jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:52/455)

Jajka faszerowane z bryndzą 162

obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Koperek drobno posiekać. Do miski włożyć żółtka, dodać koperek, bryndzę, majonez. Wszystko delikatnie wymieszać widelcem. Doprawić solą i pieprzem,  do smaku. Farszem napełniać połówki jajek. Przybrać koperkiem. Smacznego

Stare Gary
Krokiety Z Kapusty Coolwarp I Pieczarek 148

tylko najdzie mnie ochota na takie krokiety to będę mogła szybciej je sobie przygotować :) Składniki na 6 krokietów Ciasto naleśnikowe: 2 jajka kl L 1 szkl mąki 1 szkl wody gazowanej sól 2 łyżki oleju lub roztopionego masła Farsz: 400 g pieczarek 1/3 główki kapusty coolwarp 1 mała cebula liść laurowy (ewentualnie) 2 kulki ziela angielskiego (ewentualnie) sól, pieprz(...)obciekła z nadmiaru wody. 4. Taką kapustę dodajemy do pieczarek i całość jeszcze chwilkę przesmażamy. Gotowy farsz doprawiamy do smaku. 5. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu i składamy w kopertę, zamaczamy w jajku oraz obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Ps. farsz przed nakładaniem na naleśniki możemy sobie podzielić na kupki aby w każdym krokiecie

Gotowanie...to proste !
Kulebiak z kapustą i pieczarkami 188

dodać również suszone grzyby. Składniki (na 2 sztuki): Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej szklanka ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oleju 2 jajka żółto jajka płaska łyżka cukru łyżeczka soli Farsz: 1/2 kg kiszonej kapusty 250 g pieczarek cebula sól, pieprzDodatkowo: białko jajka garść sezamu Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżce mąki i cukru i rozpuszczamy(...)szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na 10 minut, aż rozczyn podwoi swoją objętość. Do mąki dodajemy sól, jajka, olej, resztę mleka i zaczyn z drożdży. Zagniatamy ciasto, aż stanie się gładkie, elastyczne. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy je do wyrośnięcia na ok. godzinę. Farsz: Kapustę drobno siekamy, odciskamy i opłukujemy jeśli jest zbyt kwaśna. Przekładamy ją do garnka, zalewam wodą, solimy

e-PrzepisyKulinarne
Jajka faszerowane pieczarkami 113

wyjąć żółtka. Pieczarki i cebulę obrać , pokroić i podsmażyć na oleju. Ostudzić i przekręcić przez maszynkę razem z żółtkami.Doprawić solą i pieprzem , dodać majonez i wymieszać. Farsz nałożyć na jajka. Na półmisku rozłożyć sałatę, jajka, listki pietruszki i fantazyjnie wycięta rzodkiewki.W centralnym punkcie talerza usadzić zajączka. Wykonanie kurczaczka ...ostrym nożykiem ponacinać jajko mniej więcej w jego połowie. Delikatnie wyjąć

Gosia gotuje
Regionalne Smaki - LISTOPAD. ZAPROSZENIE 102

mąki pełnoziarnistej + 300 g mąki typ 650) 200 g masła 40 g świeżych drożdży 200 ml kwaśnej śmietany (22%) 3 jajka 1 łyżka cukru 1 jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie farszu: Ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować do miękkości. Odcedzić ziemniaki, pozostawiając ok. 2 cm wody.  Do garnka ziemniakami dodać suchą kaszę gryczaną i ugnieść na gładką masę. Garnek(...)można było wcisnąć tam ciasto nakrywające piróg z góry. Rozwałkować pozostałe ciasto i przykryć nim farsz. Za pomocą noża wsunąć brzegi ciasta między farsz, a brzegi foremki. Wierzch ciasta ponakłuwać widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piróg piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Piróg biłgorajski. Krupniak. Regionalne Smaki - Listopad 158

mąki pełnoziarnistej + 300 g mąki typ 650) 200 g masła 40 g świeżych drożdży 200 ml kwaśnej śmietany (22%) 3 jajka 1 łyżka cukru 1 jajko do posmarowania ciasta Przygotowanie farszu: Ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować do miękkości. Odcedzić ziemniaki, pozostawiając ok. 2 cm wody.  Do garnka ziemniakami dodać suchą kaszę gryczaną i ugnieść na gładką masę. Garnek(...)można było wcisnąć tam ciasto nakrywające piróg z góry. Rozwałkować pozostałe ciasto i przykryć nim farsz. Za pomocą noża wsunąć brzegi ciasta między farsz, a brzegi foremki. Wierzch ciasta  ponakłuwać   widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piróg piec ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego Piróg Biłgorajski na innych blogach: Konwalie w kuchni nie-ład mAlutki

Codziennik Kuchenny
Jajka faszerowane tuńczykiem 152

wyjmujemy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno siekamy, tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do żółtek, dodajemy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek, wierzch możemy posypać posiekanym szczypiorkiem

Bajeczna Kuchnia
Jajka faszerowane z estragonem i majonezem z awokado 211

pół, wyjąć żółtka. Pietruszkę  drobno posiekać. Do miski włożyć żółtka, dodać estragon, szczypior, majonez. Wszystko delikatnie wymieszać widelcem. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie  papryką do smaku. Farszem napełniać połówki jajek. Przybrać listkami estragonu. Smacznego! Uwagi: Jeżeli nie mamy chęci robić majonezu z awokado, a mamy zwykły majonez, możemy awokado utrzeć na papkę i po prostu

Stare Gary
Kapuśniaczki z ciasta francuskiego 203

niesamowicie delikatne a do tego robi je się błyskawicznie pod warunkiem,że mamy już przygotowany farsz.    1 op gotowego ciasta francuskiego 1 jajko biały i czarny sezam do posypania farsz: 500 g kiszonej kapusty listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 300 g pieczarek 1 cebula   2 łyżki oleju sól świeżo mielony pieprz   Kapustę kiszoną opłukać(...)Gotowy farsz wystudzić.  Ciasto francuskie rozwinąć i wycinać gwiazdki używając do tego celu foremki. Na środek wyciętej gwiazdki włożyć niewielką ilość farszu,przykryć kolejną gwiazdką i brzegi zlepić używając widelca.  Każdą gwiazdkę posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec 20 minut w temp. 190*C.  Podawać na ciepło z filiżanką czerwonego barszczu

Kolorowa kuchnia Elki
Paszteciki w cieście kruchym drożdżowym 161

Paszteciki są dobre na wszystko.... do pracy, szkoły, na wycieczkę, jako dodatek do różnego rodzaju zup. Farsze mogą być różne, ale ciasta również. Dzisiaj przedstawiam ciasto krucho drożdżowe, które jest delikatne, pyszne i świetnie nadaje się do wszystkich rodzajów pasztecików. Przepis na ciasto pochodzi z broszury „paszteciarnia Domowa” wydanej przez wydawnictwo Bluszcz, w okresie międzywojennym. 500 g mąki pszennej(...)powtórzyć jeszcze dwa razy. Odłożyć przykryte ściereczką w ciepłe miejsce, na około pół godziny, aby podrosło. Po tym czasie ciasto wałkować, wykrawać dowolnego kształtu paszteciki i napełniać ulubionym farszem. Smarować rozbełtanym jajkiem. Wstawiać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 – 20 minut, aż się zrumienią. Ja upiekłam paszteciki z nadzieniem z płucek cielęcych . Paszteciki można również nadzieniem

królestwo garów
Krokiety z indyka 164

święta przyrządziłam indyka z nadzieniem. Resztki mięsa i nadzienia wykorzystałam na krokiety. Tradycyjne krokiety to naleśniki nadziewane farszem, zwinięte w rulon, panierowane w jajku i bułce. Tak właśnie przyrządziłam krokiety z indyka, choć zamiast bułki użyłam zmielonych migdałów. Krokiety można faszerować na wiele sposobów! Świąteczne resztki czy rosołowe mięso są idealne na farsz do krokietów . Nadziewane naleśniki można zamrozić. Mniejszą(...)zeszklij na oleju. Dodaj do mięsa wraz z nadzieniem z indyka. Smak krokietów zależy w dużej mierze od rodzaju nadzienia. Na usmażone naleśniki nałóż farsz. Zwiń naleśniki w rulon, zamocz w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce. Smaż na małym ogniu, na złoty kolor. Podaj z wytrawnym dżemem z żurawiny. The post Krokiety z indyka appeared first on Blog

codojedzenia
Pierogi z mięsem mielonym, dynią i nutą mięty 135

modyfikacjami) na farsz natomiast pochodzi folderu reklamowego Biedronki. (4-5 porcji) Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 1/2 szklanki wody (ciepłej) 1/4 szklanki mleka 2 łyżki oliwy 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Farsz: 250g mięsa mielonego (użyłam wieprzowego) 350g dyni (waga po obraniu)  1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulionu warzywnego (może być woda) 1 łyżka sezamu 1/2 łyżeczki(...)proszku 1/3 łyżeczki suszonej mięty (lub 1,5 łyżki świeżej, posiekanej) sól olej Przygotować ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać sól, wodę, mleko i całość dobrze wyrobić (ciasto ma być wolne). Odstawić na czas przygotowania nadzienia. Przygotować farsz. Sezam uprażyć na suchej patelni.  Mięso podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i startą

Di gotuje
Bułgarski obiadek – czuszka biurek- papryka faszerowana serem 142

potem zdjąć skórkę z papryk farsz do papryk Bułgarski ser szopski – można go kupić w sklepach m.in społem lub b1 łyżeczka czubrycy szczypiorek opcjonalnie jajko cebula pieprz, sól Nadziewamy papryki farszem a potem obtaczamy w mące i jajku ( najlepiej podwójnie) a następnie smażymy na oleju. Podawać z sosem barbecue   Polecam bo jadłam ten przysmak pierwszy raz i bardzo

Moje Wyroby
Pierogi z mięsem i kapustą 129

około 200 ml ciepłej wody  farsz: 1 kg łopatki  300 g kapusty kiszonej 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 jajko 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Farsz: Mięso myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela(...)angielskiego. Kapustę płuczemy i obgotowujemy do miękkości. Całość mielimy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na złoto na maśle, dodajemy do mięsa.  Całość mieszamy, wbijamy jajko. Wyrabiamy na jednolity mięsny farsz.  Ciasto: do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, wbijamy żółtko i dolewamy wodę. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem na 30 minut. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka (przy pomocy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wielkanocne jaja faszerowane łososiem 149

skorupek. Przeciąć na pół i wydrążyć żółtka. Łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami oraz majonezem. Przyprawić, dodać sok z cytryny oraz drobno posiekany szczypiorek i koperek. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajka. Schłodzić, podawać z gałązkami koperku

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania