Kapusta czerwona duszona z jabłkiem i żurawiną

Kapusta czerwona duszona z jabłkiem i żurawiną

Kapusta czerwona duszona z jabłkiem i żurawiną

Przepis na : obiad

Czerwona kapusta wraz z dodatkiem jabłka i duszonej żurawiny to dodatek idealny do pieczonej kaczki, gęsi czy też pieczeni. Wbrew pozorom taka kapusta jest bardzo prosta i szybka do przygotowania. Warto dodać, że duszona kapusta przygotowana w poniższym wydaniu jest słodko-kwaśna w smaku 😊 Składniki na 6-8 porcji: 1 główka czerwonej kapusty (1 kg) 2 jabłka 3-4 łyżki konfitury z żurawiny (przepis TUTAJ ) 1,5-2 szklanki wody 1 łyżka masła 1 łyżka zwykłego cukru sól, pieprz Kapustę obrać z wierzchnich liści, usunąć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.