Jajka Wielkanocne z nadzieniem orzechowym 202pieprzem. Plastry boczku wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uprażyć w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 200 stopni, następnie pokruszyć na małe kawałki. Do połówek jajek nałożyć przygotowany farsz, posypać pokruszonym boczkiem, ozdobić chrzanem i posypać posiekaną natką pietruszki
Tradycyjna Kuchnia
Drobiowe zawijańce ze szpinakiem i serem feta 510dodatkiem czosnku i serem feta, to ciekawa propozycja na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w zielonych liściach. Składniki: 1kg fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 600g mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 130g sera feta 3 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta pokroić na duże kawałki, następnie rozbić tłuczkiem przez folię(...)całość smażyć chwilę na wolnym ogniu. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 3. Na każdym rozbitym kawałku fileta, położyć czubatą łyżkę farszu i zwinąć w roladę. 4. Następnie każdą roladę obtaczać w rozkłóconych jajkach i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Szalona Kuchnia Eweliny
Chińska rolada, rolada z mięsem mielonym i chińszczyzną domowej roboty 167mamy obiad dla całej rodziny. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Spróbujcie. Składniki: * ciasto: - 16 łyżek mąki pszennej - 2 szklanki mleka - 0,5 szklanki oleju - 2 jajka - szczypta soli * farsz: - 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam drobiowego) - 0,5 kg mieszanki chińskiej (mrożonki) - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki startego na drobnej tarce świeżego imbiru - papryczka chilli
CookYourself
Jajka faszerowane tuńczykiem 166rozkrawamy na pół. Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać drobno posiekanego szczypiorku. Na każda polówkę jajka nakładamy porcję farszu oraz rzeżuchę i kawałki posiekanej rzodkiewki. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem
Pyry na Gaz
Jajka faszerowane pieczarkami 191grzyby z drobno posiekana cebulką i dodatkiem soku z cytryny. Doprawiamy do smaku sola , świeżo mielonym czarnym pieprzem i płatkami chilli. Całość miksujemy ręcznym blenderem. Na każdą połówkę jajka nakładamy porcje farszu. Oraz listki świeżej rukoli. Posypujemy płatkami chilli
Pyry na Gaz
Biszkoptowe rogaliki z jabłkami (na drożdżach). 228kostka) niepełna szklanka cukru pudru 5 szklanek mąki pszennej tortowej 70 ml letniego mleka do rozczynu 200 ml letniego mleka do ciasta 150 g masła roztopionego, wystudzonego 3 jajka szczypta soli Farsz: 6 niedużych jabłek - 3 słodkie i 3 o kwaskowym smaku pół szklanki cukru pół szklanki mąki Dodatkowo cukier puder do posypania. Wykonanie: Na dnie miski rozkruszyć drożdże, dołożyć
Poezja Smaków - blog kulinarny
KROKIETY ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 171załatwienia, zakupy, obiad...no nic samo się nie zrobi. I tak zapraszam na całkiem smaczne krokiety. SKŁADNIKI: na naleśniki 1 1/2 szkl mleka mąka około szklanki 1 jajko sól na farsz 1 szalotka 500 g pieczarek 300g świeżego szpinaku 250 g ricotty 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki startego żółtego sera sól pieprz dodatkowo bułka tarta mleko olej do smażenia
Kuchnia w opałach
PIECZONE BAGIETKI Z JAJECZNYM FARSZEM (wersja II) 177papryka * 6-7 pieczarek * sól Wykonanie: Z bagietek wyciąć środki. Jajka rozklepać dodają ser, majonez i sól. Kiełbasę, oczyszczone pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, dodać do jajek, wymieszać. Nałożyć farsz do bułek, ułożyć je na blaszce i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C około 15-20 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, polane ketchupem. Można też
Zrób to smacznie
z kaszą jeczmienną i mięsem drobiowym pyszne z piekarnika gołąbki z młodej kapusty... 165kapuście zagotować i ugotować w niej do miękkości kaszę jęczmienną, użyłam grubsza łamana, ugotowaną kaszę wylać na durszlak i wsypać do miski, wystudzić, kaszę wymieszać dokładnie z przyprawami, jajkami, koperkiem nakładać farsz na kapustę i zawijać, układać w naczyniu żaroodpornym (mi wyszły 3 naczynia), na gołabki wlac sok pomidorowy, wodę, dodać masło piec w 200 C pod przykryciem
W Mojej Kuchni Lubię
FIRINDA PEYNIRLI EKMEK, czyli turecka zapiekanka 165białego sera (typu feta) 1 łyżka natki pietruszki 5 oliwek (czarnych lub zielonych) 2 jajka chili Przygotowanie Ugnieść ser i wymieszać z natką, pokrojonymi w plastry oliwkami i jajkami. Smarować chleb farszem i posypać chili. Upiec w piekarniku w temperaturze 180 °C. Artykuł FIRINDA PEYNIRLI EKMEK, czyli turecka zapiekanka pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisy
Naleśniki szpinakowe z wędzonym łososiem 275teraz zapraszam na mój przepis ;) Składniki: Naleśniki: 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej szklanka wody lekko gazowanej około 1/3 opakowania mrożonego szpinaku rozdrobnionego (całe opakowanie 450g) 2 duże jajka sól, pieprz Farsz: 100g łososia wędzonego na zimno serek naturalny do smarowania ( u mnie serek lekki z Piątnicy) 1/2 papryki surowej lub marynowanej 80-100g zielonego ogórka łyżeczka posiekanego koperku sól
Czerwona Porzeczka
Przekąski na Sylwestra 1516Szmpańskiej zabawy i dużo szczęścia w Nowym Roku! Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami Nuggetsy z piekarnika Schabowe kąski w krakersach Pizzerinki ze szpinakiem
Szefowa kuchni
Pierogi z makiem i bakaliami 219średniej wielkości. Potrzebujemy na ciasto: 1 kg mąki pszennej łyżeczkę soli łyżkę oleju jedno jajko ciepłą wodę Do dużej miski przesypujemy mąkę, dodajemy sól i olej oraz jajko. Jajko jest konieczne, farsz będzie zawierał orzechy, więc ciasto musi być twardsze, żeby utrzymało nadzienie. Partiami dolewamy ciepłą wodę i wyrabiamy sprężyste ciasto. Po wyrobieniu odstawiamy na pół godziny. Wałkujemy cienko
ladykitchen
Tortilla gryczana z kurczakiem. 178Składniki na tortille: 1 szklanka mleka 1,5% 7 łyżek mąki gryczanej szczypta pieprzu cayanne, bazylii i oregano 1 łyżka oliwy z oliwek 1 jajko Składniki na farsz: 1/2 pomidora 1/2 papryki czerwonej 1/2 ogórka zielonego 1 filet piersi z kurczaka Składniki na sos czosnkowy: 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki czosnku granulowanego Wszystkie składniki na tortille wrzucamy do blendera
Moje-pitraszenie
Knedle z jarmużem 193Rewelacyjny jarski obiad dla wielbicieli klusek. Wegeterianie też bedą zadowoleni. Polecam! Składniki na knedle: 1 kg ziemniaków 30 dkg mąki orkiszowej (w tym 1 łyżka mąki ziemniaczanej) 1 jajko Składniki na farsz: 250 g jarmużu 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz gałka muszkatałowa szczypta imbiru 100-120 g serka np. Philadelphia 4 łyżeczki mielonych orzechów laskowych Omasta: 2 łyżki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Maślane pierogi z wiśniami 199wiśniami i ciastem maślanym. Są delikatne w smaku, mojej rodzinie bardzo smakowały. Składniki: Ciasto: 0,5 kilograma mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 łyżki roztopionego masła 1 jajko szczypta soli Farsz: 0,5 kilograma wiśni Sposób przygotowania: Wiśnie myjemy, drylujemy i odsączamy z nadmiaru soku. Składniki ciasta umieszczamy w robocie lub zagniatamy ręcznie na gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto
Bajeczna Kuchnia
gołąbki z ziemniakami 256obrałam starłam na tarce o średnich oczkach, odcisnęłam z nadmiaru wody. Cebulkę obrałam, pokroiłam w kosteczkę, podsmażyłam razem z drobno pokrojoną kiełbaską. Starte ziemniaki połączyłam z przestygniętą cebulką jajkiem i przyprawami. Farsz musi być dobrze doprawiony, żeby gołąbki nie były za mdłe. Na ostudzone liście kapusty nakładałam po 2 łyżki farszu, zawinęłam. Gołąbki pokładałam ciasno w garnku. Polałam bulionem wymieszanym
Darcia w kuchni
Tarta z grzybami 231bryndzy lub dowolnego sera 2 jajka 3 łyżki śmietany czosnek niedźwiedzi suszony sól, pieprz Ser miksujemy ze wszystkimi składnikami. Próbujemy i doprawiamy. Ostrożnie z solą. Jajka zwiążą nam farsz. W trakcie pieczenia ser trochę urośnie i będzie sprawiał wrażenie „latającego”, ale wystarczy po wyciągnięciu z piekarnika zostawić tartę na 10 min. Ser opadnie i się ściągnie. Będzie można kroić. Składanie
ladykitchen
SKRZYDEŁKA FASZEROWANE PIECZARKAMI 348łyżeczki przyprawy do kurczaka.Gdy farsz przestygnie wciskamy go w skrzydełka.Nie należy się martwić gdy pojawią się nam niewielkie dziury,farsz nie wypadnie.Jeśli chcecie możecie do farszu dodać jedno jajko,masa będzie bardziej zbita.Ze względu na moją alergię unikam jajek jeśli to tylko możliwe.Wystające mięsko skrzydełka na końcu należy zwinąć do środka lub spiąć wykałaczką. Skrzydełka układamy
Niespełnione zdolności kulinarne
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 336Składniki ( na 22 sztuki ): Ciasto: ( można zrobić z mniejszej ilości mąki ponieważ mi trochę ciasta zostało ) 400g mąki pszennej, 1 łyżka oleju, 120 - 140ml ciepłej wody, 1 jajko, szczypta soli. Farsz: 500g świeżego szpinaku ( można również użyć mrożonego ), 1 większa cebula, 4 ząbki czosnku, masło do podsmażenia cebuli, sól, pieprz, bazylia, 200g sera feta. Ponadto: olej, sól, masło
W kuchni u Moniki
Papryka faszerowana soczewicą i jajkiem - 359 kcal 222okazji przygotowałam dla Was przepis na bezmięsny posiłek, na kolację (solo lub z lekką sałatą) lub obiad - (wtedy warto zjeść dodatkowo zupę lub kawałek mięsa/ryby). Do farszu zamiast jednego jajka, możecie dodać odrobinę startej mozzarelli - fajnie się zapiecze w piekarniku. I koniecznie upewnijcie się, że lubicie kminek. To dość charakterystyczna przyprawa. Jedna papryka ma 359 kcal, makro znajdziecie
Powiedz dietom nie
Pyzy z mięsem 174CIASTO: · ziemniaki 1,5 kg · mąka pszenna 0,5 szkl · jajka 2 szt FARSZ: · cebula 1 szt · mięso mielone 0,5 kg · olej 1/4 szkl · sól · pieprz Ciasto: Połowę ziemniaków gotujemy i mielimy. Resztę ziemniaków trzemy, odciskamy sok, odstawiamy, po czym zlewamy płyn. Skrobię dodajemy do ziemniaków. Łączymy z jajami, solą oraz mąką i zagniatamy. Farsz: Cebulę obieramy, siekamy
Camilla w kuchni
Orkiszki cieciorkowe 263Ekologicznie, zieleniasto,Taureńsko i smaczyście jak u Czerwonego Kogucika - Związku Farmerów Południowego Tyrolu . Pierogi, ravioli, tortelini -jedna kluchawka! Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki orkiszowej, suszona mięta, 1 jajko, ciepła woda. Farsz: szklanka ugotowanej cieciorki, szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy, 1 ugotowany ziemniak, 1 podsmażona, pokrojona w kostkę cebula, 125g serka ricotta, świeża bazylia, zioła dalmatyńskie, granulowany czosnek, sól. Przygotowanie: Zagnieść
Karczma Honorietty
Pierożki greckie z jajkiem smażone na głębokim tłuszczu 144Zmodyfikowany przepis na Tiropitakia - czyli greckie pierożki serowe. Ciasto wykonałam z dodatkiem serka homogenizowanego, farsz natomiast zastąpiłam jajkiem. Wyszło pysznie ! Składniki na ciasto: 1 opakowanie twarożku homogenizowanego 25 dag mąki 12,5 dag masła sól do smaku mielony kminek do smaku składniki na nadzienie: 4 jajka sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Z podanych składników zagęścić ciasto
Tradycyjna Kuchnia
Szpinakowy torcik naleśnikowy 219lubiących poniedziałków". Co tu dużo mówić BYLE DO PIĄTKU ! ;) Składniki (około 4 porcje): naleśniki (3 naleśniki): 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 0,5 szklanki mleka 1 jajko szczypta soli farsz: około 700g mrożonego szpinaku sól, pieprz, czosnek do smaku sos (prawie;p) beszamelowy: szklanka mleka spora łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz, czerwona papryka, gałka muszkatałowa wg. smaku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Smażone pieczarki faszerowane 278Taki oto mam dzisiaj pomysł na obiadek. Pieczarki nadziane są farszem, panierowane w jajku oraz bułce tartej i usmażone jak kotlety. Do nadzienia użyłam mięska drobiowego-piersi z kurczaka ale można też użyć dowolnego mięska mielonego. składniki: pieczarki 10-12 pieczarek średniej wielkości 1 mała cebula 200 g piersi z kurczaka sól,pieprz 1 jajko 1 łyżka bułki tartej oraz
Monia miesza i gotuje
Perliczka faszerowana pęczakiem 157gotować mieszając aż kasza będzie ugotowana. Pod koniec gotowania dodać podsmażone mięso, smażyć około 2 minut. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia. Do kaszy dodać rozbełtane jajko. Perliczkę napełnić farszem ziemniaczanym. Otwory spiąć wykałaczkami a następnie nitką zasznurować wokół wykałaczek. Jeżeli luzowaliśmy kaczkę, można lekko obwiązać ją sznurkiem, aby nadać jej kształt. Posmarować tłuszczem i wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garów
Pasta kanapkowa z pieczarek i sera żółtego. 251Pasta pieczarkowa z serem żółtym to bardzo smaczne smarowidło do pieczywa lub farsz do zapiekanek, jajek, czy babeczek. Jej wygląd co prawda nie powala na kolana ale smak już tak. Jej kolejną zaleta jest to,że jest bardzo prosta i łatwa w wykonaniu. Polecam :) Składniki - 20 dkg pieczarek - 10 dkg sera żółtego - 1 jajko ugotowane na twardo - majonez - sól, pieprz
Kuchnia z widokiem na ogród
Chińska rolada, rolada z mięsem mielonym i chińszczyzną domowej roboty 236całej rodziny. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Spróbujcie. 'chińska rolada' Składniki: * ciasto: - 16 łyżek mąki pszennej - 2 szklanki mleka - 0,5 szklanki oleju - 2 jajka - szczypta soli * farsz: - 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam drobiowego) - 0,5 kg mieszanki chińskiej - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki startego na drobnej tarce świeżego imbiru - papryczka chilli
CookYourself
Kolorowe faszerowane jajka - Wielkanoc 219musztardą wszystko do smaku, dodajemy majonez tak, aby nasza masa jajeczna była kremowa. Na talerzu układamy nasze ulubione kiełki, sałaty na, to nasze białka kolorowy i na każde jajko nakładamy nasz farsz, szprycą lub łyżeczką, posypujemy zmieloną papryką. Tradycyjnie lecz inaczej, barwy są piękne i cieszą nasze oko a taka jest właśnie wiosna i Wielkanoc. Smacznego Basia
Basia w kuchni
Zdrowe, odchudzone krokiety 248zyskuje zupełnie nowe oblicze. Naleśniki (ok.8 sztuk) 1,5 szklanki mąki orkiszowej (możecie użyć pszennej lub żytniej jeśli nie macie orkiszowej) pełnoziarnistej 400 ml mleka 1,5% 2 jajka szczypta soli Farsz: Paczka szpinaku (450 g) 300g piersi z indyka 2 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu greckiego mozzarella (125 g) sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia 2 białka
Powiedz dietom nie
Ravioli truskawkowo-miętowe 225mięty 3-4 łyżki cukru trzcinowego śmietanka/jogurt Sposób przygotowania: Do wysokiej miski wsypujemy mąkę, wrzucamy masło i zalewamy to wszystko ciepłą wodą. Lekko mieszamy, a następnie wbijamy jajko - ugniatamy. Przygotowujemy farsz. Truskawki myjemy, osuszamy a następnie oczyszczamy z szypułek. Każdą z nich kroimy na małe kawałki, wrzucamy do miseczki. Mięte myjemy i rwiemy na drobno. Dodajemy cukier i mieszamy
Słodkie Przyjemności
Tarta z pomidorami i boczkiem 183pomidorki koktajlowe z przydomowej grządki, wędzony boczek i natka pietruszki - także z ogródka. Pełnia szczęścia i smaku. Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej 100 g masła 2 jajka sól, ostra papryka Farsz: 12 pomidorków koktajlowych 20 dag boczku pół pęczka natki pietruszki 2 jajka 10 dag żółtego sera 1 szklanka śmietany 18% pieprz Wykonanie: 1. Ciasto zagnieść z podanych składników
Pasja Smaku
Taboule w szynce 208roku i nie wyobrażamy sobie bez nich Świąt. U mnie jest podobnie. Mimo to lubię gdy za każdym razem pojawi się coś nowego, może jakaś nowa sałatka, może jajka z innym farszem. A może taboule w szynce, tak jak to było dziś u mnie? Taboule w szynce składniki: 150 g kaszy kuskus 1 czerwona papryka szczypior z 2 dymek
Przysmaki Karolki
kotlety "devolay" 249Dzisiaj zapraszam na kotlety "devolay" Rozbilam kotlety. Podsmazylam pieczarki doprawiajac sola I pieprzem, dodalam do wystudzonych pieczarek starty ser. Nakladamy farsz , zwijamy. Rozbijamy jajko, obtaczamy w mace, w jajku , a na koniec w bulce tartej. Smazymy na wolnym ogniu. Przygotowalam salatke- pokroilam drobno kapuste pekinska- posolilam , dodalam cukru- odstawilam na 10 min. Na grubych oczkach starlam dwie marchewki, pol cebuli
Smaki Edyty
Cebularze 192przyprawy i dusimy do miękkości. Pozostawiamy do wystygnięcia. Przygotowanie : Ciasto podsypując mąką musimy rozwałkować na około 1cm. Wycinamy kółka . Robimy w środku wgłębienie na nadzienie. Smarujemy placki roztrzepanym jajkiem,koncentratem. Wykładamy farsz z cebuli. Odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Pieczemy na złoty kolor . Ja podaję z sosem czosnkowym . Idealne do zimnego piwka ! Polecam
Magiczne Życie Marty
Chińskie bułeczki z pekińską 21603/2010. Autorką przepisu jest Pani D.Szymańska. Składniki na ciasto: 125 g margaryny; 500 g mąki pszennej; 200 ml mleka; szczypta soli; 1 łyżeczka cukru; 1 jajko; 30 g świeżych drożdży; Składniki na farsz: 1,5 główki niedużej kapusty pekińskiej; 300 g pieczarek; 1 cebula; olej do smażenia; 1 puszka kukurydzy; 2 łyżki grzybowego sosu sojowego; 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)Pokroić w kwadraty o boku 10x10 cm. Farsz nakładać po przekątnej na kwadraty z ciasta. Sklejać dwa przeciwległe rogi. Bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem i piec na rumiano w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. Uwagi: Do farszu można dodać 2-3 łyżki drobno pokrojonej i podduszonej papryki (dodajemy podczas duszenia pieczarek z cebulką) oraz trochę zielonej pietruszki. Zamiast koncentratu pomidorowego można
In my kitchen
Pierogi ruskie 318oraz na farsz do ruskich, które uwielbiam! PIEROGI RUSKIE Składniki: Ciasto do pierogów: - 500 gram mąki pszennej (typ 650, lub 450) - około szklanki gorącej wody - 1 średnie jajko (M) - łyżeczka soli Farsz: - 1 kg ziemniaków - 500 gram twarogu chudego lub półtłustego - 1 duża cebula - sól, pieprz - oliwa z oliwek Proponuję zacząć od przygotowania farszu. Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem(...)zmiażdżyć tłuczkiem albo widelcem. To samo zrobić w twarogiem. Wszystkie składniki na farsz wymieszać ze sobą i doprawić solą i pieprzem. Nie żałujcie sobie przypraw, szczególnie pieprzu! Teraz pora na zrobienie ciasta. Mąkę przesiać przez sito, dodać sól, wymieszać. Zrobić w mące dołek, wbić jajko, zacząć ugniatać, stopniowo dolewając wody. Ciasto powinno być bardzo elastyczne i nie kleić się
Zgrabne Gotowanie
Babeczki z farszem. 190suszone pomidory z czosnkiem i bazylią WYKONANIE: masło roztopić, włożyć pokrojoną w kostkę cebulę i pomidory, dodać wszystkie przyprawy, odparować, dodać mięso mielone podsmażyć, jajko ubić dodać śmietanę, wymieszać z wystudzoną mięsną częścią i gotowe, farsz nakładamy do babeczek, wkładamy do piekarnika pieczemy około 30 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, 10 min. przed końcem pieczenia posypujemy babeczki serem(...)paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, masło rozgrzewamy dodajemy mięso i po około 10 min. pokrojone warzywa i przyprawy, smażymy do odparowania wody, jajko ubić dodać śmietanę, wymieszać z wystudzoną częścią i gotowe, farsz nakładamy do babeczek, wkładamy do piekarnika pieczemy około 30 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, 10 min. przed końcem pieczenia można posypać babeczki
Kuchnia Beaty
Idealnie chrupiące krokiety z pieczarkami oraz serem 280FARSZ PIECZARKOWY: 500g pieczarek 1-2 cebule 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz DODATKOWO: 5 łyżek startego sera na tarce o grubych oczkach PANIERKA: buła tarta jajko PRZYGOTOWANIE: Zaczynamy od zrobienia farszu. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy drobno. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy pieczarki i smażymy aż odparuje woda. Następnie dodajemy
Gotuj z Mąką
Omlet z curry po indyjsku 267Omlet z przyprawą carry i ostrym farszem warzywnym, polany sosem na bazie jogurtu i carry. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 1-2 Składniki: 2 jajka 60 g papryki (po 20 g różnego koloru) 2 sztuki pieczarek 1 cebula czerwona 1 cebula dymka kawałek imbiru (5 cm) 1 ząbek czosnku 1 ½ łyżeczki curry szczypta kurkumy(...)kroku: 1. Czosnek i przyprawy podsmażyć 2. Warzywa pokroić i dodać do przypraw 3. Warzywa dusić pod przykryciem 4. Roztrzepać jajko i usmażyć omleta 5. Na omlet wyłożyć farsz i zawinąć 6. Przygotować sos Pobierz wersję do druku: Pobierz Omlet z curry po indyjsku Artykuł Omlet z curry
KuchniaWeDwoje.pl