego mięsa (łopatka, karkówka, szynka, schab, boczek-wieprzowe) 200 g fileta z kaczki 300 g gęsiny 1 garść suszonych podgrzybków 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu mięsnego 1/2 litra passaty pomidorowej 4 łyżki ketchupu pikantnego 3 liście laurowe 4 sztuki ziela angielskiego

R'n'G Kitchen
Rosół (bulion) - najzdrowsza zupa świata 143

łyżką szumowiny bulion możesz przechowywać w lodówce do 7 dni lub zamrozić na nie dłużej niż 6 miesiący  Uwagi: do bulionu można użyć różnych gatunków mięsa (wołowina, indyk, kaczka, perliczka    gołąb), a każdy wniesie inne wartości odżywcze. Podobnie z warzywami i ziołami - różnorodność bardzo wskazana. Co odróżnia bulion od rosołu? bo to jednak nie to samo. Bulion

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
kotlety basmati z szalwia 104

również sprawdzić się w kuchni. Roślina potrafi bowiem skutecznie urozmaicić smak i aromat wielu potraw. Liście mają w kuchni wiele zastosowań: tradycyjnie dodawane są do tłustych mięs, takich jak kaczka, gęś czy wieprzowina. Doprawia się nią także pasty serowe, cielęcinę,fasolę, wątróbkę i cebulę. Jest bardzo popularna w kuchni włoskiej oraz innych kuchniach śródziemnomorskich. Szałwia była zawsze ceniona w medycynie

mojej kuchni
Pasztet z resztek 169

marnujemy żywności, a że marnujemy jej dużo, to wiemy. O tym ile wyrzucamy jedzenia, przeczytacie TUTAJ. Pasztet z mięsa z rosołu Standardowo gotujemy rosół z kurczaka, wołowiny, indyka, kaczki, gołębia, perliczki czy innego pterodaktyla. To, co nam zostaje, obieramy dokładnie. Wykorzystujemy warzywa, które się gotowały w rosole. Ja używam wszystkich warzyw oprócz cebuli. Jedyne co musimy dokupić to świeża wątróbka

ladykitchen
Co warto wiedzieć na temat mięsa? 175

jagnięcina lub królik. Mięso z królika ma sporo białka, najwięcej witaminy B6 i B12 w porównaniu do innych mięs, a przy tym niewielką ilość tłuszczu i rzadko powoduje alergię. Kaczkę zaliczyć można do czerwonych mięs, a przy tym ma dość tłustą konsystencję. Warto jednak spożywać je ze względu na cenne składniki odżywcze. Wieprzowina to z kolei cenne źródło żelaza, cynku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KAPUSTA CZERWONA Z JABŁKAMI I RODZYNKAMI: duszona na winie 137

jabłkami i rodzynkami do obiadu. Kapusta duszona z czerwonym winem. Sałatka z kapusty doprawiona gałką muszkatołową oraz cynamonem.  Prosta sałatka obiadowa z czerwonej kapusty idealna do pieczonej kaczki, kotletów mielonych lub schabowych- koniecznie w towarzystwie tłuczonych ziemniaków z koperkiem. Absolutnie rewelacyjna jarzynka do obiadu. Jak zrobić kapustę czerwoną z jabłkami do obiadu - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok

Moja Książka Kucharska
Rosół 200

podstawa obiadu niedzielnego w moim domu. Do tego jeszcze rolada , modro kapusta i  śląski łobiod momy gotowy. Składniki: 1/2 kurczaka 250 g wołowiny z kością szyja z kaczki lub gęsi 250 g podrobów 4 marchewki 3 pietruszki seler średni por 1 cebula 2-3 liście kapusty 2 ząbki czosnku natka pietruszki kilka gałązek lubczyku 1 liść laurowy 2 ziarna

magiczna kuchnia Kasi
Co zrobić z resztek jedzenia ze Świąt 130

patent jak wykorzystać pozostałości z wczorajszego obiadu: resztki gotowanych ziemniaków. KURCZAK, KTÓRY WRÓCIŁ DO GARNKA Łatwy przepis na wykorzystanie tego co zostało ze świątecznej, czy niedzielnej pieczeni, albo kurczaka, kaczki. Mięso przesmażone w woku lub rondlu z warzywami, zyskuje zupełnie nowy smak. CO MOŻNA ZROBIĆ Z RESZTEK KURCZAKA – PRZEPIS NA ZUPĘ PHO Co można zrobić z resztek kurczaka? Z upę

Niedzielny kucharz
Jajecznica z mlekiem 178

Tym razem danie typowo śniadaniowe – jajecznica z mlekiem. Część z Was zdziwi dodatek mleka, ale to właśnie ono sprawi, że będzie znacznie bardziej puszysta i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania