Marmurkowe faszerowane jajka zielonym groszkiem

Marmurkowe faszerowane jajka zielonym groszkiem

Marmurkowe faszerowane jajka zielonym groszkiem

Bardzo efektowne jajka faszerowane na wielkanocny stół to moja propozycja na urozmaicenie świątecznych potraw. Oboje z mężem uwielbiamy zielony groszek, więc padło właśnie na niego, urody potrawie dodaje czerwony marmurek powstały od gotowania jajek w potłuczonej skorupce w wywarze z buraka. 4 jajka 1 mały burak 1 łyżeczka octu 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku 2 łyżeczki majonezu sól i pieprz Jajka gotować przez 5 minut od zagotowania, następnie wyciągnąć je z wody potłuc delikatnie skorupkę. Do wody wkroić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krylowa Kuchnia

Warto przeczytać

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.