kaczki - 2575 przepisów (strona:103/172)

Gruszki w brandy 93

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} „Pijane” gruszki są świetnym dodatkiem nie tylko do deserów. Idealnie komponują się z daniami mięsnymi. Filet z kaczki plus taka gruszka…Mega! Składniki: 2 kg twardych gruszek 500 g cukru 2 laski wanilii 2 szt kory cynamonu 5 gwiazdek anyżu 150 ml octu cydrowego 1,2 litra wody

R'n'G Kitchen
Leczo czyli zwiewny, lekki obiad 100

wyrzucać, jak można wykorzystać. Składniki: 1 cebula 150 g pieczarek 600 g cukinii 1 duża papryka szpiczasta 2 pomidory malinowe 200 g baleronu  plastrach 1 łyżka smalcu z kaczki 300 ml bulionu warzywnego 90 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Deska serów i wędlin 149

żółty z dziurami. Oprócz tego fajnie sprawdzi się oscypek-sznurki czy inne rodzaje ulubionego sera np kawałki cheddara, kulki mozzarelli, ser mimolette czy nawet parmezan. Wędliny : Pieczona pierś kaczki, pieczona pierś gęsi, salami węgierskie małe, rukola owinięta dużym plastrem salami, cienkie kabanosy, szynka parmeńska. Tutaj tak naprawdę można szaleć do woli. Wykorzystać domowe wędliny takie jak pieczona pierś indyka, kurczaka

Smaki Na Talerzu
Pęczotto z kurkami 117

Sezon na kurki wystartował. To bardzo wdzięczny produkt, który wspaniale wzbogaca każde danie. Pęczotto z kurkami podałam jako dodatek do confitowanej kaczki . Jest fantastycznym uzupełnieniem obiadu lub jeśli dodacie do niego mięso może stanowić samodzielne danie. Pęczotto z kurkami Składniki: około 200 g kaszy pęczak 200 g kurek 100 g masła ząbek czosnku około 1 litr bulionu garść startego twardego

PatiGotuje
Wegetariański gulasz węgierski 121

kupić wolnowar Mam aktualnie w domu kilka wolnowarów o różnej pojemności i są to najczęściej wykorzystywane przeze mnie sprzęty kuchenne. Przygotowuję w nich różnego rodzaju mięsa m.in. karkówkę czy kaczkę, niemal wszystkie zupy, potrawy z warzyw i oczywiście wegański gulasz węgierski. W wolnowarze robię konfitury i dżemy, a powidła śliwkowe z wolnowaru nie mają sobie równych. Moja najnowsza zdobycz

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Prosta potrawka z ciecierzycy i cukinii w tajskim stylu 122

Korea zaskoczy nas tradycyjnymi kiszonymi lub fermentowanymi produktami jak kimichi, które poza tym, że zachwycają smakiem, są także niezwykle korzystne dla zdrowia.  W Chinach skosztujemy tradycyjnych pierożków, słynnej kaczki oraz niezliczone gatunki herbat, która jest niezbędnym składnikiem diety Chińczyków.  No i w końcu mój zdecydowany faworyt - kuchnia tajska! Zachwycające bogactwo i różnorodność smaków. Nieodłącznymi składnikami są tutaj mleczko

HealthyCreations
Kaczka w czosnkowej marynacie 133

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Niezwykle aromatyczne mięso w chrupiącej skórce. Składniki:  4 udka kaczki 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 150 ml śmietany kwaszonej sól, pieprz Przygotowanie:  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui

R'n'G Kitchen
Z ŁĄKI NA TALERZ: Dojrzewająca lemoniada rumiankowa z miodem 120

staw i że będzie mógł ochłodzić się w wodzie...jeszcze tylko kilkaset metrów biegu piaszczystą drogą w pełnym słońcu. Wielki chlupot ulgi i radości narusza ciszę okolicy. Kilka kaczek poderwało się do lotu, a tata łabędź całkiem szybko zbliża się do brzegu w celu zlokalizowania hałasu. I kiedy piesek odżywa, skacząc co rusz od nowa z piasku do wody

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czy warto kupić piekarnik parowy 117

chrupiącą skórkę. Piekarnik parowy, dzięki temu że nie wysusza potraw idealnie nadaje się także do ich podgrzewania, zastępując kuchenkę mikrofalową i nie powodując utraty smaku i konsystencji podgrzewanych dań. Kaczka w ziołach pieczona na parze - przepis Zalety i wady piekarników parowych na przykładzie modelu Electrolux SteamCrisp przygotowywanie posiłków z użyciem pary pozwala zachować więcej wartości odżywczych,  witamin i minerałów

Cztery Fajery
Restauracja Biały Królik 129

zapomniała – chleb mają przepyszny i w trzech rodzajach. Może więcej? Każdy pyszniejszy od poprzedniego! I masełka palce lizać! Gęsie pióro z rokitnikiem morskim Siekana pierś z kaszubskiej kaczki z wędzonymi skwarkami oraz kawior z musztardy i derenia Polski karmelizowany kalafior oraz lodowaty kuskus z kalafiora Kartacze z cielęciną według tradycyjnej kujawskiej receptury, czerwona kapusta z marynowaną cebulą oraz

Kucharzyca
"Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni" Jola Caputa 201

osobna przygotowało dla nas propozycje na pyszne dania i słodkości. Tak więc zaczynamy od przepisów Pani Joli i znajdziemy tutaj propozycje obiadowe, sałatki, zupy. Wszystkie przepisy na wytrawnie. Jest kaczka faszerowana kapustą, zupa cygańska, tort naleśnikowy ze szpinakiem i wiele innych propozycji :-) Po pani Joli przychodzi czas na kuchnię Grzegorza, który swoje propozycje zaczyna od idealnego steku z sosem

kruche babeczki
Jedz śmiej się i walcz Joanna Jędrzejczyk Jan Paszkowski 182

przygotować je w domu, a i cel książki szczytny wsparcie chorych. Ja mam ochotę wypróbować np pełnoziarniste tosty z bekonem, cheddarem i czereśniami oraz domowe mini bułeczki z piersią kaczki, dymką i zieloną fasolką, a Wy skusicie się na któreś z dań

Cynamonowe szczęście
"Jedz, śmiej się i walcz" Joanna Jędrzejczyk, Jan Paszkowski 128

ciekawe felietony Joasi. Dania prezentowane w książce są ciekawe, poprawiające humor, każdy przepis ma piękne zdjęcie gotowej już potrawy. Na pewno jako pierwsze wypróbuję domowe mini bułeczki z piersią kaczki, dymką i zielonną fasolą, kruche ciasto z kremem waniliowym i jagodami, krem z buraków i ciecierzycy, chrupiącego kurczaka z masłem szalotkowym i sałatką z młodych ziemniaków, a to tylko kilka

kruche babeczki
Krucha tarta z jabłkami i musem 155

niż te same odmiany wyhodowane w innych rejonach Polski. Zawdzięczają to specyficznemu mikroklimatowi regionu grójeckiego. Są idealnym składnikiem słodkich wypieków, dżemów i musów oraz dodatkiem do mięs jak np. kaczka z jabłkami Przyjęło się, że do szarlotek i tart używamy odmian o wyraźnie kwaśnym smaku, jeśli jednak nie chcemy dodawać cukru lub użyć go mniej idealne będą jabłka słodko-kwaśne

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata