mąki pszennej pełnoziarnistej typ 2000 2 łyżki karobu 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli niecałe pół szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka wody mineralnej opcjonalnie: garść liofilizowanych owoców (malina, truskawka, jeżyna, czarna porzeczka) Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180° C. 2. Banany dokładnie rozgnieść lub zmiksować za pomocą blendera. 3. Mąkę wymieszać z karobem, sodą i solą. 4. Połączyć mąkę
Domowa Cookierenka Agikaszka kukurydziana z twarogiem, miodem klonowym i jeżynami (również w środku) ; yerba mate miodowo-karmelowa~ Zapomniana...Ostatnio jedzona w czerwcu :o Jeszcze ten tydzień i mam ferie! :) Chociaż szczerze mówiąc to wolałabym je trochę później, bo następny wolny okres będzie dopiero na Wielkanoc tj. w kwietniu
breakfast of dreamskokosowe* kluski leniwe z mielonego twarogu z truskawkami i jeżynami~ *z mąki kokosowej Były takie pyszne, a zdjęcia jak na złość nie wyszły >.< PRZEPIS /1 porcja/ ~230g mielonego twarogu ~białko ~40-45g mąki kokosowej ~cukier/stevia Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Rano z ciasta zrobić wałeczek, kroić na kawałki i wrzucać kluski do gotującej
breakfast of dreamsowsianka na mleku sojowym z otrębami, cynamonem, jeżynami (także w środku) i domowym masłem migdałowym
breakfast of dreamskasza owsiana na mleku sojowym z jeżynami (także w środku) i miodem rzepakowym
breakfast of dreamsotrębowe ciasto na białkach z jeżynami i masłem orzechowym~ Zostało mi sporo białek i postanowiłam wykorzystać je inaczej niż jak zwykle - dodając do omleta biszkoptowego. Upiekłam sobie "ciasto", które w piekarniku wyrosło przecuuudnie! Gdy czas pieczenia się skończył i przyszłam żeby je wyjąć czekała mnie niespodzianka...Ciasto równie "cudownie" opadło :( Ale smakowało i tak bardzo dobrze! :) Dzisiaj w szkole ciężki
breakfast of dreamsjęczmienne, siemię lniane, amarantus ekspandowany. A jako dodatki ... crunchy czekoladowe, orzechy nerkowca, gorzka czekolada z Belgii, krówki, figi suszone, migdały (płatki migdałowe), nasiona chia i liofilizowane * jeżyny. *liofilizacja owoców polega na suszeniu owoców ze stanu zamrożonego, dzięki czemu w niskich temperaturach nie ulegają degradacji ich najcenniejsze wartości odżywcze. Polecam wszystkim skomponowanie swojej mieszanki na stronie mojemusli.pl
chili & sugarkażdy wypije aż do dna, a potem z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) WARSTWA JAGODOWA: * herbata miętowa ( Posti ) – 125 ml * owoce leśne : maliny, borówki, jeżyny – 3/4 szkl * miód – 2 łyżki WARSTWA KOKOSOWA: * herbata miętowa ( Posti ) – 125 ml * mleko kokosowe – 125 ml * kokos – 2 łyżki * miód – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: WARSTWA
Ostra na Słodkozachęcam do truskawkowego deseru, bo sezon na te pyszne owoce nie trwa długo, a czekam cały rok! Zobaczcie także inne pomysły na koktajle: Koktajl bananowy z kiwi Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl truskawkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Truskawkowy koktajl na maślance Składniki: 1 litr maślanki 500 g truskawek cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Umyte
Moja smaczna kuchniaSkładniki marmoladki jabłkowej: 1 kg jabłek 2 łyżki octu 1 szklanka cukru 2 galaretki cytrynowe Składniki na piankę: 2 galaretki z owoców leśnych 2 opakowania śmietany śnieżki Borówki lub jeżyny Wykonanie marmoladki: Jabłka kroimy w grubą kostkę, skrapiamy octem i odstawiamy na parę godzin. Następnie wkładamy do rondla, wsypujemy cukier i smażymy na wolnym ogniu około godziny cały czas mieszając
Tradycyjna KuchniaKtóż nie uwielbia lodów? :) u mnie domowe, owocowe- leśne ! Składniki: 15 dag czerwonych porzeczek 15 dag jeżyn 15 dag żurawiny 30 dag cukru 1 białko 1 szklanka śmietanki kremówki Wykonanie: Owoce przetrzeć ( mogą być wcześniej zamrożone) następnie cukier zagotować w jednej szklance wody. Gdy syrop ostygnie wymieszać z owocami. Dodać białko, śmietankę i jeszcze raz dokładnie wymieszać . Wlać
Tradycyjna Kuchniaręcznikiem nasączonym oliwą z oliwek (możemy smażyć pod przykryciem lub bez, jak nam wygodniej się potem przewraca) gotowe placki polewamy miodem lub przekładamy musem owocowym, ja podałam z jogurtem, jeżynami w syropie i miodem ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl bananowy z kiwi Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl z jeżyn na maślance Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy
Moja smaczna kuchnia200g czekolady gorzkiej 2 łyżki koniaku 4 łyżki wody mineralnej 30g masła 3 jajka 55g cukru 125 ml śmietanki oraz puszka masy kajmakowej 500g malin (można użyć również porzeczek, jeżyn lub wydrylowanych wiśni) Sposób przygotowania: Kruche ciasto: Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni C. Masło i smalec siekamy z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i kakao. Ubijamy białko jajka, dodajemy
Pyry na Gaz