jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:57/202)

JAJKA FASZEROWANE BURACZKAMI I CHRZANEM 126

Buraczki to warzywo doskonałe nie tylko jako dodatek do obiadu, zupy czy sałatki. Można nimi również faszerować jajka. Idealne na kolację, przystawkę na imprezie, a także myślę, że z powodzeniem można je przygotować na stół Wielkanocny. W połączeniu z chrzanem nadzienie wyszło bardzo smaczne. Spróbujcie ;) Składniki: * 3 jajka ugotowane na twardo * 1 łyżeczka majonezu * 3 łyżeczki buraczków startych na tarce(...)obrać ze skorupek, następnie przekroić wzdłuż na pół. Z każdej połówki jajka wyjąć delikatnie żółtko, przełożyć do miseczki. Do żółtka dodać majonez, wymieszać za pomocą widelca, aby rozgnieść żółtko. Dodać buraczki, chrzan, koperek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem, wszystko dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masą faszerować połówki białek

Zrób to smacznie
Jajka faszerowane tuńczykiem 125

Jajka faszerowane tuńczykiem w sosie własnym i szczypiorkiem. Szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska. Składniki: 4 jajka L, puszka tuńczyka w sosie własnym, pęczek szczypiorku, dużą łyżka majonezu, sól, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Do żółtek dajemy odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekany szczypiorek, majonez, szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy. Za pomocą

Lena Gotuje
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 58

Następna odsłona menu wielkanocnego. Tym razem jajka faszerowane wędzonym łososiem z pikantną masą żółtkową. Przekąska nie tylko na wielkanocny stół. Składniki: ? 6 jajek ? 2 łyżeczki ostrej musztardy ? 2 łyżki majonezu ? 3 plastry wędzonego łososia ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i po chwili obrać ze skorupek. ? Ściąć wierzchołki jajek po skosie, wyjąć żółtka. ? Żółtka

To co kocham
Pasta jajeczna z tuńczykiem 82

jajka 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy 1/2 ząbka czosnku sól pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać, przełożyć do miseczki i mocno rozgnieść widelcem. Dodać odsączonego tuńczyka, koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jajka faszerowane tuńczykiem

Oryginalny smak
Jajka faszerowane z chrzanem 111

banalnie prosty, ale niezwykle smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z wyraźną nutą chrzanu. Świetnie komponują się z przeróżnymi mięsami oraz w wersji solo, którą bardzo lubię. Polecam! 3 jajka 2 łyżki majonezu (płaskie) 1/2-1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka (*) sól, pieprz Jajka ugotować na twardo

Di gotuje
Jajka faszerowane awokado i czosnkiem 421

Wielkanoc przede wszystkim kojarzy mi się z faszerowanymi jajkami. Uwielbiam pasty z dodatkiem szczypiorku, wędzonego łososia czy najprostszą formę gotowanych jajek podanych z kleksem majonezu. Dzisiaj zachęcam Was do nadziania jajek zielonym farszem - przygotowanym na bazie miękkiego awokado i czosnku. Jajka przed podaniem ozdobiłam szczypiorkiem i rzeżuchą. Poniższy farsz najlepiej przygotować krótko przed podaniem jajek, ponieważ awokado z czasem może

Ugotować
Jajka faszerowane pastą z groszku i kukurydzy 287

Pierwszy wielkanocny wpis w tym roku musiał być JAJECZNY :D Moje ukochane jajka faszerowane, tym razem groszkiem i kukurydzą. MNIAM! Składniki: 1/2 puszki groszku z kukurydzą Jamar 5 jajek 2 łyżki jogurtu 1 łyżeczka natki pietruszki Sól himalajska, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy. Obieramy i wyciągamy żółtka. Blendujemy żółtka, jogurt, groszek z kukurydzą i natkę

Czarnawisienka
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 147

Następna odsłona menu wielkanocnego. Tym razem jajka faszerowane wędzonym łososiem z pikantną masą żółtkową. Przekąska nie tylko na wielkanocny stół. Składniki: • 6 jajek • 2 łyżeczki ostrej musztardy • 2 łyżki majonezu • 3 plastry wędzonego łososia • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i po chwili obrać ze skorupek. • Ściąć wierzchołki

To co kocham
Jajka faszerowane kremem z łososia 203

takie na półtwardo; ścięte białko, a żółtko kremowe, z płynną plamką wielkości groszku. Takie jajka lubię ze śmietanowym chrzanem, ćwikłą, a nawet z majonezem, za którym normalnie nie przepadam. Faszerowane jajka wiążą się nieodłącznie z moimi pierwszymi samodzielnymi kulinarnymi eksperymentami.  Były wdzięcznym materiałem o wielu możliwościach; dawały się nadziewać niemal wszystkim, można było zrobić kilka sztuk i nawet

Kuchnia Prezydentowej
Pasztet jajeczno - pieczarkowy 79

Pasztet jajeczno – pieczarkowy to takie jajka faszerowane pieczarkami , ale łatwiej go przygotować, nie trzeba bawić się z przecinaniem i nadziewaniem skorupek. Ugotowane jajka posiekać (ja ścieram na tarce o średnich oczkach). Pieczarki oczyścić i posiekać lub zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać w drobną kostkę i udusić na maśle dodając trochę soli. Cebulę przełożyć do miseczki i na tej samej patelni

królestwo garów
Pyszne jajka faszerowane na Wielkanoc-z cebulką, szynką i pieczarkami +FILM 137

Cześć Kochani, święta Wielkanocne już za kilka dni, a jak Wielkanoc to jajka :)  Dziś chcę Was zaprosić na przepyszne i łatwe jajka faszerowane. Farsz składa się ze składników, które posmakują każdemu. Z cebulki, szynki, pieczarek. Bardzo polecam, takie jajka są pyszną alternatywą dla tych powszechnie znanych z majonezem. Zapraszam też na film SKŁADNIKI -5-6 jajek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jajka faszerowane pastą rybną 163

Jajka faszerowane pastą rybną ze śledzia to świetny dodatek nie tylko na świąteczny stół.  Składniki: 3 duże jajka, śledź w pomidorach - puszka, łyżka majonezu, 2 plasterki cebuli, sól, pieprz plasterki rzodkiewki oraz pietruszka do ozdoby Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy żółtko. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę dodajemy do ryby wraz z żółtkami

Lena Gotuje
Jajka faszerowane szynką 161

Mój pierwszy przepis z serii Wielkanocnej w tym roku. Są to jajka faszerowane szynką i oczywiście posypane rzeżuchą. Polecam przygotować je nie tylko na świąteczny stół. Składniki : * 4 jajka ugotowane na twardo  * 4 łyżki majonezu * łyżeczka musztardy  * sól, pieprz  * kilka plastrów dobrej szynki - najlepiej suchej * rzeżucha  Przygotowanie : Jajka przekroić na pół. Wyciągnąć żółtka. Dodać majonez

Magiczne Życie Marty
Wielkanocne śniadanie- sałatka szparagowa z jajkiem 193

prawie pora obiadowa. Dla nas święta to odpoczynek, a nie podążanie za jakimś schematem zaplanowanych wydarzeń o określonych godzinach. Mimo wszystko świąteczny dzień rozpoczynamy jajkiem. Czy musi być koniecznie jajko faszerowane ? Pewnie, że nie! Dzisiaj proponuję przepis na wielkanocne śniadanie w postaci sałatki szparagowej z sadzonym jajkiem i prosciutto. Kupiłam moje pierwsze w tym szparagi . W drodze do domu obmyślałam

codojedzenia
Jajka faszerowane pastą z soczewicy i ćwikły 273

Jajka faszerowane to fantastyczna przystawka na każdą okazję. Moje wypełniłam pastą z soczewicy i ćwikły. Składniki 10 jajek 1 puszka Soczewicy Gotowanej na Parze firmy Bonduelle 2-3 łyżeczki Ćwikły z Piekła Rodem 1 łyżka oleju 1 łyżka majonezu 1 łyżka … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Jajka faszerowane polędwicą z łososia 182

czosnku, farsz jest wyrazisty w smaku.                                            Jajka faszerowane polędwicą z łososia Składniki : polędwica z łososia w oleju - 1 puszka ( 110 g ) firmy  GRAAL jajka - 5 szt czosnek - 1 ząbek sos tatarski gotowy - 1 łyżka sól i pieprz

Kuchnia Danusi