jej kuchnia - 1500 przepisów (strona:83/100)

Pierogi z kapustą i grzybami 278

Pierogi z kapustą i grzybami to jedna z najbardziej znanych, a zarazem uniwersalnych potraw. Ponieważ w praktyce przygotowywana jest z suszonych leśnych grzybów, jest popularna przez

Kulinarna Pokusa
Pizza farmerska z kurczakiem, jarmużem, kukurydzą i groszkiem 208

Dzisiaj zaproponować chcę Wam pyszną pizzę z całym mnóstwem warzyw : złocista kukurydza , pachnący zielony groszek i zdrowy jarmuż . W tle oczywiście sos pomidorowy z całym mnóstwem

Passions hobbies life
Wieszak w stylu shabby chic i vintage - remont klatki schodowej (część pierwsza) 234

Dziś w blogu przepis na wieszak w stylu shabby chic do przedpokoju Przedpokój zwykle traktowany jest po macoszemu, choć tak naprawdę to wizytówka domu... I u

dobra gospodyni dom wesołym czyni
KAPUSTA Z BOCZKIEM I GRZYBAMI + PIECZONE ZIEMNIACZKI ZIOŁOWE 225

Po głowie nie chodziło nam ostatnio nic innego jak tylko boczek i dobra kapusta. A, że z takiego połączenia wychodzi para idealna to nie było wyjścia

Wypisz Wymaluj
Czy warto jechać do Gruzji? cz. II – Adżaria 314

mieszkańców. Nad głowami sunie nam wagonik kolejki linowej. To tu jest kolejka? Jak w Tbilisi? Ale gdzie ona wjeżdża? Otóż trasa kolejki linowej w Batumi jest znacznie dłuższa niż jej odpowiednika w stolicy. Jedziemy niemal 3 km, aż do pobliskiej góry. Tam znajduje się taras widokowy. My podziwialiśmy widoki nocą – zastanawiam się jak pięknie musi być w dzień. Cena(...)Miałam okazję odwiedzić ich bajkową uprawę oraz sortownię. W „fabryce mandarynek” przerabia się kilkaset ton tych owoców dziennie!Adżarska wieśKlimat Gruzji, niesamowitą gościnność Adżarów i ich pyszną kuchnię najlepiej poznaje się w ich domach. Tutaj chyba każdy ma zapas domowego wina i czaczy. Niezwykle miło wspominam wizytę w Gobroneti - wiosce położonej wysoko w górach, daleko od cywilizacji.  Została

Poezja smaku
Kulisy fotografii kulinarnej: Jak robi zdjęcia Monika z bloga Z chaty na końcu wsi +LP 188

kulinarnej. JAKIM SPRZĘTEM ROBISZ ZDJĘCIA ? Zaczynałam z Nikonem d50 i kitowym obiektywem ze światłem 3,5-5,6. Z czasów fotografii sportowej został mi teleobiektyw 70-300, ale w kuchni się nie sprawdza ;) Odkrycie niedrogiego obiektywu 50 mm f1,8 to był przełom w świadomości używania światła. Po 12 latach zmieniłam aparat na Nikona D7100, również amatorski, ale z matrycą(...)takie rozwiązania się podoba. I najważniejsze to się nie zniechęcać, jeżeli wydaje nam się, że nigdy nie osiągniemy poziomu osoby, którą podziwiamy. Zerknijmy na zdjęcia z jej początków. Każdy kiedyś zaczynał :) Wszystkich pasjonatów fotografii kulinarnej, którzy chcą rozwijać swoje umiejętności, zapraszam do fotograficznej grupy wsparcia . Stworzyłam ją dla osób które chcą poprosić o radę, wskazówki, zapytać o sprzęt, technikę

Chilli Czosnek i Oliwa