jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:103/455)

PIECZONE PIEROGI Z MIĘSEM MIELONYM, FASOLĄ CZERWONĄ I MOZARELLĄ 187

kogoś kto nie pości w ten wieczór.  Składniki na ciasto:   500 g mąki  1 jajko + 1 do posmarowania  1 opakowanie drożdży instant szklanka mleka   szczypta soli 40 g masła  1 łyżeczka cukry  Składniki na farsz:   500 g mięsa mielonego  3 pomidory obrane ze skórki lub z puszki(...)wodnisty. W razie konieczności dodać łyżę mąki,chociaż dzięki zawartości koncentratu struktura powinna wyjść odpowiednia. Odstawić do przestygnięcia. Dodać ser.  Każdy krążek napełniać łyżeczką farszu, skleić brzegi. Ułożyć na blaszce, posmarować rozkłóconym jajkiem, piec w 180 stopniach na termoobiegu ok. 30 min do zarumienienia.  Podawać z sosami: koperkowym, czosnkowym, pomidorowym  SMACZNEGO

pieprzny smaczek
Jajka zapiekane w kurzej skorupce 179

żółtkiem pokroić w drobniutką kosteczkę. Pieczarki oczyścić, cebulkę obrać. Kroimy w drobniutką kosteczkę pieczarki ,cebulkę , natkę pietruszki oraz plastry sera .Wszystko łączymy z pokrojonymi jajkami przyprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Z farszu formujemy kulki wkładamy do skorupek, posypujemy bułką tartą i wiórkami masła. Jajka ułożyć w naczyniu do zapiekania. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 180 st C aż bułka się

kgwjanczewo
Pierogi z mięsem i kapustą 198

doskonale spisują rolę w mięsnych daniach są delikatne i aromatyczne,szczerze polecam!  Składniki Ciasto: 3 czubate szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 jajko szczypta soli mąka do podsypania ciasta Farsz: 80 dag-1 kg gotowanego mięsa z kurczaka-u mnie mieszane z rosołu 1,5 kg kiszonej kapusty 3 cebule sól do smaku pieprz świeżo mielony(...)smaku  Bella Bis słonina do okrasy Sposób przygotowania 1. Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać ze szczyptą soli,wbić jajko,zatrzeć lekko ciasto,wlewać powoli gorącą wodę gdy mąka wchłonie całą wodę zagnieść gładkie ciasto.Rozwałkować na cienki placek. 2. Farsz: Kapustę kiszoną zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości,następnie odcedzamy,studzimy,odciskamy dobrze z nadmiaru wody. 3. Obrane zimne

Wanilia i Kardamon
Krokiety pizza 169

wykorzystanie  u Ilonki ..polecam..pysznie było.. Naleśniki 500 ml mleka 3,2% 200 g mąki pszennej szczypta soli 1 całe jajko 1 łyżka oleju olej do smażenia Farsz 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 - 2 łyżki oleju 1 kiełbaska śląska 25 dag szynki 25 dag sera żółtego 2 - 3 ogórki konserwowe 3 płaty konserwowej papryki(...)palniku do odparowania wody.Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.Do ostudzonego farszu dodać pokrojone ogórki i paprykę konserwową oraz  starty  żółty ser. Całość doprawić solą, pieprzem i przyprawą do pizzy. Na każdy naleśnik na środek wyłożyć porcję nadzienia. Boki złożyć do środka i zawinąć. Krokiety zanurzyć w roztrzepanym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej.Smażyć na niewielkim ogniu

Moje domowe kucharzenie
Gołąbki z suszonymi grzybami 241

wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu Kapustę obgotuj i oddziel liście, ponadto pozbaw twardych części Grzyby namocz i ugotuj. Następnie pokrój w kostkę, podsmaż na maśle dodając cebulę, jajko i ugotowany ryż, Przygotowany farsz połóż na liście kapusty i zawiń. Gdy wszystkie gołąbki będą już zawinięte przygotuj duży garnek. Wyłóż go liśćmi, które Ci zostały, ułóż gołąbki i zalej bulionem, całość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zielone pierogi z botwinką 211

Fajnie wykorzystać botwinkę inaczej niż do zupy. Zielone pierogi z botwinką – ciasto: 500 g mąki 200 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 1 jajko szczypta soli Zielone pierogi z botwinką – farsz: 750 g ricotty (3 opakowania) 75 g tartego parmezanu 1 pęczek botwinki (wraz z malutkimi buraczkami) 1 żółtko 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól morska, świeżo(...)jajko i masło. Dodajemy gorący szpinak z wodą i szybko staramy się zagnieść ciasto (można też zrobić to w malakserze). Podczas wyrabiania dodajemy po trochu gorącej wody z czajnika – tyle, ile wchłonie mąka. Ciasto musi być miękkie i elastyczne. Jeśli się lepi – dodajemy więcej mąki, jeśli jest twarde – gorącej wody. Nakrywamy i zostawiamy do odpoczęcia. Farsz

Poezja smaku
Pierogi z bobem i osycpkiem 122

pole do popisu jest dość duże. Dziś zapraszam na pierogi z bobem, boczkiem i zakopiańskim oscypkiem….pyszne ! Składniki: Składniki: Ciasto: 50 dag mąki pszennej 1 jajko Około 1 szklanki dość ciepłej wody Farsz: ½ kg bobu-u mnie mrożony 30 dag chudego gotowanego boczku 2 cebule 10 dag oscypka 5 łyżek oliwy Sól i pieprz do smaku Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę

Wanilia i Kardamon
Kurczak z "odświętnym" farszem 154

Myśleliście już co podacie Rodzinie na świąteczny obiad? Moją propozycją jest odświętny kurczak 😃 Skąd taka nazwa? Farsz składa się z trzech składników, które tak mi się jakoś ze świętami kojarzą i to świętami Bożego Narodzenia właśnie- mięso, grzyby i kapusta.  Do tego kurczak jest wcześniej pięknie wytrybowany, więc jak ukroimy porcję, to żadne kosteczki nie będą nam chrupać między(...)Farsz: Grzyby namaczamy przez całą noc w wodzie. Odciśnięte siekamy w rozdrabniaczu wraz z kapustą kiszoną i czosnkiem. Mięso mielimy w maszynce. Łączymy składniki, dodajemy jajko i doprawiamy solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy naszego kurczaka, po czym wykałaczkami spinamy jego tył i przód, by farsz nam nie "uciekł". Przekładamy do naczynia żaroodpornego i smarujemy miękkim masłem, a następnie

Kuchnia w czekoladzie
Grzyby z jajami 116

ciekawym elementem Wielkanocnego stołu? Spróbujcie, ja uważa, że jest to super pomysł do podania gościom z przeróżnych okazji. Składniki na 6 sztuk: 6 grzybów portobello (dużych pieczarek) 6 niedużych jajek 150 g boczku mała cebulka bułka tarta mleko olej sól i pieprz Nagrzewamy piekarnik do temperatury 220 stopni. W tym czasie czyścimy grzyby, pozbawiamy ogonków, delikatnie wydrążamy środek od strony(...)żeby grzyby złapały temperaturę i panierka niejako usztywniła ich kształt. Naczynie żaroodporne lub blaszkę delikatnie smarujemy olejem. Układamy usmażone grzyby. W każdy kapelusz wkładamy nieco boczkowego farszu. Na wierzch, ostrożnie wybijamy jajko, uważając żeby się nie rozlało, posypujemy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika na 2 minuty, w tym czasie wstępnie zetnie się białko. Zmniejszamy temperaturę do 160 stopni

Pichceniomania
ROLADKI SCHABOWE ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA + FILMIK 87

Roladki schabowe, nadziewane szpinakiem,są smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam przygotować je na obiad, smaczne są na ciepło i zimno. SKŁADNIKI : 1 kg schabu sól, pieprz 2 jajka mąka do panierowania tymianek do smaku 3 duże cebule 250 ml śmietany 30% 250 ml wody 1 łyżka mąki 100 g żółtego, tartego sera(...)dodajemy szpinak, pieprz sól do smaku. Wszystko podsmażamy aż płyny odparują. Studzimy, następnie dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy, farsz gotowy. Na każdy kotlet kładziemy po łyżce farszu i zwijamy. Panierujemy w rozmąconym jajku i mące. Roladki smażymy na na oleju, na złoto z każdej strony. Cebulę kroimy w talarki, doprawiamy solą i tymiankiem, podpiekamy na patelni na której smażyły

Kulinarne Fantazje Marioli
Jajka faszerowane pieczarkami 261

kostkę i podsmażamy na patelni na rumiano. Pieczarki kroimy na plastry i podsmażamy. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Wystudzone pieczarki, cebulkę oraz żółtka jajka rozdrabniamy nożem. Mieszamy z majonezem. Farsz można jeszcze doprawić solą i pieprzem do smaku. Połówki białek napełniamy farszem. Gotowe! Na Wielkanoc polecam też: Żurek bez mleka (na domowym zakwasie) Wielkanocne buraczki z chrzanem Domowy

Dieta bez mleka
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami 362

275g) Farsz: 50dag kapusty kiszonej cebula łyżka oleju garść grzybów suszonych sól pieprz liść laurowy 2 ziarenka ziela ang. łyżeczka przyprawy do dań z kapusty jajko do posmarowania kminek lub mak do posypania Farsz: Grzyby namoczyć ok godziny w 1 szkl wody, gotować ok pół godz. Kapustę zalać niewielką ilością zimnej wody, zagotować, odcedzić. Wlać wodę z grzybów, dodać przyprawy(...)ziele ang. Farsz ostudzić. Płat ciasta francuskiego rozwinąć i przeciąć wzdłuż na pół. Wzdłuż każdego płatu ułożyć farsz. Brzegi ciasta lekko zwilżyć wodą, skleić i zwinąć w rulon. Kroić na niewielkie romby. Paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec ok 20 minut

Smakołyki Asi
Zapiekane naleśniki z pieczarkami i kurczakiem 345

farszem z pieczarek i kurczaka, zapiekane w piekarniku. Z podanych proporcji wychodzi ok 12 sztuk. Składniki: Naleśniki: 2,5 szklanki mleka 2 szklanki mąki 2 jajka 2 łyżki oleju szczypta soli Farsz: 300 g piersi z kurczaka 450 g pieczarek cebula 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Ponadto: 150 g sera żółtego mały kubek śmietany 30% 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

e-PrzepisyKulinarne
Ravioli z grzybami 184

Niby nic wielkiego..a pierożki ravioli robione przy pomocy tego przyrządu wychodzą kształtne..każdy równiutki i taki sam..z pięknym wzorkiem wokoło..i z pięknym nadzianym farszem "brzuszkiem".. 30 dkg mąki 2 jajka 2 łyżki wody sól dowolne nadzienie Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Ciasta rozwałkować na cienkie placki wielkości zbliżonej do pierogomanii.Jeden

Moje domowe kucharzenie
Kurczak z porem i tymiankiem zapiekany w cieście francuskim wg przepisu Pascala Brodnickiego (Tourte z kurczakiem) 337

płyn i dorzucamy tymianek. Możemy również doprawić jeszcze solą i pieprzem. Całość przekładamy do miski i odstawiamy na bok. Do miseczki wbijamy jajko oraz śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem oraz mieszamy. Masę jajeczną dodajemy do ciepłego farszu i mieszamy, odstawiamy do ostygnięcia. Płat schłodzonego ciasta francuskiego rozkładamy na oprószonym mąką blacie. Delikatnie wałkujemy. Układamy na nim duży talerz i wycinamy(...)Zimny farsz delikatnie odcedzamy i układamy na środku jednego z płatów. Na nim układamy szynkę oraz starty ser. Brzegi ciasta smarujemy żółtkiem z drugiego jajka. Nakładamy drugi płat ciasta, zawijamy brzegi. Staramy się delikatnie rozprowadzić farsz na całość powstałej półkuli. Na środku robimy malutki otwór. Całość smarujemy żółtkiem. Układamy listki i je również smarujemy (ab nie odznaczały się kolorem). Pieczemy

Kolizje Smaków