kaczki - 2523 przepisów (strona:109/169)

Puree ziemniaczane 277

Najczęściej jest to szklanka, dwie zielonego rozmrożonego groszku lub marchewki zmiksowane ze śmietaną, masłem lub/i mlekiem na gładko i dodane do utłuczonych ziemniaków. Zielone puree podaję do ryby i kaczki, pomarańczowe do kotletów, pieczeni, szczególnie drobiu. Dziś delikatne, maślane puree jako dodatek do obiadu, samo danie (np. podane ze zsiadłym mlekiem :), jako dodatek od zup i sosów. Jeśli chodzi

Zasmakuj Kuchni
Jak przechowywać mięso – część I 294

francuskie. Te z importu są naprawdę bardzo dobre i dość mocno przypominają kurę wiejską. Za 1,2 kg tuszkę trzeba jednak zapłacić, bagatela, 37 zł. To drożej niż za kaczkę, jednak od czasu do czasu warto tyle wydać i po prostu dobrze wykorzystać kupione mięso. Na klatkowej kurze nie zrobisz prawdziwego, smacznego, a już na pewno zdrowego rosołu. 4. Dobrze

Niedzielny kucharz
15 przepisów na pierogi 212

PIEROGI Z MIĘSEM przepis na PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ przepis na PIEROGI Z KURKAMI przepis na PIEROGI Z DYNIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM przepis na PIEROGI Z MIĘSEM KACZKI przepis na PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ przepis na ZIELONE PIEROGI przepis na PIEROGI Z SOCZEWICĄ I PIECZARKAMI przepis na PIEROGI Z ZIELONĄ SOCZEWICĄ przepis na PIEROGI Z SOCZEWICĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

nietylkopasta.pl
Kacze żołądki w sosie śmietanowym 275

gustu wszystkim tym, którzy lubią także zajadać się żołądkami kurzymi. U mnie w domu od dziecka jadło się podroby, więc takie smaki doskonale znam i lubię. Żołądki z kaczki, w porównaniu do żołądków kurzych, są nieco delikatniejsze i oczywiście większe. Inspiracje do przepisu zaczerpnęłam z tej strony , jednak dodałam do sosu odrobinę mąki, aby sos był gęściejszy oraz użyłam mniej

Kuchnia Bazylii
Surówka z pora 106

pora jakie przygotowuję. Wspaniale smakuje do wszelakich obiadów z ziemniaków i mięsnych, codziennych dań obiadowych. Surówkę z pora przygotowuję najczęściej do pieczonego drobiu, świetnie pasuje do kury i kaczki, nadaje bardziej wyrazistego smaku daniu. Można doprawić ją sokiem z cytryny, przełamać delikatnym cukrem pudrem, jednak nie trzeba, jak komu smakuje, wystarczy sól i pieprz. Zobacz także mój inny przepis

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z soczewicą 192

Pierogi te najlepiej smakują polane masłem, posypane tartym parmezanem oraz natką pietruszki. To najlepsze dodatki do ich okraszenia. Polecam Ci także przepisy: – pierogi z mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z SOCZEWICĄ Ilość porcji: farsz

nietylkopasta.pl
Barszcz ukraiński 310

wołowy możesz go użyć w przygotowaniu swojego barszczu. Z pewnością skróci on znacznie czas przygotowania potrawy. Polecam Ci także inne przepisy na tradycyjne zupy: – rosół tradycyjny – rosół z kaczki – flaki – pomidorowa z makaronem – pomidorowa z ryżem – zupa kurkowa – kalafiorowa – przepis na kwaśnicę – zupa pieczarkowa – zupa jarzynowa – najlepsza ogórkowa BARSZCZ UKRAIŃSKI PRZYGOTOWANIE: 2 h ILOŚĆ PORCJI

nietylkopasta.pl
Pierogi z mięsem 236

ilość pręgi lub antrykotu, wtedy ilość mięsa ugotowanego w rosole będzie dużo większa i starczy naprawdę na pokaźną ilość pierogów z mięsem. Polecam Ci także przepisy: – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z MIĘSEM Ilość porcji: farsz

nietylkopasta.pl
Jak ugotować rosół – przepis 1601

lubię najbardziej. Dodaję do niego jarzyny, cebulę, a podaję go z bardzo drobnym makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Polecam Ci także inne przepisy na tradycyjne zupy: – rosół z kaczki – flaki – pomidorowa z makaronem – pomidorowa z ryżem – zupa kurkowa – kalafiorowa – przepis na kwaśnicę – zupa pieczarkowa – zupa jarzynowa – najlepsza ogórkowa PRZEPIS NA ROSÓŁ PRZYGOTOWANIE: 2 h SKŁADNIKI

nietylkopasta.pl
Bażant duszony w czerwonym winie 121

bażanta . bażant , sól, pieprz, trawa żubrowa suszona mielona, tłuszcz (u mnie gęsi), 2 -3 owoce jałowca, 400 ml czerwonego wytrawnego wina, 200 ml bulionu drobiowego (u mnie z kaczki), Bażanta oczyścić, pokroić na pół lub na 4 części (zależy od wielkości ptaka), oprószyć solą i trawą żubrową. W garnku z grubym dnem, na rozgrzanym tłuszczu, obsmażyć na rumiano ze wszystkich

królestwo garów
Ramen po polsku 166

Mając do dyspozycji tylko trzy składniki można wyczarować rozmaite dania, to pokazuje, że w kuchni nie ma żadnych ograniczeń 🙂 Co przygotowalibyście z kaczki, kaszy i kapusty? U mnie wyszła … Czytaj dalej Ramen po polsku

czarrna od kuchni
Sos gruszkowy 102

Idealnie pasuje do kaczki Składniki 250 g gruszek 2 cebule pół szklanki białego wytrawnego wina pół szklanki śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżka natki pietruszki kawałek cynamonu goździk liść laurowy 4 łyżki masła 1 łyżka cukru sól pieprz Przygotowanie Gruszki obrałem, pozbawiłem z gniazd nasiennych, pokroiłem w kostkę. Pokrojone cebule zeszkliłem na 2 łyżkach

R'n'G Kitchen
Kurczak pieczony z jabłkami / Roasted chicken with apples 153

piekarnika i obiad robi się sam. A co najważniejsze, kurczak wychodzi przepyszny! Polecam na leniwy weekendowy obiad dla całej rodziny. Jeżeli lubisz połączenie mięs z jabłkami, polecam także kaczkę pieczoną z jabłkami i pomarańczami , kurczaka z jabłkami i dynią i kurczaka w cydrze z jabłkami – wszystkie obłędne! Scroll down for recipe in English Kurczak pieczony z jabłkami

karmelowy
40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 381

Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta wątróbka saute Krewetki w maśle czosnkowym Krewetki w pomidorach Śledź pieczony Łosoś w maśle czosnkowo-ziołowym Pstrąg pieczony w rozmarynie Smażona pierś z kaczki na puree brokułowym Gulasz z jelenia Gulasz z dzika Co jeszcze warto wiedzieć o adaptacji? Aby keto-adaptacja przeszła sprawnie i jak najmniej uciążliwie warto zapoznać się z kilkoma wskazówkami

Ola la LCHF
Rosół wołowo drobiowy z ziemniakami 119

wołowiny rosołowej porcja rosołowa z kurczaka lub kawałek kaczki marchewka pietruszka seler por sól pieprz ziele angielskie listek laurowy cebula natka pietruszki i kperek W garnku nastawiamy wodę, ok 4l. wkładamy jarzyny i doprowadzamy do wrzenia, tedy wkładamy mięso (do wrzątku , gdyż wtedy nie wydziela ono krwi i nie trzeba zbierać szumowin) Gotujemy bardzo długo na wolnym ogniu aż mięso

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania