jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:107/455)

Zdrowa miska o każdej porze dnia 131

dlatego nie potrzeba odciskać cukinii z nadmiaru wody. Rozdrobnij ciecierzycę również w malakserze. Dodaj do cukinii wraz z konopią, obiema „mąkami”, przyprawami, posiekaną kolendrą i jajkiem. Wymieszaj wszystko na jednolity farsz i uformuj 8 kotletów. Rozgrzej olej i smaż kotlety po obu stronach. W międzyczasie potnij drobno kapustę, marchewkę i wymieszaj z łyżką oliwy i jabłkowego octu. Dopraw

codojedzenia
Kotleciki z soczewicy i słonecznika 154

lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i ostudź. Do malaksera wsyp ugotowaną soczewicę, słonecznik, pokrojoną cebulę i czosnek, pietruszkę, siemię lniane, pszenne zarodki i przyprawy. Wlej olej, dodaj jajko i zmiksuj składniki na farsz. Dopraw solą i zrób 22 kotleciki wielkości włoskiego orzecha. Rozgrzej olej w małym garnku. Wlej tyle aby kotleciki pływały. Jeśli będą dotykać dna to za mocno się

codojedzenia
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 388

wigilijkę" albo sylwestrową domówkę;) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki, 20 g drożdży, łyżeczka soli,  4 łyżki oleju, 2/3 szklanki wody, 2 łyżki mleka.  lub jajko do posmarowania pasztecików sezam Farsz pieczarkowy: 500 g pieczarek 1 cebula sól pieprz kilka łyżek oleju do smażenia Przygotowanie: Farsz: Rozgrzewamy patelnię z olejem, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy na złoto. Zdejmujemy

Smakowity Blog Kulinarny
Pierogi z ziemniakami 107

XIII wieku dzięki biskupowi Jackowi Odrowążowi, który to zachwycił się ich smakiem podczas swojego pobytu w Kijowie. Dziś zaprezentuję Wam pyszne gotowane pierogi z farszem z ziemniakami. Składniki: ciasto: 50 dag mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka margaryny / masła 1 szklanka gorącej wody sól farsz: 1 kg ziemniaków 2 średnie cebule przyprawy; sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, oregano oliwa Przygotowanie ciasta

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z truskawkami 111

Ciasto: Mąka 1 Jajko Szczypta soli Ciepła woda Farsz: truskawki zasypać cukrem Ciasto zagniatamy. Wykrawamy szklanką kółka, nakładamy truskawki i lepimy - jak komu wyjdzie ;) Gotujemy w garnku z wodą. Odcedzamy. Można podać z posłodzoną śmietaną

Olga Piecze i Gotuje
Rolada szpinakowa 177

Dzisiaj polecam przepyszną roladę szpinakową, nie dość, że zdrowa to na prawdę bardzo smaczna ! Składniki na ciasto: - opakowanie szpinaku mrożonego, - 2 ząbki czosnku, -1 łyżka masła, - 4 jajka, - łyżka mąki, Składniki na farsz: -2 serki typu almette śmietankowe, - ząbek czosnku, lub czosnek w proszku, - 2 łyżeczki chrzanu ( opcjonalnie) - łosoś w plastrach ok. 350-400 g Szpinak podsmażyć na patelni

Pudełko rozmaitości
Tarta z bobem i fetą 155

wyłożyć nim dno formy, zawijając lekko brzegi ku górze. Ciasto ponakłuwać widelcem dość gęsto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i podpiec ciasto przez około 10 minut. farsz: 500 g bobu 4 jajka 100 ml kwaśnej dobrej śmietany 200 ml greckiego jogurtu 150 g sera typu feta 1 mała ostra papryczka 3 większe ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bułki cebulowe z czarnuszką i szczypiorkiem. 163

Wycinamy kółka i układamy je na blachę do pieczenia. Odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na 20-30 min. Odciskamy wgłębienia na każdej bułce na miejsce dla farszu z cebuli. Smarujemy rozbitym jajkiem i nakładamy cebulę, posypujemy czarnuszką i szczypiorkiem. Pieczemy w 200 st. C / 20-25 min. Po wyjęciu studzimy i po 15 min. gotowe do zjedzenia. Smacznego

chleba naszego
Pieczone faszerowane papryki 110

łyżka bułki tartej 1 łyżeczka oliwy z oliwek WYKONANIE: szalotkę i por kroimy w drobną kostkę, smażymy na oliwie na złoty kolor, mięso doprawiamy przyprawami, dodajemy jajko, szalotkę i por , jeśli farsz będzie zbyt luźny dodajemy bułkę tartą, faszerujemy wydrążone papryki, pieczemy w temp. 180 stopni około 45 min. mięso się zrumieni, a papryka będzie miękka

Kuchnia Beaty
Tarta z cukinią i serem fetą 155

piekarnika i nakładamy na podpieczone ciasto podsmażoną cukinię w plastrach, na nią układamy małe kawałki sera feta. Dodałam także pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory w zalewie. Farsz zalewamy śmietaną z roztrzepanymi jajkami. Ja używam około 100 ml kwaśnej śmietany 12% (można użyć jogurtu naturalnego bądź greckiego) i 2 jajka...do smaku sól i pieprz. Tartę należy jeszcze piec około

upichcic
Pierogi z jagodami 103

bardziej że starsze dziecko ostatnimi czasy odmawia jedzenia mięsa. Z zamrażarki wyjęłam pomrożone latem pierogi i do dzieła :) Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki, 250 ml wrzątku, 1 jajko, sól, 4 łyżki oleju. Farsz: na 20 pierogów poszło mi około 300 gram jagód, cukier Przygotowanie: Ciasto: mąkę zaparzyć wrzątkiem i wymieszać widelcem. Po wystudzeniu dodać pozostałe składniki ciasta i wyrobić. Ciasto

Państwo Wojtczuk gotują
Pierogi z ziemniakami 175

XIII wieku dzięki biskupowi Jackowi Odrowążowi, który to zachwycił się ich smakiem podczas swojego pobytu w Kijowie. Dziś zaprezentuję Wam pyszne gotowane pierogi z farszem z ziemniakami. Składniki: ciasto: 50 dag mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka margaryny / masła 1 szklanka gorącej wody sól farsz: 1 kg ziemniaków 2 średnie cebule przyprawy; sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, oregano oliwa Przygotowanie ciasta

Zasmakuj Kuchni
JAJKA FASZEROWANE PASZTETOWĄ I PIECZARKAMI 124

Pomysłów na jajka faszerowane jest wiele. Zwykłe jaja ugotowane na twardo i wysmarowane majonezem także smakują bardzo dobrze. Mi pomysł na taki farsz podsunęła babcia. Z racji tego, że bardzo lubimy i jajka i pasztetową połączyłam to w jedno. Jest idealna propozycja na wielkanocny stół, ale także na różne imprezy jako przystawka. Farsz jest tak delikatny, że aż niemal

Kuchnia Paulettes
SMAŻONE KRĄŻKI Z NADZIENIEM RUSKIM 162

czosnkowym. Polecam i Zapraszam do współnego gotowania:) SKŁADNIKI NA OK 10 sztuk CIASTO: 250 g Mąki Szymanowskiej Polskie Młyny 50 g Masła 250 ml Gorącej Wody 2 Jajka najlepiej L Szczypta Soli FARSZ: 3 Łyżki Polskiego Oleju Rzepakowego 250 g Białego Chudego Sera 5 plastrów boczku wędzonego 1 Biała Cebula 4 Ziemniaki sól i pieprz do smaku SOS: 5 Łyżek

Gotowanie Patki
FASZEROWANA CUKINIA 125

oczkach. Ugotowany ryż odsączamy i przerzucamy do miski. Dodajemy zawartość patelni i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy. Gdy potrzeba doprawiamy do smaku pieprzem, solą i ziołami. Następnie wbijamy jajka i całość dokładnie mieszamy. Farszem wypełniamy wydrążone cukinie. Wierzch posypujemy startym serem. Posypujemy ziołami. Cukinie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180-190 stopni

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania