dodatkiem mięsnym. Wyszła bardzo smaczna, pożywna i kolorowa więc cieszy zarówno oczy jak i podniebienie. składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 jajko duża szczypta soli farsz 200 g piersi z kurczaka 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 mały brokuł 3-4 pomidorki cherry 2 jajka 6 kopiastych łyżek śmietany 12% 1 łyżka suszonych pomidorów
Monia miesza i gotujepieczarkowym farszem są idealne do świątecznego czerwonego barszczu lub zupy grzybowej. Składniki: Ciasto: 500g mąki 8g suszonych drożdży 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 jajka 200g masła extra 200ml mleka Farsz: 1kg pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 70g topionego serka śmietankowego Sól Pieprz 2 łyżki masła Dodatkowo: 1 jajko roztrzepane do posmarowania garść maku do posypania(...)płaty o grubości około 2 - 3 mm (podsypać mąką). Obręczą o średnicy 9 cm wyciąć kółka, nałożyć farsz i zlepić pierogi. 4. Pierogi układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 - 18 minut
Szalona Kuchnia Ewelinywodą ryż ugotować do miękkości, odcedzić na durszlaku mięso mielone dokładnie wymieszać na kleistą masę z posiekanym koperkiem, wystudzonym ryżem, przyprawą do mięsa mielonego, podsmażoną cebulką na oleju, jajkiem,papryką ostrą farszem napełniać papryki, układać w szybkowarze na rozłożonym sitku (zalecam takie sitko do gołąbków, papryki - nie przypali się na dnie), wlać szklankę wody, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary
W Mojej Kuchni Lubięciasto pierogowe: 2,5 szklanki mąki pszennej + dodatkowa porcja do podsypywania 1 szklanka ciepłej wody (może trochę więcej, w zależności ile wchłonie mąka) 2 łyżeczki oleju 1 jajko szczypta soli Farsz na pierogi ruskie: 600g ziemniaków, ugotowanych, utłuczonych i wystudzonych 600g twarogu 1 duża cebula, posiekana, zrumieniona pieprz czarny lub ziołowy do smaku sól do smaku 1 łyżka
Moja Książka Kucharskapieprzem. Plastry boczku wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uprażyć w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 200 stopni, następnie pokruszyć na małe kawałki. Do połówek jajek nałożyć przygotowany farsz, posypać pokruszonym boczkiem, ozdobić chrzanem i posypać posiekaną natką pietruszki
Tradycyjna Kuchniadodatkiem czosnku i serem feta, to ciekawa propozycja na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w zielonych liściach. Składniki: 1kg fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 600g mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 130g sera feta 3 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta pokroić na duże kawałki, następnie rozbić tłuczkiem przez folię(...)całość smażyć chwilę na wolnym ogniu. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 3. Na każdym rozbitym kawałku fileta, położyć czubatą łyżkę farszu i zwinąć w roladę. 4. Następnie każdą roladę obtaczać w rozkłóconych jajkach i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Szalona Kuchnia Ewelinymamy obiad dla całej rodziny. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Spróbujcie. Składniki: * ciasto: - 16 łyżek mąki pszennej - 2 szklanki mleka - 0,5 szklanki oleju - 2 jajka - szczypta soli * farsz: - 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam drobiowego) - 0,5 kg mieszanki chińskiej (mrożonki) - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki startego na drobnej tarce świeżego imbiru - papryczka chilli
CookYourselfrozkrawamy na pół. Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać drobno posiekanego szczypiorku. Na każda polówkę jajka nakładamy porcję farszu oraz rzeżuchę i kawałki posiekanej rzodkiewki. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem
Pyry na Gazgrzyby z drobno posiekana cebulką i dodatkiem soku z cytryny. Doprawiamy do smaku sola , świeżo mielonym czarnym pieprzem i płatkami chilli. Całość miksujemy ręcznym blenderem. Na każdą połówkę jajka nakładamy porcje farszu. Oraz listki świeżej rukoli. Posypujemy płatkami chilli
Pyry na Gazkostka) niepełna szklanka cukru pudru 5 szklanek mąki pszennej tortowej 70 ml letniego mleka do rozczynu 200 ml letniego mleka do ciasta 150 g masła roztopionego, wystudzonego 3 jajka szczypta soli Farsz: 6 niedużych jabłek - 3 słodkie i 3 o kwaskowym smaku pół szklanki cukru pół szklanki mąki Dodatkowo cukier puder do posypania. Wykonanie: Na dnie miski rozkruszyć drożdże, dołożyć
Poezja Smaków - blog kulinarnyzałatwienia, zakupy, obiad...no nic samo się nie zrobi. I tak zapraszam na całkiem smaczne krokiety. SKŁADNIKI: na naleśniki 1 1/2 szkl mleka mąka około szklanki 1 jajko sól na farsz 1 szalotka 500 g pieczarek 300g świeżego szpinaku 250 g ricotty 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki startego żółtego sera sól pieprz dodatkowo bułka tarta mleko olej do smażenia
Kuchnia w opałachpapryka * 6-7 pieczarek * sól Wykonanie: Z bagietek wyciąć środki. Jajka rozklepać dodają ser, majonez i sól. Kiełbasę, oczyszczone pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, dodać do jajek, wymieszać. Nałożyć farsz do bułek, ułożyć je na blaszce i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C około 15-20 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, polane ketchupem. Można też
Zrób to smaczniekapuście zagotować i ugotować w niej do miękkości kaszę jęczmienną, użyłam grubsza łamana, ugotowaną kaszę wylać na durszlak i wsypać do miski, wystudzić, kaszę wymieszać dokładnie z przyprawami, jajkami, koperkiem nakładać farsz na kapustę i zawijać, układać w naczyniu żaroodpornym (mi wyszły 3 naczynia), na gołabki wlac sok pomidorowy, wodę, dodać masło piec w 200 C pod przykryciem
W Mojej Kuchni Lubiębiałego sera (typu feta) 1 łyżka natki pietruszki 5 oliwek (czarnych lub zielonych) 2 jajka chili Przygotowanie Ugnieść ser i wymieszać z natką, pokrojonymi w plastry oliwkami i jajkami. Smarować chleb farszem i posypać chili. Upiec w piekarniku w temperaturze 180 °C. Artykuł FIRINDA PEYNIRLI EKMEK, czyli turecka zapiekanka pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisyteraz zapraszam na mój przepis ;) Składniki: Naleśniki: 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej szklanka wody lekko gazowanej około 1/3 opakowania mrożonego szpinaku rozdrobnionego (całe opakowanie 450g) 2 duże jajka sól, pieprz Farsz: 100g łososia wędzonego na zimno serek naturalny do smarowania ( u mnie serek lekki z Piątnicy) 1/2 papryki surowej lub marynowanej 80-100g zielonego ogórka łyżeczka posiekanego koperku sól
Czerwona Porzeczka