jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:49/202)

Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze 72

jajkom. Do wody, w której gotujemy jajka warto dodać szczyptę soli. Pozwoli to nam łatwiej obrać skorupkę z jajek. Lubisz nadziewane jajka? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem . The post Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze appeared first on MeCooks

mecooks
Pieczone awokado z jajkiem 147

Ostatnio polubiłam awokado, nie dość że jest dobre to jeszcze bardzo zdrowe. Idealnym połączeniem jest awokado z jajkiem. Na Wielkanoc często faszerowałam jajka awokado. Dziś na blogu zapiekę awokado z jajkiem. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Jajka faszerowane pastą śledziową babci Basi 146

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Przepis ten zdobyłam na spotkaniu kulinarnym STOWARZYSZENIA” KRZEMIANKI ” , na którym to danie było zaprezentowane. Jajka faszerowane pastą śledziową . Składniki : jajka gotowane, śledzie matiasy lub konserwowe, majonez sól,pieprz, papryka czerwona, Sposób przygotowania : Ugotowane jajka przecinamy na pół , wydrążamy żółtka i wkładamy do miskUgotoi. Do żółtek

Pysznosci Babci Basi
PIECZARKI FASZEROWANE SERAMI 160

Pieczarki faszerowane są łatwą i szybką przystawką. Można je dowolnie wypełniać. Polecam już z  wcześniejszego posta   PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM Dziś przygotowałam   pieczarki faszerowane serem pleśniowym i bryndzą. Składniki: 15 pieczarek 125 g bryndzy pół opakowania sera pleśniowego lazur garść zielonej pietruszki 2-3 ząbki czosnku łyżka masła sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki umyłam. Kolejno

potrawyregionalne
Jajka faszerowane na gorąco. 135

śniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI:   6-8 jajek szczypiorek masło klarowane  bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę,  dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, dodajemy

Kuchnia Beaty
Jajka z rzodkiewka 148

kupilam zaraz dwa peczki. Zaraz po przyjsciu do domu dorwalysmy sie do jednego z nich razem z Viki. Drugi powedrowal do salatki i do jajek zmieniajac calkiem ich oblicze. Jajka faszerowane rzodkiewka skladniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 lyzeczka majonezu 1 lyzka serka typu Almette 2-3 rzodkiewki sol, pieprz do smaku wykonanie: Jajka kroimy na pol i wyciagamy

Przysmaki Karolki
jajka faszerowane z pieczarkami 157

podać je jako przekąskę na zimno, nawet teraz, w okresie nie-wielkanocnym :) Mimo, że wszelkich wymyślnych faszerowanych jaj nie lubię, to te, proste, bardzo mi posmakowały :) JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI przepis mamy ;) // 8 porcji ~8 jajek ~150g pieczarek ~łyżeczka masła ~łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku (u nas trochę więcej) ~majonez/jogurt naturalny/śmietana (do 'zlepienia' masy) ~sól, pieprz do smaku

chili & sugar
Kurczaki z jajek 124

Łatwo je przygotować, a na pewno wywołają uśmiech na niejednej twarzy. Dolne części kurczaków farbowane są naturalnymi barwnikami: na niebiesko liśćmi czerwonej kapusty, a na brązowo herbatą. W środku jajka faszerowane są żółtkiem roztartym z chrzanem i odrobiną majonezu, ale tak naprawdę można je wykonać według własnych upodobań, np. z tuńczykiem, czy twarożkiem z pesto. Inspiracją do tego pomysłu były(...)gotujemy przez kilka minut na niewielkim ogniu. Wyciągamy i studzimy. Marchew kroimy na plasterki i wycinamy z nich 4 grzebienie i 4 dzioby. Dobieramy odpowiednie połówki jajka (biała góra i farbowany dół), faszerujemy je przygotowaną masą i składamy. Nożem nacinamy miejsca na grzebienie dzioby i oczy. Wkładamy w nie marchew i ziarna pieprzu. I gotowe! :) Kurczaki z jajek Kurczaki

Trzeci talerz
jajka faszerowane pastą musztardową 119

składniki: 4 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz dodatkowo: natka pietruszki, szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy

Domowy Smak Jedzenia
Jajka faszerowane szprotkami 7

świąt, trzymajcie się zdrowo. Składniki: 6 jajek 1 puszka wędzonych szprotek w oleju (170 g) 1 mały ząbek czosnku 1 czubata łyżka poszatkowanych ulubionych ziół (natki, koperku, szczypiorku, ja dałam rzeżuchę) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy, obieramy. Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy z nich(...)rozdrabniamy. Następnie wsypujemy zioła, wlewamy majonez, jogurt, dodajemy rozdrobniony ząbek czosnku, sól i świeżo zmielony pieprz, dokładnie mieszamy. Białka faszerujemy powstałą pastą. Przed podaniem jajka można posypać resztą ziół i świeżo zmielonym pieprzem. Artykuł Jajka faszerowane szprotkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Jajka faszerowane szprotkami 39

Dobrych świąt, trzymajcie się zdrowo. Składniki: 6 jajek 1 puszka wędzonych szprotek w oleju 1 mały ząbek czosnku 1 czubata łyżka poszatkowanych ulubionych ziół (natki, koperku, szczypiorku, ja dałam rzeżuchę) 1 łyża majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy, obieramy. Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy z nich żółtka(...)rozdrabniamy. Następnie wsypujemy zioła, wlewamy majonez, jogurt, dodajemy rozdrobniony ząbek czosnku, sól i świeżo zmielony pieprz, dokładnie mieszamy. Białka faszerujemy powstałą pastą. Przed podaniem jajka można posypać resztą ziół i świeżo zmielonym pieprzem. Artykuł Jajka faszerowane szprotkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Jaja faszerowane na 3 sposoby 136

nawet kulinarni adepci – to jaja faszerowane na 3 sposoby z serkiem Almette . Jajo to symbol świąt Wielkiej Nocy, dlatego nie powinno go zabraknąć na naszym stole. Faszerowane jajka są dość tradycyjną potrawą, ale w wersji Davida mają szczyptę finezji – mi szczególnie spodobały się te różowe Jak je wykonać? Zobaczcie w filmie na dole. Przygotowaliśmy go łącząc się online(...)domu. Wcześniej przygotowaliśmy wspólnie spaghetti z ziołowym pesto – a teraz już umówiliśmy się na kolejny odcinek tuż po Świętach. Ale wróćmy do jajek – to tylko kilka składników, a efekt jest zdumiewający. Jaja faszerowane na 3 sposoby: 1 serek Almette z chrzanem 1 serek Almette śmietankowy 12 jajek ugotowanych na twardo kilka łyżek soku z buraka kiszonego lub zwykłego

Poezja smaku
Jajka faszerowane ćwikłą 12

Faszerowane jajka na buraczkowo czyli z dodatkiem ćwikły. Taka przekąska nie tylko ładnie prezentuje się na talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie komponuje się z jajkiem i szynką. Polecam na różne rodzinne uroczystości jako kolorową przystawkę. Składniki: ? 6 jajek ? 6 plastrów szynki konserwowej ? 2 łyżki ćwikły ? sól do smaku ? kilka pomidorków koktajlowych ? natka pietruszki do ozdoby

To co kocham
Jajka faszerowane ćwikłą 111

Faszerowane jajka na buraczkowo czyli z dodatkiem ćwikły. Taka przekąska nie tylko ładnie prezentuje się na talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko chrzanowy smak nadzienia świetnie komponuje się z jajkiem i szynką. Polecam na różne rodzinne uroczystości jako kolorową przystawkę. Składniki: • 6 jajek • 6 plastrów szynki konserwowej • 2 łyżki ćwikły • sól

To co kocham
Jajka faszerowane serem 99

dobrych faszerowanych jajek dawno nie jadłam, są szybkie w przygotowaniu a smak powala. Idealnie będą pasować na stół wielkanocny jak i na każdą domową imprezę. Czytaj więcej

Pychotkaaa

Proponowane wyszukiwania