kaczki - 2575 przepisów (strona:106/172)

Rosół (bulion) - najzdrowsza zupa świata 159

łyżką szumowiny bulion możesz przechowywać w lodówce do 7 dni lub zamrozić na nie dłużej niż 6 miesiący  Uwagi: do bulionu można użyć różnych gatunków mięsa (wołowina, indyk, kaczka, perliczka    gołąb), a każdy wniesie inne wartości odżywcze. Podobnie z warzywami i ziołami - różnorodność bardzo wskazana. Co odróżnia bulion od rosołu? bo to jednak nie to samo. Bulion

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
kotlety basmati z szalwia 121

również sprawdzić się w kuchni. Roślina potrafi bowiem skutecznie urozmaicić smak i aromat wielu potraw. Liście mają w kuchni wiele zastosowań: tradycyjnie dodawane są do tłustych mięs, takich jak kaczka, gęś czy wieprzowina. Doprawia się nią także pasty serowe, cielęcinę,fasolę, wątróbkę i cebulę. Jest bardzo popularna w kuchni włoskiej oraz innych kuchniach śródziemnomorskich. Szałwia była zawsze ceniona w medycynie

mojej kuchni
Pasztet z resztek 184

marnujemy żywności, a że marnujemy jej dużo, to wiemy. O tym ile wyrzucamy jedzenia, przeczytacie TUTAJ. Pasztet z mięsa z rosołu Standardowo gotujemy rosół z kurczaka, wołowiny, indyka, kaczki, gołębia, perliczki czy innego pterodaktyla. To, co nam zostaje, obieramy dokładnie. Wykorzystujemy warzywa, które się gotowały w rosole. Ja używam wszystkich warzyw oprócz cebuli. Jedyne co musimy dokupić to świeża wątróbka

ladykitchen
Co warto wiedzieć na temat mięsa? 196

jagnięcina lub królik. Mięso z królika ma sporo białka, najwięcej witaminy B6 i B12 w porównaniu do innych mięs, a przy tym niewielką ilość tłuszczu i rzadko powoduje alergię. Kaczkę zaliczyć można do czerwonych mięs, a przy tym ma dość tłustą konsystencję. Warto jednak spożywać je ze względu na cenne składniki odżywcze. Wieprzowina to z kolei cenne źródło żelaza, cynku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KAPUSTA CZERWONA Z JABŁKAMI I RODZYNKAMI: duszona na winie 161

jabłkami i rodzynkami do obiadu. Kapusta duszona z czerwonym winem. Sałatka z kapusty doprawiona gałką muszkatołową oraz cynamonem.  Prosta sałatka obiadowa z czerwonej kapusty idealna do pieczonej kaczki, kotletów mielonych lub schabowych- koniecznie w towarzystwie tłuczonych ziemniaków z koperkiem. Absolutnie rewelacyjna jarzynka do obiadu. Jak zrobić kapustę czerwoną z jabłkami do obiadu - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok

Moja Książka Kucharska
Rosół 219

podstawa obiadu niedzielnego w moim domu. Do tego jeszcze rolada , modro kapusta i  śląski łobiod momy gotowy. Składniki: 1/2 kurczaka 250 g wołowiny z kością szyja z kaczki lub gęsi 250 g podrobów 4 marchewki 3 pietruszki seler średni por 1 cebula 2-3 liście kapusty 2 ząbki czosnku natka pietruszki kilka gałązek lubczyku 1 liść laurowy 2 ziarna

magiczna kuchnia Kasi
Co zrobić z resztek jedzenia ze Świąt 148

patent jak wykorzystać pozostałości z wczorajszego obiadu: resztki gotowanych ziemniaków. KURCZAK, KTÓRY WRÓCIŁ DO GARNKA Łatwy przepis na wykorzystanie tego co zostało ze świątecznej, czy niedzielnej pieczeni, albo kurczaka, kaczki. Mięso przesmażone w woku lub rondlu z warzywami, zyskuje zupełnie nowy smak. CO MOŻNA ZROBIĆ Z RESZTEK KURCZAKA – PRZEPIS NA ZUPĘ PHO Co można zrobić z resztek kurczaka? Z upę

Niedzielny kucharz
Jajecznica z mlekiem 197

Tym razem danie typowo śniadaniowe – jajecznica z mlekiem. Część z Was zdziwi dodatek mleka, ale to właśnie ono sprawi, że będzie znacznie bardziej puszysta i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SURÓWKA COLESŁAW Z CHRZANEM : przepis, składniki 252

sobie chwilę postoi. Do czego podać surówkę colesław. Oto kilka pomysłów na pyszny obiad: chrupiące udka kurczaka z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką colesław>>> pieczona kaczka z kluskami śląskimi i surówką colesław>>> pulpeciki z indyka w sosie koperkowym i surówką colesław>>> gulasz po węgiersku z kaszą i surówką colesław

Moja Książka Kucharska
Omułki , mule po belgijsku 188

delektować się ich pysznym smakiem . Belgowie nie mają sobie równych w przyrządzaniu tej potrawy . Zresztą nie ma się co dziwić w końcu to ich narodowy przysmak jak u nas kaczka , czy gęś lub karp na święta . Serwują je obowiązkowo z belgijskimi frytkami i różnymi sosami . Doskonała lekka, dietetyczna i pełna wartości odżywczych potrawa . Poniżej najprostszy przepis ulubiony ,mojego starszego syna

Ogrodnik w podróży
Aromatyczny śledz z ziemniakami i granatem 155

przyprawy uniwersalne, przyprawy smakowe (z czosnkiem, curry, chili, koperkiem), przyprawy do mięs, a także przyprawy specjalne (do gulaszu, mięsa mielonego, pomidorów i mozzarelli, gyrosa, sałatek i dipów, pieczonej kaczki). Na każdym wariancie Przyprawy Specjalnej Vegeta Natur znajdziecie także inspirujące przepisy kulinarne. Dziś do mojego dania ze śledziem wybrałam Przyprawę Specjalną Vegeta Natur do ryb i owoców morza . W jej składzie

Kulinarne przygody Gatity
Rosół z kaczki i wołowiny 93

bidi-language:#0400;} Idealny rosół z eko mięsa drobiowego, wołowiny   i warzyw od naszej Spiżarni, do tego mieszany z orkiszem makaron. Bovsko <3 Składniki 2 udka z kaczki 500 g udźca wołowego 300 g marchewki  1 pietruszka 1 kawałek selera 400 g cebuli 1 ząbek czosnku 1 grzyba suszonego (kapelusz) 1 łyżeczka wędzonej soli makaron sól, pieprz

R'n'G Kitchen
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, GRANATEM, POMARAŃCZAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI 175

dosłownie w 5 minut w trakcie kuchennego, świątecznego szaleństwa, jako dodatek (np. w drugi dzień Świąt) do dania głównego. Będzie się ona idealnie komponowała z pieczoną kaczką czy kurczakiem  - przede wszystkim smakowo, ale również kolorystycznie. Pasuje także idealnie do wszelkich pieczeni i innych pieczystych. Sałatka ta może być również doskonałą przekąska po ciężkich

Słodko-Słony Świat Ilony
Buraczki z suszonymi śliwkami 223

przygotowane buraczki przechodzą cudownym aromatem suszonych śliwek. Świetnie nadadzą się na dodatek do mięs, takich jak kaczka lub królik. Ta słodka i aromatyczna przystawka smakuje też wspaniale jako samodzielna surówka. Buraczki z suszonymi śliwkami. Składniki 900 g buraczków średniej wielkości (ok. 70 - 90 g / sztuka) 200 g suszonych śliwek bez pestek 2 - 3 łyżeczki octu winnego jabłkowego ok. 1 łyżeczki

Szybko Szybkowar

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję