jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:66/202)

Jajka faszerowane z dodatkiem wędzonego łososia 90

przekładamy do miseczki razem z drobno pokrojonym łososiem. Dodajemy serek, zieloną cebulkę, jogurt naturalny, dobrze przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy aż do momentu gdy uzyskamy jednolitą masę. Faszerujemy jajka i dekorujemy łososiem. Smacznego

noteskulinarnyfiga
ŚWIĄTECZNE JAJKA 112

musztardą, majonezem i serem żółtym.  Do masy dodaję po łyżce posiekanych ziół (łyżkę rzeżuchy zostawiam do dekoracji).  Doprawiam solą i pieprzem wg własnego smaku.  Gotową pastą faszeruję jajka.  Całość posypuję rzeżuchą

JejKuchnia
Kruche ciasteczka jajeczka 124

ciasteczka z pewnością zaskoczą Waszych gości. Z daleka wyglądają jak jajka faszerowane, a to kruche ciasteczka jajeczka. Nie ukrywam – jest przy nich trochę pracy, ale zapewniam, że dla takiego efektu warto! U mnie trafiły też do świątecznego koszyczka.     Składniki: 125 g zimnego masła 180 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru pudru

Pasja Smaku
JAJKA FASZEROWANE SELEREM NACIOWYM 130

Kolejną propozycją na Wielkanocny stół są jajka faszerowane selerem naciowym , ogórkiem oraz szalotką. Szybkie w przygotowaniu , fajnie wyglądają a przy tym znakomicie smakują. Zapraszam i Smacznego.  Jeżeli podobają Ci się moje przepisy zapraszam do odwiedzenia i po lubienia mojego FP GOTOWANIEPATKI   Dla mnie to wiele znaczy :) Dziękuję :)  SKŁADNIKI:   4 jajka na twardo 1 łodyga selera

Gotowanie Patki
Jajka faszerowane z tuńczykiem 77

Chociaż jajka faszerowane kojarzą się głównie z Wielkanocą - świetnie sprawdzają się jako przystawka na różne okazje. U nas od czasu do czasu goszczą np. w formie kolacji. Błyskawiczne w przygotowaniu, z dodatkiem tuńczyka z puszki i szczypiorku stanowią świetną bombę białkową. Składniki (4 porcje) -8 jajek -2 puszki tuńczyka w sosie własnym (ok. 300-320g) -2 łyżki majonezu -pęczek

Zielona Kuchnia
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI I SZCZYPIORKIEM 58

Coś na nudne, tradycyjne śniadanie. Tak właśnie, jajka faszerowane nie muszą być spożywane tylko na wielkanocnym stole. Taka propozycja śniadania jest nie tylko pożywna i syta, ale i wygląda odświętnie i elegancko. W sam raz coś dla gości lub po prostu odmiana dla tradycyjnych kanapek z szynką i serem żółtym.   SKŁADNIKI: 4 jajka 4 średniej wielkości pieczarki pół pęczka

Calzonella.com
Lekkie jajka faszerowane pastą ziołową 134

Jajka faszerowane ziołami 🌿🐣 Nie dość, że wyglądają mega wiosennie to dzięki różnym ziołom mają niepowtarzalny smak. Jest to bardzo prosty i przyjemny przepis na odczarowanie klasycznych jaj z majonezem. Są lekkie, zdrowe i baaardzo przyjemne w smaku. Koniecznie dodajcie mięte - nadaje orzeźwiający smak.  Składniki:  6 jajek  3 łyżki jogurtu naturalnego  Dużo świeżych ziół: szczypiorek, oregano, mięta

Czarnawisienka
Pasta jajeczna z makrelą 113

przepis wielkanocny, więc oczywiście musi być z jajkami  w roli głównej, ale tym razem postanowiłam je przygotować trochę inaczej, niż tak klasycznie. Będzie to pewna odmiana dla typowych jajek faszerowanych. Oto pasta jajeczna z makrelą, która może być typowym smarowidłem do domowych kanapek, lub po prostu przekąską, którą można podać jako dodatek do różnego rodzaju sałatek lub dipa

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane rzodkiewką 102

Bardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem (lub jogurtem greckim) smakuje mi najbardziej podczas weekendowych śniadań, kiedy mamy więcej czasu na ich przygotowanie. A na wielkanocnym stole te jajka wniosą odrobinę świeżości, lekkości i na pewno oczarują gości. 5 jajek kilka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sos chrzanowo jajeczny 55

Polecam ten sos na zbliżające się święta Wielkanocne. Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Jest fajnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią ostre dodatki, ale sam chrzan jest dla nich (tak samo jak dla mnie) za ostrym rozwiązaniem.  Polecam go wykonać parę godzin wcześniej przed podaniem(ok 4 godz), wtedy

zdrowo i aktywnie
Sos chrzanowo jajeczny 110

Polecam ten sos na zbliżające się święta Wielkanocne. Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Jest fajnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią ostre dodatki, ale sam chrzan jest dla nich (tak samo jak dla mnie) za ostrym rozwiązaniem.  Polecam go wykonać parę godzin wcześniej przed podaniem(ok 4 godz), wtedy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Wielkanocny czas... 66

Nadchodzi Wielka Niedziela , rezurekcja i świąteczne śniadanie. Tego uroczystego poranka najpierw spożywa się pokarmy, które zostały poświęcone poprzedniego dnia. Na stole nie może zabraknąć tradycyjnego żuru, mięs, wędlin, pasztetów, faszerowanych jajek, a na deser drożdżowej babki i mazurków. Jaja królujące na wielkanocnym stole są symbolem życia i odrodzenia. Pięknie zdobione, od wieków dekorują polskie stoły podczas świąt wielkanocnych. Wprawdzie przez

Kuchnia Beaty
MUFFINY TOSTOWE Z JAJKIEM 51

muffiny tostowe z jajkiem szynką i frapująco ciągnącym się ciepłym serem. Nie ma co tu dużo pisać. Takie muffiny tostowe z jajkiem przypadną nie jednemu do gustu. Chrupiący tost w towarzystwie wyrazistego sera oraz płynnego żółtka to celujące połączenie. INNE PYSZNE POMYSŁY NA ŚNIADANIE:   TORTILLA Z SZARPANYM KURCZAKIEM I SAŁATKĄ Z KAPUSTY     JAJKA FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM(...)TACOS Z INDYKIEM     QUESADILLAS Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI     NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE     NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI   Muffiny tostowe z jajkiem: – Z frapująco ciągnącym się ciepłym serem – Przypadną nie jednemu do gustu – Celujące połączenie – Chrupiący tost – Rozpływające się płynne, pyszne żółtko ILOŚĆ PORCJI: 6 Muffinek CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Chleb

globuskulinarny
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym 150

Jajka faszerowane łososiem wędzonym, to jedne z naszych ulubionych. Często goszczą w formie kolacji czy popołudniowej przekąski. Proste, kilkuskładnikowe wypełnienie świetnie pasuje do przystawki na zimno, nie tylko na świątecznym stole. Składniki (5 porcji) -5 jaj -100 g łososia wędzonego -kilka gałązek szczypioru -1 czubata łyżka majonezu -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na połówki

Zielona Kuchnia
Roladki schabowe z bakłażanem 154

świętach mamy zapewne dosyć wielkanocnego jedzenia :) Ja chyba jako jedyna nie dodałam ani jednego przepisu świątecznego... Czy jajka faszerowane, babki lub mazurki można jeść tylko w święta? Chyba nie... A dziś proponuję Wam roladki schabowe z bakłażanem. Zrobiłam dwie wersję: z serkiem kozim i serem żółtym. Składniki: 4 kawałki schabu 1 bakłażan mały serek kozi 2 plasterki sera żółtego ketchup

Olikowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania