jezyny - 1510 przepisów (strona:67/101)

75 przepisów fit 2880

maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl pietruszkowy Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl kakaowy z płatkami owsianymi Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Lemoniada arbuzowa, arbuzada Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami

Moja smaczna kuchnia
Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi 129

możemy pić przez cały rok. Tej zimy rozpoczęłam koktajlowe szaleństwo po raz pierwszy na blogu i będę je kontynuować. Zwykle koktajle najczęściej robiłam latem z owoców takich jak truskawki, jeżyny czy jagody, na maślance, którą tak polubiłam dzięki mojej mamie! Są szybkie w przygotowaniu, a w dodatku możemy wykorzystać nawet mrożone owoce. Dzisiaj koktajl pomarańczowy, który bardzo mi smakował

Moja smaczna kuchnia
Kolacja w ProVita 121

risotto, podkreślił smak jarmużu i zintegrował się z kompresowanymi pomidorkami, które okazały się bardziej wytrawne niż w początkowym wyobrażeniu. Riesling królem jest i basta! - lody burakowe, bita śmietana, sos jeżyny z jagodami, makaroniki z musem pomarańczowym z limoncello, figa i Cabernet Blanc. Lody burakowe z bitą śmietaną, sosem jeżynowym z jagodami, makaronikiem z musem pomarańczowym z limoncello i figą

królestwo garów
Koktajl truskawkowo - jeżynowy 97

Potrzebne składniki:   20 truskawek 10 jeżyn 0,25 mleka (ja dałam sojowe) Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być schłodzone.  Mrożone owoce umieszczamy w misie kielichowego miksera i miksujemy i dodajemy mleko

Łycha smaków
Galaretka z szampana z malinami 273

każde przyjęcie. Poza tym świetnie ochłodzi nas także przy letnim grillu. A do tego jest bardzo prosta i szybka. Zamiast malin, możecie użyć klasycznie truskawek, ale też borówek, jeżyn, cokolwiek tylko wymyślicie (oprócz świeżego ananasa!). Składniki: 3 łyżki żelatyny 480 ml wody 360 ml szampana (słodkiego) 360 ml ginger ale (jeśli nie znajdziecie, można użyć lemoniady, np. Bitter Lemon Schweppsa

Pociąg Do Kuchni
Wątróbki Drobiowe z Sosem Czekoladowo- Balsamicznym i Kaszą Bulgur 169

właśnie z czekoladą, rewelacja! Składniki na 2 osoby: kilka wątróbek drobiowych 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego 2 garście rukoli mleko do namoczenia wątróbek mąka do obtoczenia wątróbek kilka owoców jeżyn (użyłam mrożone, które wcześniej rozmroziłam) kilka owoców malin (użyłam mrożone, które wcześniej rozmroziłam) 1/2 szklanki kaszy bulgur pszenny 1 szklanka wody (do ugotowania kaszy) sól 1 łyżeczka kurkumy 3 kosteczki

Blondynka Gotuje
Muffinki z owocami leśnymi 119

waniliowy 180 ml gęstej śmietanki 18% 180 ml jogurtu o smaku owoców leśnych ( można też użyć w zamian jogurt naturalny) 2 jajka 250 g mieszanki owocowej - ja mam jagody, jeżyny, porzeczkę czarną i czerwoną, truskawki, maliny ( owoce mogą być mrożone) Dodatkowo: papierowe foremki na muffinki (12 sztuk) + blaszka do muffinek, która nie jest konieczna Wykonanie: Wyrobienie ciasta jest bardzo proste

W Moim Magicznym Domu
Jadalne prezenty: domowy ocet aromatyzowany (+ oczywiście gotowe etykietki) 154

suszone figi. Składniki wystarczy razem pogotować, a po przecedzeniu otrzymacie gęsty, błyszczący ocet, które będzie przepyszny na sałatkach. Zamiast suszonych fig możecie użyć innych owoców, np. malin, porzeczek, truskawek, jeżyn, czereśni, moreli, a nawet mango czy marakui. Po więcej receptur na octy z owocami odsyłam Was do Bei , gdzie znajdziecie także patent na przygotowanie octu na bazie mrożonych owoców (jakbyście

Chilli Czosnek i Oliwa
Rewelacyjny Deser z Biszkoptami i Puszystym Kremem 187

przepis. Będziemy potrzebować: użyłam miski o wymiarach: 13 cm średnica dna, 11 cm wysokość,  19 cm średnica góry miski około 300 g jagód (można dodać również maliny i jeżyny) 300 g serka homogenizowanego o smaku naturalnym 300 ml śmietany 30% lub 36% około 300 g biszkoptów 250 ml mleka 100 g cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny

Uwaga Babcia Gotuje
Herbata zakazany owoc . 85

Zapraszam na przepyszną herbatkę Zakazany owoc od firmy Skworcu . W jej skład wchodzą owoce ananasa , papai, rodzynek , fig, kawałki jabłka , hibiskus,plasterki pomarańczy  jeżyny i kwiat piwonii . Herbata jest przepyszna , serdecznie zapraszam do wypróbowania :) Składniki : Herbata zakazany owoc od  Skworcu Wrząca woda Cukier do smaku Wykonanie :   Do kubka wsypać 1/2 łyżki mieszanki herbacianej , zalać wrzątkiem i odstawić

Sama słodycz i szczypta chili
Kolorowa galaretka z owocami 109

chandrę z powodu szybko uciekającego światła słonecznego ;-)  SKŁADNIKI na 4 porcje 1 galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa 1 puszka brzoskwiń w syropie miks mrożonych owoców np. jagody, czerwona porzeczka, jeżyna WYKONANIE Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do miseczek. Do każdej miseczki wsypać miks owoców (bez odmrażania). Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu zastępując część wody odlanym sokiem

Passions hobbies life
Leśny Mech 254

śmietany kremówki 30-36% 1 lub 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo Nasionka granatu do dekoracji (można też użyć innych owoców np. jagody, borówki, jeżyny, maliny) Całe jajka utrzeć porządnie razem z cukrem w mikserze a następnie, cały czas miksując, dolewać stopniowo olej. Teraz dodać wanilię oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenie i wymieszać

Złote przepisy
Koktajl ananasowo - bananowy 150

kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl ananasowo - bananowy Składniki: szklanka kefiru 1/4 świeżego ananasa 1/2 banana Przygotowanie: Do blendera z wysokim kielichem przelewamy kefir, dodajemy obranego banana podzielonego na kawałki oraz obranego

Moja smaczna kuchnia
#13 Jelly tea 118

Ostudzoną herbatę dopełniamy 1/4 szklanki mleka, mieszamy. Dodajemy galaretki - do leśnej jagodową, a do tropikalnej - arbuzową. U nas w leśnej jelly tea wylądowały jeszcze drobno pokrojone żelki o smaku jeżyn. Już mi się marzy kolejna wersja z truskawkowo-muffinkową herbatą i truskawkową galaretką

Kuchnia w szuwarach
Leśny skrzat 202

granatu. Owoc granatu przekroić na pół wszerz, następnie tłukąc w niego łyżką drewnianą „wydobywać” owoce. Ciasto pokroić na kwadraty, podawać, przechowywać w lodówce. *moja mieszanka zawierała maliny, jeżyny, borówki bruszwica, porzeczki, jagody, żurawinę ** można użyć śmietanki kokosowej, w tym celu puszkę z mlekiem kokosowym otworzyć, zrobić dwie dziurki np. słomką, przechylić puszkę wylewając wodę kokosową, wyjąć śmietankę łyżką

moj przepis na