jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:56/202)

Jajka faszerowane pieczarkami 136

Jajka faszerowane pieczarkami Jakie są Wasze obowiązkowe dania wielkanocne? U mnie to jaja faszerowane, między innymi właśnie z nadzieniem pieczarkowym. Polecam :) Składniki: 6 jajek 250 g pieczarek 1 cebula 1-2 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki , plus kilka listków do dekoracji 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka kremowego serka 1-2 łyżki majonezu (lub więcej do smaku) sól

Pełny talerz
Jajka faszerowane awokado 166

Prosta przekąska z jajek faszerowanych pastą z awokado, szczypiorku, żółtek i majonezu. Składniki: 4 jajka dojrzałe awokado łyżka posiekanego szczypiorku lub koperku łyżka majonezu lub jogurtu greckiego łyżeczka soku z cytryny 1/2 czerwonej cebuli sól, pieprz Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Jajka

wyzwania kuchenne
Pasta z filetów śledziowych 171

drobmą kostkę. Filety wyjąć z oleju i rozdrobnić widelcem, niezbyt mocno. Dodać ok. 3 łyżki oleju z puszki, cebulę, jajka, musztardę. Wymieszać. Gotowe. Pyszny dodatek do kanapek i do faszerowania jajek

Praktyczna pl
Smażone faszerowane jajka 198

razem postanowiłam wypróbować przepis na  faszerowane jajka, które zapieka się na maśle. Tak przyrządzone jajka nie tylko ciekawie wyglądają ale i są naprawdę smaczne. Jest to bardzo fajna alternatywa na wielkanocne śniadanie. Składniki: 4 jajka 70 g szynki 150 g pieczarek 4 łyżki masła szczypiorek łyżka bułki tartej sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Za pomocą

Mama Gotuje
Konfitowany czosnek 51

Możesz przechowywać go nawet przez kilka miesięcy w lodówce.  Zobacz też inne przepisy na przetwory Kulki serowe Jajka po szkocku Koreczki z tortilli Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Śledzie z suszonymi pomidorami Zobacz też nowe przepisy Konfitowany czosnek Babeczki z serkiem wiejskim Powidła bez mieszania Ekspres do kawy. Jaki rodzaj wybrać? Ciasto kawosz Artykuł Konfitowany

okolicepalnika.pl
Babeczki z serkiem wiejskim 425

wspólnego pojemnika. W ten sposób unikniesz ich posklejania. Nabeczki z serkiem wiejskim Przepis na babeczki z serkiem wiejskim Składniki na babeczki z serkiem wiejskim 200 g mąki pszennej 3 jajka 200 g serka wiejskiego 200 g kefiru 4 łyżki oliwy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g sera dojrzewającego duża szczypta soli świeżo mielony pieprz szczypta ostrej papryki pół(...)ładnie się zrumieniły. Podawaj na ciepło lub na zimno. Zobacz też inne przepisy na przekąski Kulki serowe Jajka po szkocku Koreczki z tortilli Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Śledzie z suszonymi pomidorami Zobacz też nowe przepisy Babeczki z serkiem wiejskim Powidła bez mieszania Ekspres do kawy. Jaki rodzaj wybrać? Ciasto kawosz Bób na ostro Artykuł Babeczki

okolicepalnika.pl
Jajka faszerowane łososiem 82

Jajka faszerowane łososiem, serkiem śmietankowym, koperkiem - pyszna i łatwa przekąska. Składniki: 4 jajka, 50 g wędzonego łososia, duża łyżka serka kanapkowego śmietankowego, łyżka posiekanego koperku sól, pieprz oliwki do dekoracji Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na pół, wyjmujemy żółta. Łososia siekamy bardzo drobno, dodajemy do żółtka wraz z serkiem, koperkiem, szczyptą soli oraz pieprzu. Mieszamy.  Farsz nakładamy

Lena Gotuje
Sałatka z jajkiem i groszkiem. 88

dietetycy są zgodni, że jajko posiada wiele wartości odżywczych i warto je jeść. Składniki odżywcze zawarte w jajku wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu i przyczyniają do dobrego stanu zdrowia. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Zawarta w jajku luteina ma wpływ na poprawę naszego widzenia. Witaminy występujące w jajku(...)miski i mieszamy. W osobnej miseczce łączymy jogurt grecki, curry, sól i pieprz. Mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Sałatka gotowa. Wszyscy wiemy, że jajka zajmują centralne miejsce podczas Świąt Wielkanocnych . Wykonujemy jajka faszerowane , kolorujemy je, są dodatkiem do zupy i także możemy wykorzystać jajka do wykonania sałatki . Jest to najlepsza sałatka z jajkiem i groszkiem , którą wykonamy bardzo

Zdrowy Styl Joanny
Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki 180

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki Składniki: Jajka – 20 sztuk Składniki – farsz pieczarkowy: Pieczarki – 7 sztuk Cebula – 20g Czosnek – 1 ząbek Masło klarowane – 1 łyżeczka Sól, pieprz

Kuchnia Bon Appetit
Jajka faszerowane papryką, ogórkiem i kindziukiem 166

Jajka dają nam wiele możliwości w przygotowaniu bardzo smacznych rzeczy. Dzisiaj odmieniona propozycja śniadaniowa, jajka faszerowane ale troszkę inne niż zwykle, bo z kindziukiem. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 ogórki korniszony ( małe ) Kawałek papryki konserwowej ( 1/3 ) Kika gałązek natki pietruszki 8 plasterków kindziuka Majonez Papryka ostra Sól Wykonanie: Ugotowane jajka na twardo, kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka. Żółtka

Smaki Ewy
Jajka faszerowane pieczarkami 171

Wielkanoc zbliża się OGROMNYMI krokami, dlatego mam dla Was przepis na pyszne jajka faszerowane moimi ukochanymi pieczarkami. Grzyby zajadam codziennie, wręcz je uwielbiam. Nie mają wiele kalorii, a smakują świetnie. Surowe pieczarki to jedna z moich ulubionych przekąsek, te smażone wrzucam do kurczaka..makaronu..ryżu..i wszędzie gdzie się da.  Jajka z pieczarkami to cudowne połączenie, są bardzo smaczne(...)twardo. Pieczarki myjemy i kroimy w kosteczkę razem z cebulką. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż pieczarki będą ciemniejsze. Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą. Obieramy, kroimy na pół. Wyciągamy żółtka i dokładnie mieszamy z pieczarkami i cebulką. Faszerujemy białka farszem przy pomocy np. łyżeczki. Podajemy z zieloną częścią cebulki

Czarnawisienka
Pasta kanapkowa z awokado, jajka i rzodkiewki 33

się zaserwowana na śniadanie , kolację, lunch oraz przekąskę. Jej przygotowanie zajmuje około 10 minut w przypadku kiedy wykorzystujemy ugotowane już jajka. Jeśli jednak jajka musimy ugotować w momencie, w którym robimy pastę, to jej przygotowanie włącznie z ugotowaniem jajek zajmuje około 20 minut. Samo przygotowanie tej bezmięsnej pasty kanapkowej sprowadza się do pokrojenia drobno jej składników oraz ich doprawienia. Zachęcam(...)wymieszać. Rzodkiewkę pokroić w małą kostkę, podobnie zrobić z jajkiem, przy czym jajko jeszcze przesiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać tarty ser żółty , majonez, sól oraz pieprz i wymieszać. Pastę kanapkową podawać z dodatkiem pieczywa. Pasta kanapkowa Warto wiedzieć robiąc pastę kanapkową z awokado, jajka i rzodkiewki. Jajka na twardo gotowałam przez 9 minut w wodzie osolonej szczyptą soli

MeCooks
Jajka faszerowane groszkiem z nutką mięty 157

Wiosenne, zielone jajka faszerowane zielonym groszkiem z nutką mięty. Smaczna przekąska, podana na kolorowych liściach sałaty stanowi niezaprzeczalną  ozdobę stołu. Ich dodatkową zaletą jest szybkość i prostota wykonania. Kochani, dzieląc się z Wami faszerowanym jajeczkiem, życzę Wam spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych! SKŁADNIKI: 4 jajka 10 dag mrożonego zielonego groszku duża szczypta suszonej mięty sól pieprz cayenne majonez

Kuchenne zapiski Edyty
Jaja faszerowane ze śledziem 118

Przeglądając książki z mojej biblioteczki, w poszukiwaniu zapomnianych przepisów na przygotowanie jajek, trafiłam na jajka faszerowane ze śledziem , w książce Przyrządzanie Potraw Zofii Czerny, z 1949 roku. Jajka przygotowałam podczas pobytu w Gospodarstwie agroturystycznym , prowadzonym przez Ewę Mitowską , w Seroczynie. Sesja odbyła się w kuchni, na działającej oczywiście, kuchni węglowej. Na zdjęciach pisanki z bogatej kolekcji Ewy Mitowskiej. Wszystkie przedmioty

królestwo garów