nich zaproponowano nam wino Marques De Casa Cabernet Sauvignon. Typowy, bardzo przyjemny przykład chilijskiego Cabernet Sauvignon z Maipo Valley. O pięknym głębokim czerwonym kolorze i aromacie wiśni, czarnej porzeczki, jeżyny, czekolady i dymu z ładnie schowanymi jedwabistymi taninami. Desery: Panacotta z oliwą z oliwek / winogrona / borówki amerykańskie Gruszki / rodzynki / orzechy włoskie / sopaipillas pasadas(6) Borgoña(7) / kokos / owoce leśne
królestwo garówFriedricha (Pfalz). Wspaniałe czerwone wytrawne wino, 100% zawierające jeden z najpopularniejszych niemieckich szczepów czerwonych winogron, tak naprawdę o ciemnorubinowej barwie. Zawiera bardzo bogaty bukiet owocowy z przewagą wiśni i jeżyny, w mniejszym stopniu innych owoców leśnych, w smaku złożone i głębokie z eleganckimi taninami, gęstej strukturze i fajnym, długim finiszu, zostającym na podniebieniu, powodując dobrą równowagę z mięsem, daniem
królestwo garówpotraw mięsnych. Zdecydowanie najlepsze ale i najdroższe w tej kolekcji (29,99 zł) czerwone wino, którego próbowaliśmy to Takler Szekszárdi Merlot 2012 . Dominują w nim aromaty wiśni, czereśni, jeżyn. Wino spędziło 18 miesięcy w dębowych beczkach co się w nim wyczuwa. Wino jest potężne, ciężkie, bogate i dobrze ułożone. W ustach ma sporo ciała, jest gładkie i jedwabiste. Taniny
królestwo garówmoże się sprawdzić na wielu letnich, plenerowych imprezach. Limited Edition Colchagua Malbec 2012 ( 24,99 zł). W kieliszku intensywnie czerwone z fioletowymi refleksami. Dominują typowe dla Malbeca aromaty jeżyn i dojrzałych wiśni. W ustach jest mocne ale dość gładkie. Taniny są przyjemne, nieagresywne. Wino jest bardzo smaczne i doskonale sprawdzi się na przykład do solidnego kawałka argentyńskiej wołowiny. Warto otworzyć
królestwo garówpamiętam żebym kiedykolwiek miała do czynienie z mąką krupczatką Moim zdaniem się udało choć granat chyba niedojrzały kupiony. Następnym razem skuszę się na pasujące naprawdę do nazwy owoce jak jeżyny, maliny, czy jagody. Najpierw przepis z bloga Przyjemność z Pieczenia, potem sporo fotek ;) Składniki: (forma okągła 25 cm) Ciasto: 450 g drobnego szpinaku 1 1/3 szkl. cukru 3 jajka
W kuchni bez szafekCiasto pyszne, znikające ze stołu w błyskawicznym tempie:) Przepis z bloga Doroty :) Do ciasta można wykorzystać też inne owoce, jak np. jeżyny, borówkę amerykańską czy porzeczkę. Składniki na formę o wym. 33cm x 20 cm: Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki pszennej lub krupczatki; 250 g masła lub margaryny, zimnego; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 3 łyżki cukru pudru
In my kitchenSkładniki: Beza 4 białka 150 gram cukru szczypta soli Do ozdoby Świeże jeżyny Krem cytrynowy (lemon curd) http://kuukbuuk.blogspot.com/2015/03/lemon-curd.html Piekarnik nagrzewamy do 110 stopni. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier. Sztywną pianę przekładamy do rękawa cukierniczego. Za pomocą dekoracyjnej końcówki rysujemy na papierze do pieczenia gniazdka. Pieczemy około godziny aż bezy będą suche
KuukBuukzużycie lekko "zmęczonych" owoców, które straciły już jędrność. Polecam na zakończenie sezonu czereśniowego. A jak czereśnie się skończą można użyć innych owoców sezonowych. Doskonale nadają się wiśnie, morele, jagody, jeżyny lub maliny, albo śliwki. Składniki na 4-6 porcji: 500 g czereśni opłukanych i bez pestek 3 jaja 1 szklanka mleka 6 łyżek mąki 5 łyżek cukru (ilość cukru zależy
Pełny talerzsmaki i ... powstaje coś wspaniałego. Ten deser taki niewątpliwie był. Był moją wspaniałą chwilą, zwieńczeniem dnia. Czy Was też cieszą takie łaciate łakocie? Składniki: 1/2 szklanki jagód 1/3 szklanki jeżyn kilka malin 1 szklanka naturalnego serka homogenizowanego 0% 1 szklanka jogurtu typ grecki 0% Przygotowanie: Wykonanie jest bardzo proste. Wszystkie owoce miksujemy razem z jogurtem naturalnym. Przygotowujemy pucharek (lub inne
Słodkie okruszkiprzedstawiam Wam przepis na bardzo, bardzo, baaardzo dobre, wiosenne muffinki. Ktoś chętny do spróbowania? :) :) Przepis na 12 muffinek: 3 białka 80 g mąki ryżowej 180 g owoców (truskawki, jeżyny, maliny - mogą być mrożone) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta 1 łyżeczka aromatu waniliowego Delecta 1 łyżka stewii Przygotowanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać mąkę oraz
Czarnawisienkamój patent na pyszny i szybki deser! Wersja z truskawkami Składniki: (na 2 ramekiny ⌀ 9 cm) 3 żółtka 2 łyżki cukru owoce - najlepsze są moim zdaniem kwaskowe - porzeczki, jeżyny, jagody Owoce wsypujemy do ramekinów lub innego naczynia odpornego na wysoką temperaturę. Żółtka ubijamy na białą masę z cukrem i zalewamy nią owoce. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut w temperaturze
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!domownicy byli nim zachwyceni. Moje ciasto jest z nutką kwasku z czarnej porzeczki, jednak jeżeli chcecie możecie zmienić owoce na swoje ulubione, doskonale łączy się z truskawką, maliną czy jeżyną. Składniki: 120 g kaszy kuskus 100 ml gorącego mleka 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła roztopionego 120 g cukru trzcinowego
Niezły Młynekszalała mama, wzięła naturalny i z jakimiś ziołami)i kozi "Sir Grill", który mamy zamiar ugrilować i spróbować -pomidory o tak poetyckich nazwach jak zebra czy czarny tygrys, jeżyny i ciekawą czarną sałatę -aroniowy susz do przygotowywania herbatki -niepasteryzowane piwa (w tym migdałowe-hm?) -cydr trzebnicki (po degustacji- dobra rada, nie pijemy na pusty żołądek po całym dniu pracy
les mirabelleszawiązały mini kwiatowstany Seler naciowy w ogóle nie wykiełkował i na jego miejscu posialiśmy rukolę. A tu po tylu miesiącach wykiełkował jeden śmiałek:) A tak pięknie przebarwiła się jeżyna bezkolcowa W naszym ogrodzie świetnie się czuje kocur naszych sąsiadów. Jak tylko usłyszy nasze głosy to nadbiega, dzwoniąc dzwonkiem zawieszonym na szyi
les mirabelles