jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:62/202)

Pasta z makreli 55

prosta i szybka pasta z makreli wędzonej, jajka, ogórka kiszonego i znakomitego sosu. Wykonasz ją dosłownie w kilka minut. Jest syta i przede wszystkim smaczna. Sprawdzi się także do faszerowania jajek. Jeśli chodzi za nami ochota na coś pysznego. Jeśli znudziły się nam kanapki z wędliną lub serem, to tradycyjna pasta z makreli będzie strzałem w dziesiątkę. Wyśmienity smak zaskoczy

Ania gotuje
Jajka z sosem chrzanowym 85

mózg zakodował sobie, że jajka z sosem chrzanowym, to nie jest pyszne jedzenie, tylko coś, co powinno się podawać w więzieniu, za karę. I tak sobie dryfowały te jajka w sosie chrzanowym, skazane na jedzeniową banicję, niekochane, porzucone i ogólnie smutek. Jednak święta Wielkanoce to czas, kiedy człowiek kombinuje, wymyśla, bo ileż można jeść jajka faszerowane? Niby można ale frajda

ladykitchen
Pasta z tuńczyka 101

majonezu sól pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odsączyć, dodać twaróg i majonez. Całość zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem → Pasta z twarogu, mięty i bazylii → Hummus → Sałatka warstwowa z tuńczykiem i krakersami → Mini sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym w serowej skorupce

Oryginalny smak
JAJKA Z FARSZEM Z AWOKADO 169

JAJKA Z FARSZEM Z AWOKADO Zamiast pisanek proponuję Wam dzisiaj prosty przepis na jajka faszerowane pastą z awokado, które możecie dla odmiany przygotować na wielkanocne śniadanie.   Dla 6 osób   Przygotowanie: 10 min. Gotowanie: 10 min.   6 jajek 3 dojrzałe awokado 4 łyżki majonezu 2 szczypty mielonej papryki 6 gałązek pietruszki lub drobnego szczypiorku Odrobina soku z cytryny

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Jajka faszerowane tuńczykiem 152

Bardzo lubię jajka faszerowane tuńczykiem, są smaczne, często podaję je na śniadanie Wielkanocne. Możemy je również podać na kolację lub na inne uroczystości. Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu Sól, pieprz Pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Ostudzone jajka obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno

Bajeczna Kuchnia
Jajka z guacamole 104

Przepis szybki i prosty, ale naprawdę warty przygotowania. Może mało tradycyjny, jeśli chodzi o faszerowane jajka na wielkanocnym stole, ale każda okazja będzie dobra by podać taką przekąskę :) 5 jajek avocado hass pomidor malinowy szalotka poł pęczka cienkiego szczypiorku sok z polowy limonki sól opcjonalnie nachosy natka pietruszki Jajka gotujemy i obieramy. Przekrawamy na pół, a żółtka drobno ścieramy. Avocado

Mienta blog
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem – prosty przepis 533

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem na wędzonce to pyszna, tradycyjna potrawa, którą podajemy na wielkanocne śniadanie. Ta wyjątkowa domowa zupa jest lekko kwaśna, zawiesista i aromatyczna. Osobiście nie wyobrażam sobie świąt bez niego. Obowiązkowo jeszcze podaję go z domową pszenną bułeczką. Żurek sprawdzi się jednak nie tylko w okresie Wielkanocy, gdyż jest sycący i można go podawać z różnymi(...)pokrojonym w kostkę boczkiem, który gotował się w wywarze, białą kiełbasą i połówkami jajek ugotowanych na twardo. Składniki te włóż do głębokiego talerza i zalej żurkiem. Żurek z białą kiełbasą i jajkiem – prosty przepis Zobacz inne przepisy na dania na śniadanie wielkanocne: Jajka faszerowane szynką i papryką Wielkanocna sałatka warstwowa z szynką i groszkiem Biała kiełbasa pieczona w musztardowo-miodowej

e-PrzepisyKulinarne
Faszerowane jajka pająki na Halloween 89

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Jajka przekroić na połowę wyciągnąć żółtka. Żółtka przełożyć do miski i ugnieść widelcem wraz z majonezem, musztardą i solą. Przygotowaną masą z żółtek faszerujemy jajka. Oliwki kroimy na połowę i układamy na środku jajka, pozostałe oliwki kroimy w paseczki i układamy na kształt pająka

Andzia Pichci
Jajka faszerowane śledziami w occie 148

Prosta i rzadka spotykana kombinacja, czyli jajka faszerowane śledzikami w occie. Nie wymaga dużo pracy, a dla wielbicieli śledzi może być miłym, smacznym elementem wielkanocnych świąt. Polecam taką pastą nafaszerować jajka, albo zjeść ze świeżym, chrupiącym chlebem . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jajka faszerowane 126

Dyżurna przystawka na moich uroczystościach to jajka faszerowane   . Są łatwe i szybkie w przygotowaniu , smaczne i różnorodne. A co najważniejsze cała rodzinka pochłania je bez opamiętania , że tak to nazwę.  Jajko to jajko nic nadzwyczajnego , rzecz polega na odpowiednim farszu. Musi być lekko pikantny, wilgotny .Dzisiaj zrobiłam go z pieczarek Kupiłam po promocyjnej cenie i dość sporo . Dlatego

Eli Gotowanie
Jajka z anchois 139

blogu  Passionfruit zobaczyłam jajka faszerowane szynką i sobie przypomniałam, że mam zachomikowaną puszeczkę anchois i kaparów, w sam raz na jajeczka:) I zrobiłam na kolację:) Składniki: * 5 jajek ugotowanych na twardo * 50-60 g anchois (1/2 puszki) * majonez kielecki * pieprz * kapary   Jajka obrałam,  przekroiłam na połowy, delikatnie wyjęłam żółtka.  Żółtka, rybki, majonez i trochę oliwy

Zdrowa Kuchnia Sowy
Fioletowe jajka marynowane w czerwonej kapuście 88

Fioletowe jajka marynowane w czerwonej kapuście to moja propozycja na niebanalne wielkanocne dania. Choć sama zastanawiam się czy one są bardziej fioletowe czy niebieskie — jakie jest wasze zdanie? Na blogu znajdziecie też przepis na jajka różowe marynowane w burakach i całe multum przepisów na jajka faszerowane . Moim zdaniem bardzo efektownie się prezentują i robią wrażenie. Można je podać oprószone

Dorota Smakuje
Jajka faszerowane pastą pieczarkową 94

Jajka faszerowane pieczarkami, posypane przyjemnie pikantnym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli dania śniadaniowego. Składniki: 7 jajek 400g pieczarek 3 cebulki dymki 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki majonezu 1 pęczek szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż

Szalona Kuchnia Eweliny
Chrzan z warzywami – kuchnia podkarpacka 238

gotujemy i obieramy. Warzywa i jajka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy je z chrzanem, śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy. Chrzanem z warzywami można faszerować jajka, czy szynkę, ale można go również podać jako sałatkę, czy dodatek do mięs na zimno. Smacznego! :) Chrzan z warzywami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Wiosenne babeczki jajeczne z twarożkiem 137

Idealne na śniadanie lub kolację, ale świetnie nadają się także na świąteczną przystawkę. Nie samymi faszerowanymi jajkami człowiek żyje :) Babeczki przyrządza się ekspresowo. Wystarczy wymieszać roztrzepane jajka z wiosennymi warzywami, fetą i upiec. Świetnie smakują z twarożkiem i dodatkiem zielonego tabasco. Jeśli jednak nie przepadacie za pikantnymi smakami, wystarczy szczypta soli :) 6 jajek 2 łyżki jogurtu zielony ogórek gruntowy

Mienta blog
Jajka faszerowane wędzonym łososiem 157

Jajka faszerowane są bardzo smaczne i są piękną ozdobą stołu. Można je nadziać różnymi farszami. Tym razem polecam wersję z wędzonym łososiem. składniki: 6-7 jajek 100 g wędzonego łososia ok 4 łyżki jogurtu naturalnego posiekany koperek świeżo mielony kolorowy pieprz Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół. Z połówek wydrążyć żółtko

Monia miesza i gotuje
Jajka faszerowane lazurem i makrelą z kremówką 195

Jajka faszerowane na dwa sposoby przepyszną pastą z makreli oraz sera lazur. Dzięki dodatkowi ubitej kremówki obie pasty są bardzo delikatne i puszyste. Składniki: 9 jajek 1/4 makreli 50g sera lazur 200ml śmietany kremówki sól, czarny pieprz do dekoracji koperek lub rzeżucha Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem

Pyry na Gaz
Pasta z sardeli zwanych anchois 186

być dip jest pasta z jajek z dodatkiem tych małych rybek. Smak całkiem inny niż pasta z makreli czy też łososia lub innych ryb wędzonych. Idealnie nadaje się do faszerowania jajek jak i jako pasta na grzanki. Składniki 4 jajka ugotowane na twardo 1 łyżeczka kaparów 1 łyżeczka zalewy z kaparów 3 duże lub 4 średnie suszone pomidory 4 małe

Piekielna Kuchnia Pati
Jajka faszerowane serkiem topionym i szynką 66

Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu jajka faszerowane serkiem topionym i szynką. Idealnie sprawdzą się jako imprezowa przekąska lub kolacja. Idealne na co dzień i od święta :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 jajek L 50 gram serka topionego śmietankowego ok 80 gram szynki u mnie w kawałku pół większego pęczka szczypiorku 1 czubata łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz

Blog kulinarny S9.PL
Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem 111

Jajka faszerowane szynką, posypane przyjemnie pikantnym i aromatycznym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli śniadania. Składniki: 7 jajek 200g gotowanej i wędzonej szynki 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 pęczki szczypiorku sól pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Jajka faszerowane pastą pomidorową 143

Jajka faszerowane  pachnącą wędzonką pastą pomidorową to ciekawy pomysł na przekąskę jajeczną imprezowego stołu. Fajnie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 250g wędzonej szynki 140g serka śmietankowego 1 łyżka majonezu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki ostrej szczypta słodkiej papryki sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania