jej kuchnia - 1500 przepisów (strona:87/100)

Czy warto jechać do Gruzji? cz. II – Adżaria 236

mieszkańców. Nad głowami sunie nam wagonik kolejki linowej. To tu jest kolejka? Jak w Tbilisi? Ale gdzie ona wjeżdża? Otóż trasa kolejki linowej w Batumi jest znacznie dłuższa niż jej odpowiednika w stolicy. Jedziemy niemal 3 km, aż do pobliskiej góry. Tam znajduje się taras widokowy. My podziwialiśmy widoki nocą – zastanawiam się jak pięknie musi być w dzień. Cena(...)Miałam okazję odwiedzić ich bajkową uprawę oraz sortownię. W „fabryce mandarynek” przerabia się kilkaset ton tych owoców dziennie!Adżarska wieśKlimat Gruzji, niesamowitą gościnność Adżarów i ich pyszną kuchnię najlepiej poznaje się w ich domach. Tutaj chyba każdy ma zapas domowego wina i czaczy. Niezwykle miło wspominam wizytę w Gobroneti - wiosce położonej wysoko w górach, daleko od cywilizacji.  Została

Poezja smaku
Kulisy fotografii kulinarnej: Jak robi zdjęcia Monika z bloga Z chaty na końcu wsi +LP 149

kulinarnej. JAKIM SPRZĘTEM ROBISZ ZDJĘCIA ? Zaczynałam z Nikonem d50 i kitowym obiektywem ze światłem 3,5-5,6. Z czasów fotografii sportowej został mi teleobiektyw 70-300, ale w kuchni się nie sprawdza ;) Odkrycie niedrogiego obiektywu 50 mm f1,8 to był przełom w świadomości używania światła. Po 12 latach zmieniłam aparat na Nikona D7100, również amatorski, ale z matrycą(...)takie rozwiązania się podoba. I najważniejsze to się nie zniechęcać, jeżeli wydaje nam się, że nigdy nie osiągniemy poziomu osoby, którą podziwiamy. Zerknijmy na zdjęcia z jej początków. Każdy kiedyś zaczynał :) Wszystkich pasjonatów fotografii kulinarnej, którzy chcą rozwijać swoje umiejętności, zapraszam do fotograficznej grupy wsparcia . Stworzyłam ją dla osób które chcą poprosić o radę, wskazówki, zapytać o sprzęt, technikę

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania